Australia Tours Aktiv-Resor

Rovos Rail - ainutlaatuinen junamatka Afrikassa

ROVOS RAIL – ONCE IN A LIFETIME - TYYLIKÄS JUNAMATKA HALKI VIIDEN AFRIKAN MAAN

15 päivän junamatka Kapkaupungista Dar Es Salamiin (tai toisinpäin)

Tämä eeppinen junamatka on yksi maailman kuuluisimmista ja kulkee halki Etelä-Afrikan, Botswanan, Zimbabwen, Sambian ja Tansanian. Matka alkaa Kapkaupungista ja aluksi tutustut historialliseen Matjiesfonteinin kylään ja timanttikaupunki Kimberleyhin. Ohjelmaan sisältyy jännittäviä safareita ja Afrikan upea eläin- ja kasvimaailma tulee tutuksi. Botswanan kautta siirrytään Zinbabween ja jylhille Viktorian putouksille. Hetken matkaa seurataan mahtavaa Sambesi-jokea ja Sambiassa nähdään lisää Afrikan kesytöntä luontoa. Tansaniassa maisemat vaihtuvat jälleen ja Ison hautavajoaman näkymät ovat pysähdyttäviä. Ennen saapumista Dar Es Salaamiin käydään vielä Selousin safaripuistossa.   

Reitti

Kapkaupunki – Matjiesfontein – Komberley – Pretoria – Madikwe Game Reserve – Gaborone – Victoria Falls  – Lusaka – Chisimba Falls – Selous – Dar Es Salaam

Lähtöpäivät 2023:

01.07., 16.9

toisinpäin Dar Es Salaam - Kapkaupunki

31.01., 03.10

Lähtöpäivät 2024:

29.06., 14.09

toisinpäin Dar Es Salaam - Kapkaupunki

30.01., 01.10

MATKAOHJELMA

Päivä 1. | Tervetuloa Rovos Rail -junaan
Tänään alkaa varsinainen seikkailu halki eteläisen Afrikan. Hotellista on kuljetus rautarieasemalle. Majoituttuminen tasokkaisiin hytteihin ja unohtumaton maisemamatka voi alkaa. Juna kiitää ohi viiniviljelysten ja Hexriverin-vuoriston. Iltapäiväksi saavutaan Matjiesfonteinin kylään, jossa voit vierailla rautatiemuseossa ja kunnianarvoisassa Lord Milner -hotellissa. ­Yöpyminen junassa.

Päivä 2. | Timantteja
Iltapäivällä juna saapuu historialliseen timanttikaupunkiin Kimberleyhin. Täällä koettiin 1800-luvun lopulla varsinainen timanttiryntäys, josta syntyi legendaarinen Cecil Rhodesin perustama De Beers yhtiö. Timanttikuume alkoi vuonna 1866, kun nuori maalaispoika löysi erikoisen kiven Oranje-joen läheltä 300 kilometrin päästä Etelä-Afrikan rannikolta. Kivi vaihtoi tiuhaan omistajaa pikkusummista, kunnes se päätyi asiantuntijalle, joka totesi kyseessä olevan 21,25 karaatin timantin. Voit vierailla Big Hole -timanttikaivoksessa, joka oli aikoinaan alueen suurin ja näet rakkaudella restauroituja Belle Èpoque -tyylin rakennuksia. Matkan jatkuessa näet yhden eläinmaailman ihmeistä; kymmenet tuhannet flamingot muodostavat vaaleanpunaisen maton pienen järven rannalle. ­Yöpyminen junassa.

Päivä 3. | Pretoria
Rovos Railin tyylikkäällä Capital Park juna-asemalla voit tutustua historiallisiin vetureihin, työpajaan, jossa valmistetaan tasokkaita vaunuja ja niiden sisustuksia matkustajien mukavuuden takeeksi. Ohjelmassa on myös Pretorian kaupunkikierros, jolla nähdään mm. Pretorian hallinnolliset rakennukset sekä Transvaalin buuritasavallan entisen presidentin Paul Krugerin kotitalo. ­Yöpyminen junassa.

Päivät 4. -6. | Madikwe safari
Seuraavat kaksi päivää vietetään malariavapaalla Madikwen safarilla. Ensimmäinen safari tehdään avojeepeillä iltapäivällä. Madikwe on Etelä-Afrikan neljänneksi suurin safari kattaen 76 000 hehtaarin alueen pensaikkoa ja ruohotasankoja. Molemmat yöt vietetään tasokkaassa safari lodgessa. Matkalaukut jätetään junaan, pakkaa mukaan vain kahden päivän tarpeet.   
Kuudennen päivän ohjelman voit valita itse paikan päällä. Suosittelemme safaria kokeneen safarioppaan johdolla, hän tutustuttaa sinut puiston eläimiin ja kasveihin. Reitille voi osua leijona, norsu, sarvikuono tai jos onni on matkassa, jopa harvinainen leopardi. Madikwe nousi maailman tietoisuuteen Operaatio Phoenixin johdosta, joka päättyi menestyksekkääsi vuonna 1997. Tuolloin lähes 10 000 eläintä löysi Madikwesta uuden kodin palauttaen näin alueen alkuperäisen luonteen.
Seitsemäntenä päivänä siirrytään bussilla Botswana Gaboroneen ja takaisin Rovos junaan. Matkalla ohitetaan Kauriin kääntöpiiri Kalaharin autiomaassa.

Päivä 7. | Matabele

Vapaapäivä junassa.

Kahdeksantena päivänä saavutaan Zimbabween ja rajamuodollisuudet hoituvat kätevästi junassa. Sitten otetaaa suunta Viktorian putouksille. Paikalliset kutsuvat putouksia nimellä Mosi-oa-Tunya, mikä tarkoittaa jyrisevää sumua.

Päivä 8.-9. | Botswana ja Victorian putoukset
Kuningatar Viktorian mukaan nimetyillä putouksilla on leveyttä 1,7 kilometriä ja täällä tehdään ensin lyhyt kävelyretki sademetsän läpi ja saavutaan jylhän Sambesi-joen partaalle. Sitten ajellaan pari tuntia bussilla ja siirrytään Botswanan puolelle, jossa majoittaudutaan idylliseen lodgeen Chobe-joen rannalle. Illalla tehdään veneretki ja ihaillaan auringonlaskua sekä norsuja, virtahepoja, antilooppeja ja lintuja, jotka saapuvat joenrannalle vilvoittelemaan.

Päivä 10.-11. I Vapaata junassa

Matka jatkuu aamiaisen jälkeen upeaa 477-metristä arkkitehtuurista mestariteosta The Kafue Railway Bridge - pitkin. Iltapäivällä ohitamme Sambian pääkaupungin Lusakan. Nauti ohikiitävistä maisemista junan viehättävässä tunnelmassa.

Seuraavana päivänä junamatkamme jatkuu kohti TAZARAn rautatieosuutta, joka on insinöörityön mestarinäyte ohittaen syrjäseudut.
 
Päivät 12. | Tansania
Aamulla juna saapuu Kasamaan, jossa voit käydä ihastelemassa Chisimba Falls -putouksia. Tämän jälkeen on vuorossa vaikuttava matka ihmeellisissä geologisissa maisemissa Isossa hautavajoamassa. Juna kulkee tässä valtavan kokoisessa halkeamassa läpi 23 tunnelin ja yli tuliperäisten vuorten.

Päivät 13. | Livingstonen jalanjäljillä Sambiassa
Tänään juna ohittaa Batoka-Plateau -tasangon ja saapuu Kapiri Mposhin kaupungin ja Kafue-joen kautta Sambian pääkaupunkiin Lusakaan. Täällä juna vaihtaa vanhat siirtomaa-ajan aikaiset raiteet uusiin TaZaRa-raiteisiin, jonka kiinalaiset insinöörit rakensivat 1970-luvulla. Sambiassa matka jatkuu tohtori David Livingstonen jalanjäljissä tiheisiin Miomba metsiin, jossa hän rakastui lopullisesti Afrikkaan. Yleisimmät puulajit ovat Leimu- ja Mopanepuut mutta tunnetuin on varmasi erikoinen Baobab eli Apinanleipäpuu.        

Päivä 14. | Selous safari
Selous safari on 55 000 neliökilometrin suuruinen safaripuisto. Täällä safarit tehdään pienissä ryhmissä nelivetojeepeillä. Safarin aikana nautitaan myös kevyt lounas.

Päivä 15. | Dar Es Salaam
Ellet ole vielä maistanut Rovos Railin erinomaisia viinejä on siihen vielä mahdollisuus. Iltapäivällä saavutaan Dar Es Salaamin TaZaRan asemalle, josta on kuljetus ensiluokkaiseen hotelliin.

Parasta Rovos Rail junamatkalla
- Eksklusiivinen junamatka halki viiden maan
- 1920 – 1930-luvun tyyliä
- Junassa on erinomainen ravintola
- Kapkaupunki ja Dar Es Salaam
- Viktorian putoukset
- Choben, Madikwen ja Selousin safarit
- Panoraamareitti Isossa hautavajoamassa
- Kimberleyn Big Hole timanttikaivos

Hinnat alkaen:
Pullman Suite USD 13.900 / hlö
Lisämaksu 1-hengen hytistä USD 6.350
Deluxe Suite USD 17.995 / hlö
Lisämaksu 1-hengen hytistä EUR 7.925
Royal Suite USD 23.900 / hlö
Lisämaksu 1-hengen hytistä pyynnöstä

Hintaan sisältyy:

 • Junamatka Kapkaupungista Dar Es Salamiin
 • 10 yöpymistä Rovos Rail -junassa
 • 2 yötä hotellissa
 • 2 yötä safari lodgessa
 • 11 aamiaista, 11 illallista, 10 lounasta ja 2 erikoisateriaa
 • Rovos Rail -junassa alkoholittomat juomat ja useimmat alkoholijuomat
 • portieerimaksu
 • Matkaohjelman mukaiset retket
 • Englantia puhuva matkaopas koko matkan ajan
 • Lääkäripalvelut Rovos Rail -junassa
 • Pesulapalvelut Rovos Rail -junassa

Kauttamme kätevästi yhdestä pisteestä kansainväliset lennot, ikimuistoinen junamatkat sekä mahdolliset yöpymiset ja retket kohteissa ennen ja jälkeen Rovosrailin.

Kysy lisää sales@aktiv-resor.fi

Hintaan ei sisälly
- Viisumimaksut
- Kansainväliset lennot
- Henkilökohtaiset kulut

Matka-asiakirjat ja rokotukset
- Passi
- Viisumi tarvitaan Tansaniaan, Zimbabween ja Sambiaan
- Keltakuume rokote
- Malaria lääkitys ja Hepatiitti rokote suositeltavia
- Juomarahat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy