Australia Tours Aktiv-Resor
  • Filippiinit
  • Choolate-hills, Filippiinit
  • Filippiinit
  •  Filippiinit
  • Filippiinit
  • Filippiinit
  • Filippiinit
  • Filippiinit
  • Filippiinit

Filippiinit

Useita miljoonia vuosia sitten taivas ja meri sotivat keskenään. Taistelun tiimellyksessä ikiaikainen valtameri nostatti laineita taivasta kohden ja taivas vastasi pudottamalla aaltoihin kasapäin saaria. Saarten painosta meren oli tyynnyttävä ja taivas voitti taistelun. Näin syntyivät Filippiinien yli 7100 saarta.
Vuosituhansia Filippiinit eli eristettyä elämää mutta noin 3000 vuotta sitten saapuivat kiinalaiset, intialaiset, arabialaiset ja indonesialaiset kauppiaat tuoden vaikutteita muualta maailmasta. 1500-luvun puolivälissä saapuivat espanjalaiset valloittajat ja maa nimettiin Espanjan kuningas Filip II mukaan Filippiineiksi. 1800-luvun lopussa Yhdysvallat valtasi Filippiinit espanjalaisilta. Rauhansopimuksessa Yhdysvallat maksoi Espanjalle 20 miljoonaa dollaria omistuksestaan ja Filippiineistä tehtiin Yhdysvaltojen siirtomaa. Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen maa itsenäistyi vuonna 1946.

Valtaosa filippiiniläisistä asuu noin kymmenellä suurimmalla saarella. Pitkät palmujen reunustamat valkoiset hiekkarannat ovat rantalomaa arvostavan unelma. Sukeltajat ja snorklaajat eivät voisi kirkkaampia vesiä toivoa.
Rantojen ohella Filippiinit houkuttelee hyvillä ostosmahdollisuuksilla. Manilassa on lukuisia isompia ja pienempiä ostoskeskuksia, joista löytää lähes mitä vaan. Filippiinit onkin yksi maailman edullisimmista ostoskohteista. Helpoksi lomailijan elämän tekevät myös paikalliset asukkaat, ystävälliset filippiiniläiset kun puhuvat sujuvasti espanjaa ja englantia.

Filippiiniläinen keittiö ei ehkä ole maailman tunnetuinta, mutta toki täällä on omat kansallisherkut. Sianliha on keittiön kunkku. Rasvainen ja rapeaksi paistettu possu on kaikkien herkku. Mausteina ovat usein inkivääri, valkosipuli ja tamarindi. Kiinalaiset, espanjalaiset ja amerikkalaiset vaikutteet ovat sekoittuneet paikallisiin ruokiin. Kokeile Adoboa, se on soijassa ja etikassa valmistettua maittavaa possu- ja kanapataa. Toinen suosittu annos on Kinilaw, raa’asta kalasta tai katkaravuista valmistettu, inkiväärillä, sipulilla ja chilillä maustettu ruoka, joka kypsyy kevyesti limemehussa. Jälkiruoka must on Halo Halo – jäämurskaa, maitotiivistettä, tuoreita hedelmiä ja makeutettuja papuja.

Manilan nähtävyyksistä hullunkurisin lienee Marikina Shoe Museum, Imelda Marcosin kengille omistettu museo. Hieman syrjäisessä paikassa sijaitseva museo esittelee Filippiinien entisen diktaattorin, Ferdinand Marcosin vaimon, Imeldan rakastamia kenkiä, joita hänen kotoaan löytyi 3000 paria. 

Faktat
Filippiinit

Pinta-ala: 300 000 km²
Asukasluku: n.105 miljoonaa
Pääkaupunki: Metro Manila, noin 15 miljoonaa asukasta
Kieli: Virallisia kieliä ovat filippiino ja englanti, espanjaa puhutaan myös
Uskonto: roomalaiskatolisia 80%, muita kristittyjä 10%, islamilaisia 5% sekä buddhalaisia ja animisteja 
Valuutta: peso (P), joka jakautuu 100 centavoon
Ilmasto: Trooppinen, kuuma ja kostea. Vuorokauden lämpötila on +23 - 32 astetta. Kuiva kausi tammi-huhtikuu, sadekausi touko-joulukuu. Pyörremyrskyt, maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset ja taifuunit ovat tavallisia.
Viisumi: Viisumia ei vaadita alle 30 päivän oleskeluun, jos matkailijalla on osoittaa lentolippu maasta pois. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.
Aikaero Suomeen: +6 tuntia talviaikaan, kesällä +5 tuntia
Sähkö: 220 V, 60 Hz. Suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.
Kansainvälinen suuntanumero: +63
Liikenne: Liikennekulttuuri poikkeaa huomattavasti suomalaisesta. Julkisen liikenteen kulkuvälineet ja taksit voivat olla heikkokuntoisia, ja ajotyyli on ajoittain aggressiivista ja ennakoimatonta. Etenkin Metro-Manilassa liikenneruuhkat voivat viivästyttää matkantekoa merkittävästi. Teiden kunto voi olla kaupungeissa ja erityisesti maaseudulla heikkoa. Yleensä filippiiniläisissä autoissa ei ole vakuutuksia, mikä on onnettomuuden sattuessa hyvä tietää.
Rokotukset: Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi
Juomaraha: Juomarahan antaminen kuuluu filippiiniläisiin tapoihin. Ravintoloissa 10 prosentin palvelumaksu lisätään usein laskuun, mutta sen lisäksi on suositeltavaa jättää vähän juomarahaa. Myös taksinkuljettajille on tapana antaa vähän juomarahaa.
Lentokenttävero: Kansainvälisten kenttien kautta kulkija maksaa 750 pesoa lähtiessään ulkomaille ja 200 pesoa Filippiinien kohteisiin (Airport Terminal Fee). Summat voivat muuttua, joten varaa pesoja mukaan.

Kohteet / Aasia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy