Australia Tours Aktiv-Resor
  • Malediivit
  • Malediivit
  • Malediivit
  • Kanifushi, Malediivit
  • Malediivit
  • Malediivit
  • Hamza, Malediivit
  • Naladhu, Malediivit

Malediivit

Malediivit ovat todellinen unelmien tropiikkikohde. Malediivien matka on on turvallinen valinta omassa villassa majoittuen ja sosiaalinen etäisyys hoituu myös itsestään raikkaassa merituulessa.

Valkohiekkaiset rannat ja kirkkaansinisen meren kruunaa saarten monimuotoinen kulttuuri ja ystävälliset ihmiset. Malediivit muodostuvat 26 kehäriutasta, jotka ovat matalia korallista muodostuneita saaria. Ensimmäiset asukkaat saapuivat saarille Intiasta ja Sri Lankalta, ja Malediivien nykyinen kieli divehi on sukua Sri Lankan singaleesille. Suurin osa väestöstä puhuu myös englantia. Saarten 500,000 asukkaasta noin kolmasosa asuu pääkaupunki Malessa ja loput ovat hajautuneet 188 asutetulle saarelle. Täällä yhdistyvät ylelliset veden ylle rakennetut bungalowit ja täyden palvelun lomakohteet, sekä saarelaisten vieraanvaraisuus ja kukoistava kaunis luonto.

Malediivien trooppisella merialueella tavataan yli 2000 lajia mereneläviä, ja koralliriuttoja saarten ympäriltä löytyy yli 1000. Malediiveja pitävät kotinaan muun muassa delfiinit, merikilpikonnat, hait ja paholaisrauskut. Halutessaan pääsee kokeilemaan uintia valashaiden ja paholaisrauskujen kanssa. Fuvahmulahin saarella asuu noin 200 tiikerihaita, tämä kaikki on vain murto-osa saarten monimuotoisesta luonnosta.

Pääkaupungissa Malessa voi nähdä miniatyyrikoossa vilkasta kaupunkielämää. Tiheästi asutetussa kaupungissa paikalliseen elämänmenoon pääsee tutustumaan esimerkiksi kauppakojujen vilinässä. Malediivien pääuskonto on islam, ja Malessa voi vierailla kauniissa moskeijoissa, vierailun arvoinen on erityisesti Old Friday Mosque, joka on rakennettu kivettyneestä korallista. Rentoon saarielämään voi heittäytyä lomasaarilla, eteläinen Addu on snorklaajien ja sukellusharrastajien unelmien täyttymys. Addun kristallinkirkkaissa vesissä voi nähdä delfiinejä ja valashaita. 

Aktiv-Resor toteuttaa monipuoliset Malediivien matkat ammattitaidolla ja luotettavasti. Kysy meiltä lisää sillä kohde vaatii erityistä tuntemusta siitä minkätyyppistä lomaa haetaan. Vaihtoehtoja löytyy pariskunnille, perheille, ystäväporukoille tai vaikka työporukalle jokaiseen budjettiin ja makuun.

FAKTAT:

Pinta-ala: 298 km²
Asukasluku: n. 0,5 miljoonaa
Pääkaupunki: Malé
Kieli: divehi
Valuutta: Malediivien Rufiyaa (1 MVR = 100 laaria), USD hyväksytään valuuttana
Ilmasto: Trooppinen ilmasto ympärivuoden. Monsuunikaudet ovat touko-lokakuu eteläpuolella ja marras-huhtikuu pohjoisessa
Viisumi: Lentokentällä myönnetään 30 päivän pituinen viisumi
Aika: GMT +5
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 960
Liikenne: vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: 10 % juomaraha on sisällytetty laskuun
Lentokenttävero: Lentokenttävero sisältyy lentolipun hintaan

Kohteet / Intian valtameri

Hotellit / Malediivit

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy