Australia Tours Aktiv-Resor

Uusi-Seelanti

Olemme erikoistuneet Tyynenmeren alueen matkoihin. Katso tarkemmat kohdetiedot australiatours.fi sivustollamme.

Uuden-Seelannin upeat maisemat muodostuvat sumuisista vuoristoista, mahtavista tulivuorista, pitkistä rannoista, syvälle sisämaahan ulottuvista vuonoista ja rehevistä sademetsistä. Maa on paratiisi virkistystä ja rentoutumista etsiville sekä oivallinen matkakohde jännitystä hakeville seikkailijoille. Uuden-Seelannin väkiluku on vain vähän yli 4 miljoonaa, josta runsas miljoona asuu Aucklandissa.

Auckland

Auckland on hienostunut kaupunki, jonka ympäristössä kaikki asuvat puolen tunnin matkan päässä kauniista rannoista, vihreistä metsistä, risteilevistä patikkareiteistä sekä satumaisesta saaristosta. Kun tähän lisätään aurinkoinen ilmasto, verkkainen polynesialainen elämäntapa ja maukas ruoka, on helppo ymmärtää Aucklandin viehätys.

Northland ja Coromandel

Subtrooppinen Northland herättää kaikki aistit eloon. Kuvittele, kuinka meren aallot hyväilevät hiekkarantaa. Kuuntele lintujen laulua vanhoissa kaurimetsissä. Nauti raikkaista hedelmistä ja tuoreista merenelävistä ja hengitä kevätkukkien tuoksua. Alueella on historiallisesti merkittäviä nähtävyyksiä kuten Waitangi.

Rotorua, Taupo ja Hawke's Bay

Maisemaa muokkaavat voimat jylläävät Rotoruan uumenissa. Miljoonien vuosien aikana vulkaaninen toiminta on luonut vuoria, järviä ja laajoja geotermisesti aktiivisia alueita. Maisema on omituisella tavalla kaunis. Rotorua on Uuden-Seelannin maorikulttuuriin keskus. Läheinen Hawke's Bay viineineen on vierailun arvoinen.

Wellington

Wellington on Uuden-Seelannin pääkaupunki, joka tunnetaan myös taiteen ja kulttuurin keskuksena. Sopiva yhdistelmä museoita ja gallerioita, erinomaista ruokaa ja elävää viihdettä tekevät kaupungista hyvän kohteen vuodenajasta riippumatta. Osa Wellingtonin viehätystä on sen sijainti monimuotoisen luonnon ja meren äärellä.

Eteläsaari

Kompaktilta Eteläsaarelta ei seikkailuja puutu. Jäätikkökiipeily, laskettelu, koskenlasku, retkeily ja pyöräily ovat lajeja suosituimmasta päästä. Dramaattiset maisemat vaihtuvat jääpeitteisistä vuorenhuipuista virtaaviin jokiin ja vihertäviin metsiin. Voit käydä tutustumassa viinitiloihin ja hyvällä onnella näet valaita poikasineen.

Christchurch ja Canterbury

Eteläsaaren suurin kaupunki, Christchurch, on valloittava yhdistelmä hienostunutta elämäntyyliä ja aikaansa seuraavaa kulttuuria. Hiljaa virtaava Avon-joki mutkittelee kaupungin halki, historialliset rakennukset tarjoavat monipuolisia taidenautintoja ja viehättävät entisöidyt raitiovaunut vievät kaikkialle.

Länsirannikko ja jäätiköt

Eteläsaaren länsirannikko, jolla elää vain runsaat 30.000 asukasta on Uuden-Seelannin villiä länttä ja osittain valloittamatonta rajaseutua. Glacier Countryn menneisyyteen liittyy lukuisia tarinoita ja legendoja, mutta alueen vuoristot, jäätiköt, joet ja sademetsät kätkevät varmasti vielä monia tunnistamattomia geologisia aarteita.

Queenstown

Kuvankauniissa Queenstownissa yhdistyvät hienostuneisuus ja seikkailu. Kaupungin järvi- ja vuoristomaisemat sopivat seikkailulajin harra-stamiseen ja kylpylöittensä ansiosta se on tunnettu myös lepolomakohteena. Seikkailuaktiviteetteihin kuuluvat lumilajit, benjihyppy, vesijetit, ratsastus ja hevosvaellukset sekä koskenlasku.

FAKTAT:
Pinta-ala: 270 544 km2, Uusi-Seelanti on 1600 km pitkä ja koostuu kahdesta pääsaaresta, Pohjoissaaresta ja Eteläsaaresta.
Asukasluku: Noin 4,78 miljoonaa asukasta, joista n. 12% on maoreja.
Pääkaupunki: Wellington
Kieli: Englanti ja maori
Valuutta: Uuden-Seelannin Dollari (1 NZD = 100 Cent)
Ilmasto: Kesä joulukuusta helmikuuhun ja talvi kesäkuusta elokuuhun.
Viisumi: Suomen passilla matkustavien vieralijoiden tulee hakea NZeTA-matkustuslupa. Passin oltava voimassa koko matkan ajan, kaikilla oltava paluulippu. Ennen matkaa on täytettävä sähköinen matkustuslupa. Sen voi tehdä sivulla https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about...
Aika: GMT +13 tuntia (18.3.-6.10 +12 tuntia)
Sähkö: 230V
Kansainvälinen suuntanumero: 64
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Eivät ole välttämättömiä
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero on sisällytetty lentolipun hintaan. 
 
Katso tarkemmat kohdetiedot australiatours.fi sivustollamme.

Kohteet / Tyynimeri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy