Australia Tours Aktiv-Resor
  • Sri Lankan lippu
  • Sri Lanka
  •  Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka

Värikäs Sri Lanka

Etsitkö rantalomaa, luontolomaa, kulttuurilomaa, aktiivilomaa, terveyslomaa vai jotain muuta? Sri Lanka on uskomattoman monipuolinen saari, jossa on jokaiselle jotakin. Yksi ihastuu paratiisimaisiin palmupuiden reunustamiin hiekkarantoihin, toinen viettää hemmottelulomaa hyvinvointikeskuksessa ayurvedan ja muiden hoitojen parissa ja kolmas valitsee kiertomatkan, jolla näkee saaren parhaat puolet. Ja sitten on vielä se ruoka - Sri Lankan keittiö on makujen sinfoniaa ja aromikkaan mausteista. Ruoan lisukkeena tarjotaan useimmiten riisiä ja monenlaisia curryja. Saarella kun ollaan niin kalaruuat ja merenelävät ovat erinomaisia. Erityisesti srilankalaiset jättiravut ovat suosittuja ja tuoreet hedelmät maistuvat mehukkailta.
Sri Lanka on myös mainio kohde luontomatkailijoille, eläimistö ja kasvilajisto ovat runsaat. Jeeppisafari luonnonpuistossa on hieno elämys ja Sri Lankalla voit nähdä villielefantteja lähietäisyydeltä.  

Kiertomatkalla pääset näkemään saaren parhaat puolet kulttuuri- ja luontokohteista palmujen reunustamiin rantoihin. Sri Lankan matkaan voit yhdistää myös Malediivit tai Seychellit.

11 päivää / 10 yötä, Negombo - Sigiriya - Kandy - Ella - Unawatuna - Colombo

 

Päivä 1. Negombo (18km)

Saapuminen Colomboon, jossa yhteistyökumppanimme edustaja on vastassa. Kuljetus, majoittuminen ja illallinen Negombossa. Negombo on rantakohde ja vilkas kaupunki noin tunnin ajomatkan päässä Colombosta.

Päivä 2. Negombo – Sigiriya (157km)

Aamiaisen jälkeen kuljetus Sigiriyan kaupunkiin. Matkalla on mahdollista vierailla Dambullan temppelissä. Dambullan luolatemppeli on tunnettu muinaisista patsaista ja Buddhan muotokuvista, sen rakennutti kuningas Valagamba ensimmäisellä vuosituhannella eaa. Illallinen ja majoittuminen hotellissa Sigiriyassa.

Päivä 3. Polonnaruwa ja Minneriya (102km)

Aamiaisen jälkeen lähtö Polonnaruwaan, jonka kohtalo on nivoutunut koko Sri Lankan historiaan ja kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Kaupunki eli kulta-aikaansa noin 1000 vuotta sitten, jolloin siellä kukoistivat kauppa ja maanviljely. Valtava tekojärvi ja nerokas kastelujärjestelmä olivat hyvinvoinnin takana. Iltapäivällä on vuorossa vierailu Minneriyan kansallispuistoon, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nähdä elefantteja luonnossa. Minneriyan kansallispuistossa tavataan myös krokotiileja, leopardeja, puhveleita ja makaki-apinoita. Yöpyminen hotellissa Sigiriyassa.

Päivä 4. Sigiriya – Kandy (98km)

Aikaisen aamiaisen jälkeen on luvassa retki Sigiriyan kuuluisalle Leijonakalliolle. Paras aika vierailla linnoituksella on varhain aamulla liian kuumuuden ja väkijoukkojen välttämiseksi. Leijonakallio on Unescon maailmanperintölistattu ja tunnettu muun muassa linnoituksen freskomaalauksista sekä kallion päältä aukenevista maisemista. Iltapäivällä siirtyminen Kandyyn. Maan entinen pääkaupunki on oiva esimerkki singaleiden kulttuurista. Kandya ympäröivät kukkulat ja viidakot suojasivat sitä pitkään eurooppalaisten valloitusyrityksiltä.

Illalla vieraillaan yhdessä buddhalaisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaellustemppeleistä nimeltään Temple of the Tooth eli ”Pyhän hampaan temppeli”, jossa säilytetään Buddhan kulmahammasta. Temppelissä järjestetään aamuisin ja iltaisin seremonioita, joissa rummut raikuvat. Temppeli sijaitsee kauniin tekojärven rannalla. Illallinen ja majoittuminen hotellissa Kandyssa.

Päivä 5. Kandy – Ella

Aamiaisen jälkeen lähdetään yhdelle maailman kauneimmista junamatkoista. Matka Kandysta Ellaan sademetsien ja teeviljelmien halki on henkeäsalpaavan kaunis. Junamatka kestää noin 6 tuntia. Illallinen ja majoittuminen hotellissa Ellassa.

Päivä 6. Ella

Aamiaisen jälkeen on aikaa rentoutua. Halutessasi voit lähteä vaellukselle Ellan helpoimmalle reitille vehreiden teeplantaasien ja metsien halki. Nine Arch Bridge-silta Ellan ja Demodaran rautatieasemien välillä on upea nähtävyys ja rakentamisen taidonnäyte. Iltapäivällä vieraillaan teeplantaasilla, jossa pääset tutustumaan Sri Lankan maailmankuulun Ceylon-teen valmistukseen. Illallinen ja majoittuminen hotellissa Ellassa.

Päivä 7. Ella – Unawatuna (220km)

Aamiaisen jälkeen jatkat matkaa kohti Unawatunaa. Unawatuna on Sri Lankan etelärannikon suosittu rantakohde. Matkalla pysähdytään Udawalawan elefanttien suojelukohteessa, jonka tarkoituksena on kuntouttaa ja palauttaa luontoon orpoja elefantinpoikasia. Udawalawen kansallispuisto, jossa suojelukohde sijaitsee, perustettiin 1995 Sri Lankan luonnonsuojeluministeriön toimesta. Loppupäivä on vapaata aikaa. Illallinen ja majoittuminen hotellissa Unawatunassa.

Päivä 8. Galle (10km)

Aamiaisen jälkeen vierailet Gallen linnoituksessa opastetulla kierroksella. Galle on Sri Lankan etelärannikon vilkas kaupunki, jonka vanhin maamerkki on portugalilaisten ja hollantilaisten rakentama linnoitus. Gallen kaduilla näkyy piirteitä hollantilaisesta arkkitehtuurista, ja sekoitus brittien vanhoja asumuksia sekä arabialaisia moskeijoita. Paluu hotellille ja illallinen.

Päivä 9.-10. Unawatuna

Vapaata aikaa Unawatunassa. Voit viettää rentoa rantaelämää ja nauttia hemmotteluhoidoista, lähteä retkille tai kokeilla erilaisia aktiviteetteja. Illalliset ja majoittuminen hotellissa Unawatunassa.

Päivä 11. Unawatuna – Colombo (149km)

Kuljetus Colomboon lentokentälle, josta alkaa kotimatka.

 

Hintaan sisältyy:

- Qatar Airwaysin lennot Helsinki – Doha – Colombo – Doha – Helsinki

- 10 yön majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa puolihoidolla

- Matkaohjelman mukaiset retket ja pääsymaksut nähtävyyksille

- Kuljetukset yksityisellä autolla

- Englanninkielisen kuljettajaoppaan palvelut

- Ohjelman mukaiset illalliset

- Junaliput Kandysta Ellaan

- Tervetuliais- ja lähtölahjat

 

Hintaan ei sisälly:

- Viisumi (E-viisumi osoitteesta www.eta.gov.lk)

- Lounaat

- Valokuvausmaksut nähtävyyksillä

- Omat retket ja aktiviteetit

 

Hinta alkaen

EUR 2.770 / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa standard luokan hotelleissa majoittuen
EUR 3.460 / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa deluxe luokan hotelleissa majoittuen

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy