Australia Tours Aktiv-Resor
  • Ostrich, Etelä-Afrikan monet kasvot
  • Etelä-Afrikan monet kasvot
  • Swaziland, Etelä-Afrikan monet kasvot
  • Etelä-Afrikan monet kasvot
  • Etelä-Afrikan monet kasvot
  • Stellenbosch, Etelä-Afrikka
  • Etelä-Afrikan eläimiä
  • Etelä-Afrikan monet kasvot
  • Etelä-Afrikan asuja
  • Etelä-Afrikan kartta

Etelä-Afrikan monet kasvot

Johannesburg – Mpumalanga – Kruger National Park – Swaziland – Zululand – Durban – Knysna – Oudtshoorn – Cap Town

14 päivän opastettu "A World in One Country" -kiertomatka suuntautuu Johannesburgista Kapkaupunkiin. Matka on varsinainen löytöretki. Etelä-Afrikka on tunnettu erinomaisesta ruoastaan, täyteläisistä viineistään ja maailmanluokan safareistaan. Matkalla nähdään mm. urbaani Kapkaupunki, Krugerin kansallispuisto, Swazimaan kuningaskunta, Zulumaa ja ajetaan yhtä maailman parhaana pidetyistä autoreiteistä nimeltään Garden Route. Etelä-Afrikan hintataso on edullinen ja tuliaisina kotiin lähteekin kauniita muistoja Etelä-Afrikasta.  

Päivä 1. Sunnuntai | Johannesburg
Saapuminen Johannesburgin OR Tambo lentokentälle, jossa on vastassa yhteistyökumppanimme edustaja. Kuljetus hotelliin ja loppupäivä on vapaa aikaa. Voit käydä ostoksilla tai vierailla Aprtheid-museossa. Vaihtoehtona on myös lisämaksullinen retki Sowetoon, jossa ovat asuneet mm. Nelson Mandela ja Desmond Tutu. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 35 km.  
Klo 19 kokoonnutaan hotellin vastaanottoon pieneen tervetulotilaisuuteen ja tavataan muita matkalle lähtijöitä.

Päivä 2. Maanantai | Pretoria ja Mpumalanga
Aamiaisen jälkeen lähdetään ajomatkalle kohti Pretoriaa, Etelä-Afrikan pääkaupunkia, jossa tehdään pieni kierros, jonka jälkeen matka jatkuu Mpumalangaan. Matkalla ohitetaan historialliset Dullstroomin ja Lydenburgin kaupungit. Long Tom Passin läpi ajettuamme saavutaan iltapäivällä Hazyviewn kylään lähellä Krugerin kansallispuistoa. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 425 km.

Päivä 3. Tiistai | Panorama Route
Tänään tehdään maisemamatka henkeäsalpaavissa maisemissa. Mutkainen tie kulkee metsäisessä vuoristossa ja hedelmällisillä tasangoilla. Blyde River -kanjoni on kuin Grand Canyon pienoiskoossa, vesiputoukset ja viehättävät kylät värittävät maisemaa. Bourke’s Luck Potholessa ihastellaan erikoisia kalliomuodostelmia ja God’s Window – Jumalan Ikkunan maisemat ovat mieleenpainuvat.  Iltapäivällä voit rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä lisämaksullisen safarin Krugerin kansallispuistoon. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 320 km.

Päivä 4. Keskiviikko | Big Five -safari Krugerin kansallispuistoon
Varhain aamulla lähdetään safarille etsimään leijonia, norsuja, puhveleita, sarvikuonoja, leopardeja, ja monia muita kansallispuiston lintuja ja eläimiä (piknik aamiainen otetaan mukaan hotellista). Hotelliin palataan lounasaikaan ja iltapäivä on aikaa rentoutua ja muistella aamupäivällä nähtyjä eläimiä. Voit myös lähteä lisämaksulliselle safarille tai unohtumattomalle tapaamiselle elefanttien kanssa. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 120 km.

Päivä 5. Torstai | Swazimaan kuningaskunta
Tänään on ohjelmassa vuorossa pikkuinen Swazimaan kuningaskunta, entinen brittiläinen protektoraatti. Nykyinen hallitsija on kuningas MsWati III. Päivän kuluessa tutustutaan viehättäviin asukkaisiin ja heidän perinteisiinsä. Pääkaupungista Mbabanesta ajetaan kauniiseen Ezulwini laaksoon, jossa koetaan aito afrikkalainen tori. Ezulwinin käsityömarkkinoilla on paljon hauskaa katseltavaa ja ostettavaa. Päivään sisältyy aamiaisen lisäksi buffetlounas ja -illallinen. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 310 km.

Päivä 6. Perjantai | Zulumaa
Aamulla ajellaan jälleen uuteen kohteeseen, Zulumaahan, joka oli aikoinaan itsenäinen kuningaskunta. Iltapäivällä saavutaan määränpäähän Umfolozin alueelle. Perillä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen safariin Hluhluwe-Imffolozi puistossa, joka on Afrikan vanhin safari alue ja kuuluisa harvinaisista valkoisista sarvikuonoistaan. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 360 km.

Päivä 7. Lauantai | Durban
Ennen lähtöä Durbaniin tehdään aamuristeily St Lucia -järvellä. Ajomatkalla nähdään paljon sokeriruokoviljelmiä. Durbaniin saavutaan varhain iltapäivällä ja loppupäivä on vapaa aikaa. Voit lähteä uimaan Intian valtameren rannalle tai tutustua kaupunkiin.  Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 275 km.

Päivä 8. Sunnuntai | Port Elizabeth ja Knysna
Aamiaisen jälkeen on kuljetus lentokentälle ja aamulento Port Elizabethiin. Perillä tutustutaan oppaan kanssa Garden Routen kansallispuiston Tsitsikamman osaan. Rantatien maisemat ovat upeita. Myöhemmin iltapäivällä saavutaan Knysnaan. Aamiaisen lisäksi päivään sisältyy illallinen. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 360 km.

Päivä 9. Maanantai | Knysna
Risteily Knysnan laguunilla ja vierailu Featherbed Nature luonnonsuojelualueella. Lounaan jälkeen on iltapäivä vapaa aikaa. Aamiaisen lisäksi päivään sisältyy lounas. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 15 km.

Päivä 10. Tiistai | Oudtshoorn
Tänään on vuorossa tutustuminen jännittävään maanalaiseen maailmaan. Cango-luolat ovat yksi maailman laajimmista labyrinteistä ja paikalliset ovat käyttäneet niitä asuntoina kivikaudelta saakka. Luolat ovat myös Etelä-Afrikan vanhin nähtävyys ja ensimmäinen paikka, jonne palkattiin töihin matkaopas kokopäivätoimiseksi. Oudtshoorn on myös Etelä-Afrikan strutsin tuotannon pääkaupunki ja se tunnettiinkin viktoriaaniseen aikaan Maailman strutsinsulkapääkaupunkina.  Oudt

Päivä 11. | Kapkaupunki
Ajomatkalla Kapkaupunkiin ihaillaan jälleen Etelä-Afrikan uskomattoman kauniita maisemia. Route 62 on Etelä-Afrikan vastine Amerikan Route 66 tielle. Heinäkuusta marraskuuhun Etelänmustavalaat viihtyvät Herminuksen merenrantakylän vesissä ja silloin poikkeamme paikalla bongaamaan valaita. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 475 km.

Päivä 12. | Cape Peninsula
Kokopäiväretki rouhean näyttävissä Kapin niemimaan maisemissa. Pysähdymme Hout Bayn kalastajakylässä, jossa voit tehdä lisämaksusta lyhyen risteilyn hyljesaarelle. Ennen saapumista päivän määränpäähän Cape Point Nature Reserveen käydään vielä Boulders Beachilla ihastelemassa suloisia ja hellyttäviä pingviinejä. Paluumatkalla ajetaan Simon’s Townin kautta. Ajomatkaa kertyy päivän aikana noin 200 km.

Päivä 13. | Kapin viinialueet
Etelä-Afrikka tunnetaan erinomaisista viineistään. Tänään vieraillaan kuuluisilla Paarlin ja Stellenboschin viinialueilla. Käymme kahdella eri tilalla viininmaistiaisissa ja toki voit ostaa latuviinejä myös mukaan kotiin. Matkalla näet myös vaikuttavan Huguenot Monument Museon sekä Afrikaansin kielen kunniaksi tehdyn monumentin.

Päivä 14. | Kotimatka
Huikea matka alkaa olla lopuillaan ja iltapäivällä on kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Hinta alkaen EUR 3.945 / jaetussa kahden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy
- Turkish Airlinesin lennot Helsinki – Istanbul – Johannesburg / Kapkaupunki – Istanbul – Helsinki
- South African Airwaysin lento Durban – Port Elizabeth
- 13 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
- Ohjelmassa mainitut retket
- Englanninkielinen opastus
- 13 aamiaista, 3 lounasta ja 3 illallista
- Lentokenttäkuljetukset
- Hotelleissa laukunkantomaksu
- Sisäänpääsy Krugerin Kansallispuistoon, ohjelmassa olevat puisto- ja suojelualue maksut

Hintaan ei sisälly
- Viisumikulut
- Juomarahat
- Henkilökohtaiset kulut

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy