Australia Tours Aktiv-Resor
  • Buhara
  • Gur-E-Amir, Uzbekistan
  • Legendaarinen Silkkitie
  • Ala Archa kansallispuisto
  • Silkkimaton valmistus
  • Lake Issyk

Legendaarinen Silkkitie yksityisjunalla

16 päivän junamatka Kazakstaniin, Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Tajikistaniin

Muinainen reitti Kiinasta Roomaan tunnetaan Silkkitienä ja se oli 1 500 vuoden ajan maailman tärkein kauppareitti. Teiden verkosto ulottui vuorten ja tasankojen yli tuhansien kilometrin matkan Kiinasta Eurooppaan. Kauppatavara kulki yleensä ketjussa paikasta seuraavaan. Välietapeissa tavarat purettiin ja lastattiin uudelleen seuraaviin vuorossa oleviin karavaaneihin. Näin reitin varrelle syntyi merkittäviä kauppapaikkoja, kuten Samarkand ja Isfahan. Tavarankuljetus oli hidasta ja vaarallista, karavaanit joutuivat tuon tuostakin ryöstelijöiden uhreiksi. Eurooppa sai Silkkitietä pitkin melkein yksinomaan suuresti kaipaamiaan ylellisyystuotteita, kuten silkkiä, mausteita, hajuvesiä ja kultaa, joiden hinnat määränpäässä olivat huikeita. Myös uudet ideat ja uskonnot levisivät pitkää tietä pitkin idästä länteen ja lännestä itään. Vanha kauppareitti on tuttu myös tsaarin armeijan upseerin Carl Gustaf Emil Mannerheimin sata vuotta sitten ratsain tekemästä legendaarisesta tiedustelu- ja tutkimusretkestä Aasiaan.

Lähtöpäivät: 2022

                   
Almaty - Biskek - Tashkent - Kokand - Shahrisabz - Samarkand - Khujand - Khiva - Buhara - Tashkent

Kysy myös 14 päivän matkaa, jonka reitti on Ašgabat – Merv – Bukhara – Khiva – Samargand – Shakhrisabz – Tashkent – Turkestan – Almaty.

Lähtöpäivät ovat 06.10.2022 ja 18.10.2022 (reitti ALMATY-ASHGABAT tai toisinpäin)

Päivä 1. | Almaty
Saapuminen Almatyyn Kazakstanissa ja kuljetus hotelliin.

Päivä 2. | Almaty
Kaupunkikierroksella tutustutaan Almatyn tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten upeaan Ylösnousemuksen katedraaliin, valtion sirkukseen ja Almatyn päämoskeijaan. Iltapäivällä nautitaan tervetuliaslounas, jonka jälkeen noustaankin yksityiseen junaan ja jännittävä matka Idän Silkkitien historiaan voi alkaa. Yöpyminen junassa.

Päivä 3. | Issyk järvi, Kirgiisia
Kun aamuaurinko herättelee sinut yksityisessä hytissäsi, olemmekin jo luonnonkauniilla Issyk- järven alueella. Pysähdymme ensimmäiseksi Tsolpon-Atalla, jossa teemme tunnelmallisen veneretken järvelle, joka on yksi maailman suurimmista. Piknik lounas nautitaan läheisellä vuoristoalueella, jonne teemme pienen kävelyretken. Saamme myös nauttia paikallisesta kansantanssiesityksestä ennen paluutamme junalle. Yöpyminen junassa.

Päivä 4. | Biskek

Tänään vierailemme Kirgiisian pääkaupungissa Biskekissä, joka sijaitsee Tian Shan vuoren juurella. Saamme pilkahduksen paikallisten arjesta vierailullamme Dordoyn basaarialueella, jonka jälkeen tutustumme kaupungin historialliseen museoon ja vielä ennen junalle paluutamme piipahdamme Ala Archan kansallispuistossa. Yöpyminen junassa.

Päivä 5. | Tashkent, Uzbekistan

Varhain aamulla junamme saapuu Tashkentiin, Uzbekistanin pääkaupunkiin. Tämä Keski-Aasian suurin pääkaupunki, joka tunnetaan myös nimellä ”kivien kaupunki”, johdattelee meidät ajassa taaksepäin; vierailemme keskiaikaisella Kukeldash Madrasalla, Amir Timur museossa ja nautimme kaupungin ikivanhasta arkkitehtuurista. Illalla on halukkailla mahdollisuus kruunata päivä vaikkapa ooppera- tai konserttivierailulla. Yöpyminen Grand Mir Hotellissa (tai vastaava).

Päivä 6. | Kamchik Pass, Kokand

Aamutunneilla junamme nousee Quraman vuoriston jylhiin maisemiin läpi Kamchikin solan. Iltapäivästä saavumme Silkkitien tärkeään risteyskaupunkiin Kokandiin, joka oli aikoinaan Uzbekin kuningaskunnan pääkaupunki. Saamme käsityksen tämän kohteen historiallisesta merkityksestä, kun vierailemme entisen kuninkaan, Khudayar Khanin palatsissa. Historia ja nykypäivä yhdistyvät retkellämme, kun lopuksi vierailemme paikallisen perheen luona ja osallistumme perinteisen leivän leivontaan. Yöpyminen junassa.

Päivä 7. | Shahrisabz

Matkamme jatkuu läpi Uzbekistanin vuoristojen, kunnes saavumme Shahrisabzin kaupunkiin. Täällä arkkitehtuuri on jännittävä sekoitus kreikkalaista, turkkilaista ja mongolilaista kulttuuria ja kaupungin keskusta onkin ansaitusti Unescon Maailmanperintölistalla. Mongolian keisari Timur hallitsi täältä käsin Mongoliaa 1300 -luvulla. Ennen kuin jatkamme matkaa kohti seuraavaa kohdetta, saamme nauttia paikallisesta kansantanssiesityksestä. Illalla junan edetessä tutustumme uzbekistanilaisiin viineihin. Yöpyminen junassa.

Päivä 8. | Samarkand

Tänään saavumme Samarkandin kaupunkiin, jonka katsotaan olleen yksi maailman kauneimmista ja arvostetuimmista Timurin aikoina. Nähtävää ja ihailtavaa onkin paljon; vierailemme muun muassa Shahi Zindan hautamuistomerkillä, Afrasiabin arkeologisella kohteella ja Samarkandin keskustorilla, Registanilla. Yöpyminen Registan Plaza Hotel (tai vastaava).

Päivä 9. | Samarkand

Tutustumisretkemme Samarkandissa jatkuu vierailulla Ulugh Begin historialliseen observatorioon, Bibi-Khanum moskeijaan ja Gur-e-Amir mausoleumiin. Tietysti tutustumme myös kaupungin arkielämään vierailemalla paikallisessa silkkimatto-kutomossa sekä perheyrityksenä toimivalla paperipajalla. Yöpyminen Registan Plaza Hotel (tai vastaava).

Päivä 10. | Samarkand, vapaa päivä

Tänään on aikaa tutustua Samarkandin ihmeisiin omalla aikataululla. Yöpyminen junassa.

Päivä 11. | Khujand, Tajikistan

Tänään on reitillämme vuorossa Khujand, yksi Silkkitien vanhimmista kaupungeista. Vierailukohteisiimme kuuluu Sughdin historiallinen museo, Panchanben basaari sekä useita toinen toistaan loistokkaampia moskeijoita ja monumentteja. Yöpyminen junassa.

Päivä 12. | Khiva

Khivan kaupunkia voi kutsua myös Keski-Aasian piilotetuksi helmeksi. Se ei ensinäkemältä vaikuta kovin loistokkaalta, mutta opastetun kiertomme edetessä sukellamme jälleen menneisyyden loistoon; moskeijoita, mausoleumeja ja minareetteja kohoaa vaikuttavina ympärillämme. Unescon Maailmanperintölistallekin merkitty muurien ympäröimä vanha kaupunki, Itchan Kala on kuitenkin kenties kaikkein vaikuttavin silloisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Ennen junalle paluuta vierailemme vielä Seid Alauddinin mausoleumissa, jossa nautimme myös paikalliseen tyyliin valmistetun lounaan. Yöpyminen junassa.

Päivä 13. | Buhara

Seuraava tarunomainen kohteemme on Buhara, jonka vanha keskusta kuuluu niin ikään Unescon Maailmanperintölistalle lukuisten loistokkaiden monumenttiensa ansiosta. Täällä vierailemme muun muassa Po-i-Kalyan minareetissa ja moskeijassa sekä edellisiin liittyvässä Mir-i-Arabin koraanikoulussa. Päivämme Buharassa huipentuu loistokkaaseen kansantanssiesitykseen. Yöpyminen Hotelli Asia Bukhara (tai vastaava).

Päivä 14. | Buharan arkki

Historiaa huokuva kaupunki pitää sisällään vielä yhden yllätyksen; Buharan arkin, joka on eräänlainen kaupunki kaupungin sisällä, mutta samalla myös näyttävä muinainen linnoitus, jonka historiaan pääsemme tutustumaan. Seuraavaksi vierailemme Samanidin puistossa ja nautimme sen vihreydestä. Yöpyminen Hotelli Asia Bukhara (tai vastaava).

Päivä 15. | Tashkent

Aamupäivällä on vielä aikaa ihailla Buharan katuelämää, iltapäivällä nousemme junaan ja palaamme Tashkentiin. Yöpyminen Hotelli Grand Mir (tai vastaava).

Päivä 16. | Tashkent/ Kotimatka

Kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Parasta Silkkitiellä
- Mukava yksityisjuna, jossa neljä hyttiluokkaa
- Upeita UNESCOn maailmanperintökohteita
- Tutustuminen silkkimattojen valmistukseen

Hinnat alkaen
Kategoria Habibi (4 vuodetta)                                                      alk  EUR   2.990 / henkilö

Kategoria Ali baba (2 vuodetta)                                                   alk  EUR   5.530 / henkilö

Kategoria Aladin (2 vuodetta)                                                      alk  EUR   5.900 / henkilö

Kategoria Sultan (2 vuodetta)                                                      alk  EUR   9.540 / henkilö

Kategoria Kalif (2 vuoteen sviitti)                                                 alk  EUR   9.810 / henkilö

Hintaan sisältyy

- 8 yöpymistä junassa
- 7 yötä hotellissa
- 14 aamiaista, 14 illallista ja 14 lounasta
- Matkaohjelman mukaiset retket, kuljetukset ja sisäänpääsyt
- matkanjohtaja ja paikallisoppaat
- Viini- ja vodka maistiaiset
- Lääkäripalvelut junassa

Hintaan ei sisälly
- Viisumimaksut
- Kansainväliset lennot
- Henkilökohtaiset kulut

Matka-asiakirjat ja rokotukset (tarkista paikallisilta viranomaisilta)
- Passi
- Viisumi
- Rokotteet
- Juomarahat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Hintaopas: 
$$$$
Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy