Australia Tours Aktiv-Resor
  • Indonesia
  • Indonesia
  • Indonesia
  • indonesia
  • Indonesia
  • Indonesia
  • Indonesia
  • Indonesia

Indonesia

Indonesia on luonnontieteilijöille ja kansatutkijoille tarunhohtoinen paikka, jonka vetovoimaa vain lisää maan värikäs historia ja idän maustesaarten maine.

Saarivaltio käsittää runsaat 13000 saarta, jotka levittäytyvät yli 5000 km:n laajuiselle alueelle. Indonesia koostuu ainutlaatuisista aineksista: kiehtovat kansat ja niiden tavat, eri kulttuurien muistomerkit ja temppelit, uskonto ja musiikki yhdistettynä luonnon ihmeisiin, maisemiin ja ääniin muodostavat vertaansa vailla olevan mosaiikin.

Mielenkiintoisin kohde on pieniin Sunda -saariin kuuluva Bali. Sen vulkaaninen maaperä on hyvin hedelmällistä ja balilaiset ovatkin hyödyntäneet lähes kaiken mahdollisen viljelytilan; vuorenrinteet on tehokkaasti pengerretty riisipelloiksi. Balilaisten keskuudessa vallitsee aivan omanlaisensa rauhan ja harmonian ilmapiiri, jossa kyläyhteisöjen arkea leimaa ”adat”, hindulaiseen perinteeseen ja tapojen kunnioittamiseen perustuva elämäntapa. Kaikkialla näkee pieniä uhrilahjoja, joita naiset ovat asetelleet kotialttareille tai porttien pieleen ja kadun varsille esi-isien ja henkien ravinnoksi.

Ihanteellisen Balin kokemuksen saa, kun viettää osan ajasta rannikolla lepäillen ja tekee muutaman päivän retken sisämaassa, Ubudin kiehtovaan, taiteita suosivaan ilmapiiriin.

FAKTAT:
Indonesian lippu

Pinta-ala: 1 890 754 km²
Asukasluku: n. 252 miljoonaa
Pääkaupunki: Jakarta
Kieli: Bahasa Indonesia, lisäksi Indonesiassa puhutaan yli 500 muuta kieltä ja murretta
Valuutta: Indonesian Rupiah (1 IDR = 100 Sen)
Ilmasto: Trooppinen, kostea. Sadekausi joulukuusta maaliskuuhun. Paras aika matkustaa on sadekauden ulkopuolella, huhti-lokakuussa.
Viisumi: Viisumi rajalta 30 pvä. Suurlähetystön kautta 60pvä. Matkustajalla tulee olla paluulippu sekä passi voimassa vähintään 6kk maahan saapumisesta.
Aika: GMT +7 tuntia. Indonesiassa on useampi aikavyöhyke joiden välillä on enimmillään yhteensä kolmen tunnin aikaero.
Sähkö: 110/220V
Kansainvälinen suuntanumero: 62
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Ellei sisälletty laskuun, odotetaan 5-10% juomarahaa.
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero IDR 100 000 (maksetaan lähdettäessä)

Kohteet / Aasia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy