Australia Tours Aktiv-Resor
 • Leopardi, Botswana
 • Auringonlasku Botswanassa
 • Hedelmien kuljettaja Botswanassa
 • Botswanan lintuja
 • Cheetah, Botswana
 • Villikoiria Botswanassa
 • Leijona safarilla Botswanassa
 • Seeproja juomassa, Botswana
 • Leijona ja buffaloja, Botswana
 • Savannien Bat-eared fox, Botswana
 • Virtahepoja Botswanassa

Botswana safarien aatelia

Etelä-Afrikan naapurimaa Botswana tulee hyvin toimeen, sen talouden perustana ovat olleet timantit ja muut luonnonrikkaudet. Maassa onkin Afrikan korkein bruttokansantuote henkeä kohden. Botswanan hallitus on jo vuosikymmeniä kehittänyt lunto- ja ekomatkailua ja mm. erittäin uhanalaiset sarvikuonot on saatu palautettua niiden luonnolliseen ympäristöönsä.  

Matkailijaa Botswanassa viehättää eritoten sen upea luonto ja maa onkin safarimatkailussa kovan luokan tekijä. Kalaharin autiomaan 600 000 km² alueella asuu vain 1,8 miljoonaa ihmistä. Hiekka-aavikolle muodostaa vaikuttavan kontrastin vihreänä ja sinisenä kimmeltävä Okavangon suistoalue. Lisätään kaksikkoon vielä Choben kansallispuisto pohjoisessa ja tarjolla on aikamoinen kolmikko ainutlaatuisia mahdollisuuksia seurata villieläimiä ja tutustua mielikuvitusta kiihottavaan Afrikkaan.

Botswana sijaitsee keskellä eteläistä Afrikkaa ja sen varhaiselle historialle antavat leimansa muuttoliikkeet ja kansainvaellukset. Alueella pisimpään asunut kansanryhmä on vähemmistönä elävät sanit, eli entiset busmannit. Betšuanamaa irtaantui Brittiläisestä imperiumista ja itsenäistyi nimellä Botswana vuonna 1966, ja sen johtoon nousi itsenäisyysliikkeen keskushahmo ja päällikkösuvun perillinen Seretse Khama.

Aktiv-Resorin Botswana
Esimerkkimatkamme kesto on 6 yötä ja 7 päivää. Botswanasta lähdettäessä vieraillaan ainutlaatuisilla Victorian putouksilla Zimbabwessa.
Voit suunnitella asiantuntijamme kanssa matkastasi yksilöllisen toiveidesi mukaan esimerkiksi pidentäen oleskeluaikaa tai yhdistämällä Botswanaan loman Etelä-Afrikassa.

Siirtymiset leirien välillä
Siirtymiset Kasanesta sekä Maunista leireille tapahtuvat pienkoneilla, myös matkat leirien välillä tehdään pienkoneella. Leiriltä lähtöaika ja lennon lähtöaika kerrotaan leirissä edellisenä iltana.
Huom! Koneisiin ei mahdu isoja matkalaukkuja ja matkalla on oltava pehmeä laukku (ei kovakuorinen). Matkatavara saa painaa maksimi 20 kg / laukku.

Esimerkki lennot
Helsinki – Doha – Johannesburg – Maun | Victoria Falls – Johannesburg – Doha – Helsinki
Botswanan sisäisistä lennoista leirien välillä tarkemmat tiedot kerrotaan kohteessa.

Majoitukset
Majoitukset ovat tasokkaissa ja viihtyisissä Lodge-majoituksissa. Victorian putouksilla yövytään Ilala Lodge -hotellissa. Katso kuvaukset alla.

Hinta alkaen
EUR 5.213 / hlö jaetussa kahden hengen majoituksessa
Lisämaksusta voit valita yöpymisen ikonisessa Victoria Falls -hotellissa

Hintaan sisältyy
- Kansainväliset lennot
- Majoitus: yhteensä 5 yötä safarilla valitsemissasi lodgeissa ja 1 yö Victorian putouksilla
- Täysihoito, valikoima paikallisia juomia ja pesulapalvelut Botswanan lodgeissa
- 2 safaria päivässä (kesto noin 3 tuntia / safari)
- Kansallispuistomaksut
- Kaikki kuljetukset kohteessa veroineen

Hintaan ei sisälly
- Juomarahat
- Henkilökohtaiset kulut

Majoitusvaihtoehdot

Okavango Lodge
Vuonna 2016 remontoitu Okavango Lodge sijaitsee puiden siimeksessä rauhallisella Nxaraghan saarella Okavangan suistossa ja majoittaa maksimissaan 24 henkeä. Päärakennuksessa on cocktailbaari, lounge ja kirjasto, josta löytyy villieläimiä käsittelevää kirjallisuutta. Ravintolasalista pääsee ulkoterassille, jossa on ihana nauttia iltapäivän teehetki. Iltaisin terassilla palaa nuotio. Alueella on myös oma piilopaikka lintubongareille ja aurinkoterassilla on pieni kastautumisallas. 
Tilavat safarisviitit sijaitsevat tiikkisillä puutasanteilla ja niissä on kattotuuletin, hiustenkuivain, teen- ja kahvinkeittovälineet, taskulamppu, sateenvarjo, tallelokero, suihku, wc ja aamutakki. Lasiset liukuovet avautuvat omalle terassille. Pesulapalvelut.
Jotta moderni maailma ei saavuta Okavangoa lodgessa ei ole WiFi-yhteyksiä eikä kuuluvuutta puhelimille. Vastaanotossa on tietokone vieraiden käytössä, se voi tosin olla hieman hidas. Alueella liikutaan puisia pikkusiltoja pitkin.

Vesillä tehtävät safarit ovat suistoalueen suurin houkutin. Ammattitaitoiset oppaat vievät sinut joko modernille moottorivenematkalle tai perinteiselle Mokoro-kanoottiajelulle. Jos haluat päästä lähemmäksi luontoa valitse ”Bush Walk” maastoretki, niitä tehdään usealla lähistön saarella. Veden äärellä kun ollaan niin toki voit koettaa kalaonneasi - ehkä koukkuun tarttuu Jättitiikeritetra!

Päiväohjelma voi mennä vaikka näin (loka–maaliskuussa ohjelma alkaa puoli tuntia aikaisemmin):
Klo 05.30           Varhainen herätys
Klo 06.00           Kevyt aamiainen
Klo 06.30           Lähtö 3 – 4 tunnin mittaiselle safarille
Klo 11.30           Brunssi lodgessa
Klo 15.00           Iltapäivätee ulkoilmaterassilla
Klo 15.30           Lähtö noin 3 tunnin safarille
Klo 18.30           Paluu lodgeen
Klo 19.30           Illallinen

Camp Xakanaxa
Camp Xakanaxa (lausutaan Ka-ka-na-ka) sijaitsee Khwai-joen rannalla Zakanaxan Laguunilla, Moremi safaripuiston keskellä ja majoittaa maksimissaan 24 henkeä. Henkilökohtainen ja hyvä palvelu luo leirille rennon ja ystävällisen tunnelman. Päärakennuksen terassilta avautuu kaunis jokimaisema. Elegantin ravintolan ja loungen materiaalina on käytetty paikallista puuta ja lisäksi on vielä kirjasto, auringonottoterassi ja uima-allas. Iltaisin sytytetään laiturille tunnelmallinen nuotio.
Tilavissa ja klassisissa Meru-tyylisissä safariteltoissa on kattotuuletin, hiustenkuivain, aamutakki, sateenvarjo, hupullinen poncho, tallelokero, suihku ja wc. Jokaisessa teltassa on oma näköalaterassi. Pesulapalvelut. Jotta moderni maailma ei häiritsisi lodgessa ei ole WiFi-yhteyksiä eikä kuuluvuutta puhelimille. Vastaanotossa on tietokone vieraiden käytössä, se voi tosin olla hieman hidas.

Ikiaikaiset jokimetsät, avarat savannit, serpentiinimäiset kanavat ja kausittaiset tulvatasangot tekevät alueesta monimuotoisen ja alati muuttuvan. Leiri on yksi niistä harvoista, joissa voi tutustua villiin luontoon ympäri vuoden. Avojeepeillä tai veneillä tehtävillä safareilla nähdään elefantteja, puhveleita, hyeenoja, kirahveja, virtahepoja, kuduja, leijonia, leopardeja ja monia muita eläimiä. Kevät- ja kesäkuukausina lintubongarit saavat parhaan ”saaliin”. Safarioppaat ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka paljastavat viidakon salaisuuksia ja arvoituksia mielellään vierailleen.   

Päiväohjelma voi mennä vaikka näin:
Kesä                   Talvi
Klo 05.30           06.30                  Varhainen herätys ja kevyt aamiainen
Klo 06.30           07.30                  Lähtö safarille ja paluu noin klo 10
Klo 10.30           11.30                  Brunssi leirillä
Klo 15.00           16.00                  Iltapäivätee
Klo 15.30           16.30                  Lähtö iltapäiväsafarille. Safarilla nautitaan drinkit pikku syötävän kera ja   
                                                     nautitaan auringonlaskusta
Klo 19.00           19.30                  Baarissa nautitaan juomat ennen illallista
Klo 19.30           20.00                  Kolmen ruokalajin illallinen
Klo 21.30           21.00                  Kahvi ja likööritarjoilu iltanuotiolla

Savute Safari Lodge
Savuten kanava on ollut aina jotensakin mysteeri niin paikallisille kuin geologeillekin. Se kun tulvii ja kuivuu oman aikataulunsa mukaan välittämättä siitä mitä muu luonto tekee. Alueella on niin kuivuneita puita kuin vihreää kasvillisuutta. Ensimmäinen eurooppalainen vierailija alueella oli David Livingstone, ja hän näki Savuten sen tulviessa vuonna 1851. 30 vuotta myöhemmin koko alue oli kuivunut ja pysyi kuivana lähes 80 vuotta. Viimeisin tulva on ollut vuonna 2009.  

Savute Safarilodge majoittaa kerrallaan 24 henkeä paikallisesta puusta tehdyissä chaleteissa. Päärakennuksen loungessa on nojatuoleja ja sohvia nautinnolliseen oleskeluun, kirjasto, cocktailbaari, näköalaterassi, ulkoilmaravintola ja uima-allas, josta voi tarkkailla vaikka viereisellä kanaalilla kylpeviä elefantteja.  
Huoneet ovat elegantteja ja niissä on käytetty paljon Afrikan omia, maanläheisiä värejä. Huoneissa on  teen- ja kahvinkeittovälineet, kattotuuletin, taskulamppu, aamutakki, sateenvarjo, oma terassi ja oleskelualue. Jotta moderni maailma ei häiritsisi lodgessa ei ole WiFi-yhteyksiä eikä kuuluvuutta puhelimille. Vastaanotossa on tietokone vieraiden käytössä, se voi tosin olla hieman hidas.

Safariajelut tehdään jeepeillä Savuten alueella ja voit vierailla mm. Gubatsa-kukkuloilla katsomassa kivimaalauksia. Savutessa nähdään marras-joulukuussa ja helmi-huhtikuussa Afrikan toiseksi suurin seeprojen vaellus, matka kannattaa ajoittaa näille kuukausille. Savute tunnetaan myös elefanteistaan.

Päiväohjelma voi mennä vaikka näin (loka–maaliskuussa ohjelma alkaa puoli tuntia aikaisemmin):
Klo 05.30                                        Varhainen herätys
KLo 06.00                                       Kevyt aamiainen
Klo 06.30                                        Lähtö safarille (kesto noin 3–4 tuntia)
Klo 11.30                                        Brunssi leirillä
Klo 15.00                                        Iltapäivätee leirillä
Klo 15.30                                        Lähtö iltapäiväsafarille (noin 3 tuntia)
Klo 18.30                                        Paluu leirille
Klo 19.30                                        Illallinen

Ilala Lodge Victoria Falls
Perheomistuksessa oleva viihtyisä Ilala Lodge sijaitsee vain kahdeksan minuutin kävelymatkan päässä Victoria Fallsin putouksilta. Vihreän puutarhan ympäröimässä hotellissa on palkittu ravintola, baari ja uima-allas. Hotelli järjestää monia aktiviteetteja mutta monille se tärkein on tietenkin Victorian putoukset.
Huoneita on 56 ja niissä on kylpyhuone, satelliitti-tv, hiustenkuivain, teen- ja kahvinkeittovälineet, jääkaappi, tallelokero, kattotuuletin ja ilmastointi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.  

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy