Australia Tours Aktiv-Resor
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lankan nähtävyydet
  • Sri Lankan nähtävyydet
  • Sri Lanka
  • Sri Lankan eläimiä

Sri Lanka

Etsitkö rantalomaa, luontolomaa, kulttuurilomaa, aktiivilomaa, terveyslomaa vai jotain muuta? Sri Lanka on uskomattoman monipuolinen saari, josta unelmien matka löytyy jokaiselle. Yksi ihastuu paratiisimaisiin palmupuiden reunustamiin hiekkarantoihin, toinen viettää hemmottelulomaa hyvinvointikeskuksessa ayurvedan ja muiden hoitojen parissa ja kolmas valitsee kiertomatkan, jolla näkee saaren parhaat puolet. Ja sitten on vielä se ruoka - Sri Lankan keittiö on makujen sinfoniaa ja aromikkaan mausteista. Ruoan lisukkeena tarjotaan useimmiten riisiä ja monenlaisia curryja. Saarella kun ollaan niin kalaruuat ja merenelävät ovat erinomaisia. Erityisesti srilankalaiset jättiravut ovat suosittuja ja tuoreet hedelmät maistuvat mehukkailta.

Sri Lanka on täynnä ainutlaatuisia kokemuksia matkailijoille. Rentoutumiseen rannat ovat vertaansa vailla, aktiviteetteja löytyy myös surffauksesta snorklaukseen. Saaren upeisiin näkymiin tutustuu vaikkapa junamatkalla trooppisten metsien halki ja junat vievät maisemiin, joihin teitse ei pääse. Junamatkan Kandysta Ellaan sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista. Sri Lankassa on lukuisia luonnonpuistoja ja Yalan luonnonpuisto tarjoaa parhaat mahdollisuudet tavata leopardeja, joita saarella uskotaan asuvan noin 600. Kulttuurilomailijaa hemmotellaan muinaisilla buddhalaisilla temppeleillä ja luostareilla, sekä ikonisella Sigiriyan Leijonakalliolla. Halutessaan pääsee tutustumaan teenviljelyyn, josta Sri Lanka on tunnettu ympäri maailmaa.

Sri Lanka on myös mainio kohde luontomatkailijoille, eläimistö ja kasvilajisto ovat runsaat. Jeeppisafari luonnonpuistossa on hieno elämys ja Sri Lankalla voit nähdä villielefantteja lähietäisyydeltä.  

 

FAKTAT:
Sri Lankan lippu

Pinta-ala: 65 610 km²
Asukasluku: n. 22 miljoonaa
Pääkaupunki: Sri Jayewardenepura Kotte on hallinnollinen pääkaupunki.  Colombo tunnetaan kuitenkin kaupallisena pääkaupunkina.
Kieli: Virallisia kieliä ovat: sinhaleesi sekä Tamili. Englanti on yleisesti käytetty.
Uskonto: Noin 70 % srilankalaisista on buddhalaisia sinhaleeseja. Tamiliväestö on jakautunut muslimeihin 7,6 % ja hinduihin 7,1 %. Tämän lisäksi 6,2 % on kristittyjä. Loput 10 % edustavat muita uskontoja.
Valuutta: Sri Lanka rupia (LKR). Rahanvaihto onnistuu rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa. Pyydä pieniä seteleitä , sillä useimmilla kauppialla harvoin löytyy tarpeeksi vaihtorahaa. Likaisia tai revenneitä ei välttämättä hyväksytä. Sri Lankan rupioita saa myös Suomesta (etukäteistilaus esimerkiksi www.forex.fi).
Ilmasto: Trooppinen ilmasto, jolle tyypillistä ovat kaksi vuodenaikaa: kuiva- ja sadekausi. Toukokuusta elokuuhun puhaltaa kaakkoismonsuuni, joka tuo sateita lounaisosaan saarta. Kuiva kausi näissä osissa saarta kestää joulukuusta maaliskuuhun. Koillis-monsuuni puhaltaa lokakuusta tammikuuhun tuoden sateita saaren pohjois ja itä-osiin, joissa kuiva kausi kestää toukokuusta syyskuuhun. Loka-marraskuussa on välimonsuunikausi, jolloin sateita esiintyy ympäri Sri Lankaa. Rannikon alavilla alueilla on kuumaa ympäri vuoden, kun taas maan sisäosissa on korkeuden takia viileämpää.
Viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat Sri Lankaan turistiviisumin, jota voi hakea ennakkoon aikaisintaan kolme kuukautta ennen maahan saapumista. ETA:n (Electronic Travel Authorization) haetaan verkkosivuilta www.eta.gov.lk ja sen hinta on 50 USD. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen: + 3,5 h, kesäaikana + 2,5 h
Sähkö: 230 V
Kansainvälinen suuntanumero: +94
Liikenne: Vasemmanpuoleinen
Juomaraha: Useat majoitusliikkeet ja ravintolat lisäävät juomarahan loppulaskuun. Voit myös pyöristää laskun loppusumman ylöspäin. Yleisenä sääntönä voidaan pitää 10 % tippiä palvelun hinnasta. Kuljettajat ja oppaat odottavat myös tippiä.

Kohteet / Aasia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy