Australia ToursAktiv-Resor
Sri Lankan lippu
 Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka

Värikäs Sri Lanka

Etsitkö rantalomaa, luontolomaa, kulttuurilomaa, aktiivilomaa, terveyslomaa vai jotain muuta? Sri Lanka on uskomattoman monipuolinen saari, jossa on jokaiselle jotakin. Yksi ihastuu paratiisimaisiin palmupuiden reunustamiin hiekkarantoihin, toinen viettää hemmottelulomaa hyvinvointikeskuksessa ayurvedan ja muiden hoitojen parissa ja kolmas valitsee kiertomatkan, jolla näkee saaren parhaat puolet. Ja sitten on vielä se ruoka - Sri Lankan keittiö on makujen sinfoniaa ja aromikkaan mausteista. Ruoan lisukkeena tarjotaan useimmiten riisiä ja monenlaisia curryja. Saarella kun ollaan niin kalaruuat ja merenelävät ovat erinomaisia. Erityisesti srilankalaiset jättiravut ovat suosittuja ja tuoreet hedelmät maistuvat mehukkailta.
Sri Lanka on myös mainio kohde luontomatkailijoille, eläimistö ja kasvilajisto ovat runsaat. Jeeppisafari luonnonpuistossa on hieno elämys ja Sri Lankalla voit nähdä villielefantteja lähietäisyydeltä.  

Olemme suunnitelleet 9 päivän matkan, johon on kerätty saaren parhaita paloja, unohtamatta niitä hiekkarantoja! Sri Lankan matkaan voit yhdistää myös Malediivit tai Seychellit.

Päivä 1. | Negombo
Saapuminen Colomboon, jossa yhteistyökumppanimme edustaja on vastassa. Kuljetus, majoittuminen ja illallinen Negombossa. Negombo on rantakohde ja vilkas kaupunki noin tunnin ajomatkan päässä Colombosta.

Päivä 2. | Sigiriya
Aamiaisen jälkeen kuljetus Bandaranaiken lentokentälle ja sisämaan lento Sigiriyaan. Lentokentällä on vastassa autonkuljettaja ja kentältä lähdetään vierailulle Dambullaan ja vuorenrinteellä sijaitsevaan Golden Cave -temppeliin. Vanha kivitemppeli on valmistunut ensimmäisellä vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua. Raja Maha Viharan viisi luolaa ovat yksi Sri Lankan vaikuttavimmista nähtävyyksistä.  Temppeleissä on useita erikokoisia Buddha-patsaita sekä mielenkiintoisia freskoja ja maalauksia. Majoittuminen ja illallinen.

Päivä 3. | Polonnaruwa – Minneriya – Sigiriya tai Anuradhapura
Aamiaisen jälkeen lähtö Polonnaruwaan, jonka kohtalo on nivoutunut koko Sri Lankan historiaan ja kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Kaupunki eli kulta-aikaansa noin 1000 vuotta sitten, jolloin täällä kukoistivat kauppa ja maanviljely. Valtava tekojärvi ja nerokas kastelujärjestelmä olivat hyvinvoinnin takana. Vierailut Polonnaruwa Viharaya temppelissä sekä Lankatilaka talossa. Alueella elelee myös eloisa apinayhdyskunta ja poikabändi Duran Duran filmasi musiikkivideonsa Save a Prayer täällä.
Seuraava kohde on Minneriyan kansallispuisto. 8889 hehtaarinkokoisella alueella tavataan elefantteja jopa 100 tai 150 yksilön laumoissa. Puistossa on myös puhveleita, villisikoja, hirviä, karhuja, krokotiileja, paljon lintuja ja leopardeja. Illallinen nautitaan hotellissa.

Päivä 4. | Sigiriya Rock – Trincomalee
Aamiaisen jälkeen lähdetään patikoimaan Sigiriya Rock -linnoitukseen. Maailmanperintölistaan kuuluva linnoitus on uskomaton näky ja Sri Lankan suosituimpia vetonauloja. Se sijaitsee jyrkän vuoren huipulla halliten sieltä majesteettisesti ympäristöään.
Vierailun jälkeen siirrytään Trincomaleen, jossa vietetään muutama päivä rannalla. Trincomalee on satamakaupunki Sri Lankan koillisrannikolla, Sri Lankan tamilialueella. Portugalilaiset rakensivat linnoituksen Trincomaleehen vuonna 1624. Myöhemmin hollantilaiset, ranskalaiset ja lopulta britit ottivat alueen hallintaansa. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.

Päivä 5. – 6. | Rantaelämää
Aamiainen ja illallinen hotellissa

Päivä 7. | Kandy
Aamiaisen jälkeen lähdetään Kandyyn ja matkalla käydään yrttipuutarhassa. Majoittuminen. Kandy on oiva esimerkki singaleiden kulttuurista ja on maan entinen pääkaupunki. Kandya ympäröivät kukkulat ja viidakot suojasivat sitä pitkään eurooppalaisten valloitusyrityksiltä.
Illalla vieraillaan yhdessä buddhalaisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaellustemppeleistä nimeltään Temple of the Tooth, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Temppeli sijaitsee kauniin tekojärven rannalla. Ohjelmaan kuuluu myös kansantanssi esitys ja illallinen.

Päivä 8. | Colombo
Aamiaisen jälkeen otetaan suunta Sri Lankan pääkaupunkiin Colomboon. Ohjelmassa on kaupunkikierros, jonka aikana nähdään tärkeimmät nähtävyydet sekä ostosaikaa. Colombo on Sri Lankan liike-elämän keskus. Portugalilaisten saapuessa saarelle 1500-luvulla oli täällä vain pieni kalastajakylä. Brittiläiset aloittivat uuden sataman rakennustyöt ja siitä alkoi Colombon kasvu. Vuonna 1805 se valittiin uudeksi pääkaupungiksi. Illallinen nautitaan paikallisessa ravintolassa.

Päivä 9. | Kotimatka
Aamiainen ja vapaata aikaa ennen lähtöä lentokentälle.

Hinta alkaen

EUR 2.170 / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa standard luokan hotelleissa majoittuen
EUR 2.860 / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa deluxe luokan hotelleissa majoittuen

Hintaan sisältyy
Qatar Airwaysin lennot Helsinki – Doha – Colombo – Doha – Helsinki
Lento Colombo – Sigiriya
Lentokenttäkuljetukset Sri Lankalla
Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa puolihoidolla
Sisäänpääsyt ja retket ohjelman mukaisesti
Kuljetukset ilmastoidulla autolla kiertomatkan ajan
Jeepin vuokra Minneriyan kansallispuistossa
Englantia puhuva autonkuljettaja-opas kiertomatkan ajan
Tämän hetken voimassa olevat verot
2 vesipulloa / hlö / päivä
Lahjapaketti teetä lähtiessä

Hintaan ei sisälly
Sri Lankan viisumi (E-viisumi osoitteesta www.eta.gov.lk)
Lounaat
Kuvausmaksut nähtävyyksillä
Omat kulut
Ateriat
Juomarahat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy