Australia Tours Aktiv-Resor
  • Malediivit
  • Malediivit
  • Malediivit
  • Kanifushi, Malediivit
  • Malediivit
  • Malediivit
  • Hamza, Malediivit
  • Naladhu, Malediivit

Malediivit

Malediivit ovat todellinen unelmien trooppinen lomakohde! Rannat hohtavat valkohiekkaisina ja meri välkkyy turkoosin uskomattomissa sävyissä. Malediiveilla yhdistyvät rento saarielämä, ylelliset veden ylle rakennetut bungalowit sekä kukoistava, kaunis luonto täyden palvelun lomakohteissa. Kristallinkirkkaiden vesien värikylläinen elämä tarjoaa elämyksiä niin snorklaajille kuin sukeltajille. 

Malediivit koostuvat 26 kehäriutasta, jotka ovat matalia, korallista muodostuneita saaria. Ensimmäiset asukkaat saapuivat saarille Intiasta ja Sri Lankalta, ja Malediivien nykyinen kieli divehi on sukua Sri Lankan singaleesille. Suurin osa väestöstä puhuu myös englantia. Saarten 500,000 asukkaasta noin kolmasosa asuu pääkaupunki Malessa ja loput ovat hajautuneet 188 asutetulle saarelle. 

Malediivien trooppisella merialueella tavataan yli 2000 lajia mereneläviä, ja koralliriuttoja saarten ympäriltä löytyy yli 1000. Malediivien vesistöjä pitävät kotinaan muun muassa delfiinit, merikilpikonnat, hait ja paholaisrauskut sekä tiikerihait, joita asustaa Fuvahmulain-saaren vesillä jopa 200.Eteläinen Addu on snorklaajien ja sukellusharrastajien unelmien täyttymys delfiineineen ja valashaineen. Malediiveilla on myös mahdollista päästä kokeilemaan uintia valashaiden ja paholaisrauskujen kanssa.

Pääkaupunki Malessa on mahdollista kokea vilkasta kaupunkielämää miniatyyrikoossa. Tiheästi asutetussa kaupungissa paikalliseen elämänmenoon pääsee tutustumaan esimerkiksi kauppakojujen vilinässä. Malediivien pääuskonto on islam, ja Malessa voi vierailla kauniissa moskeijoissa. Käymisen arvoinen on erityisesti Old Friday Mosque, joka on rakennettu kivettyneestä korallista. 

Yhdistä Malediiveihein kiertomatka Sri Lankassa tai parin yön kaupunkiloma Dohassa.

FAKTAT:

Pinta-ala: 298 km²
Asukasluku: n. 0,5 miljoonaa
Pääkaupunki: Malé
Kieli: divehi
Valuutta: Malediivien Rufiyaa (1 MVR = 100 laaria), USD hyväksytään valuuttana
Ilmasto: Monsuunien rytmittämä trooppinen ilmasto vuoden ympäri. Kuivin kausi tammikuusta huhtikuuhun. Lounaismonsuuni tuo tuulia, korkeampaa kosteutta ja kuumuutta helpottaa pilvisyyttä erityisesti pohjoisille atolleille huhtikuun lopusta syyskuuhun. Koillismonsuuni tuo sade- ja ukkoskuuroja erityisesti eteläisille atolleille lokakuusta joulukuuhun. Sateet tulevat yleisimmin kuuroina iltapäivisin, iltaisin ja öisin.
Viisumi: Suomen kansalainen saa 30 päivän turistiviisumin lentokentällä saavuttaessa.
Aika: GMT +5
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 960
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: 10 % juomaraha on sisällytetty laskuun
Lentokenttävero: Lentokenttävero sisältyy lentolipun hintaan

Kohteet / Intian valtameri

Hotellit / Malediivit

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy