Australia Tours Aktiv-Resor
  • Ilulissat
  • Icefjord, Ilulissat
  • Ilulissat
  • Grönlanninkoiria
  • Eqi-jäätikkö
  • Sermermiut, Ilulissat

Arktinen Grönlanti

Grönlanti sijaitsee Pohjois-Atlantin ja Pohjoisen jäämeren välissä. Maailman suurin saari on Tanskalle kuuluva itsehallintoalue, joka kuuluu maantieteellisesti Pohjois-Amerikkaan. Ilmasto on Grönlannissa arktinen ja vuoden keskilämpötila noin + 0,5 astetta etelässä ja – 8 astetta pohjoisessa. Lähes kaksi kolmasosaa saaren pinta-alasta on jään peitossa, ja luonto on karun kaunista. Vuodenajasta riippumatta Grönlannin rannikolla ajelehtii jäävuoria. Liikkuminen saarella tapahtuu lentäen ja laivalla, sillä Grönlannissa ei ole tieverkostoa. Saarella on kasvavaa matkailutoimintaa, pääelinkeinot ovat kuitenkin edelleen hylkeen-, valaan- ja riistanpyynti sekä kalastus.

Kaikki retket ovat yksityisin järjestelyin ja räätälöidään kiinnostuksenkohteidenne mukaisesti.

Hotel Arctic sijaitsee Ilulissatin kaupungissa aivan Icefjord-jäätikön reunalla. Huoneista avautuu upea näköala jäävuorille ja merelle. Hotellin varustelu on moderni, ja sen sisustuksessa on käytetty paikallista taidetta. Kaupungissa korostuu ihmisen ja luonnon läheinen yhteiselo Grönlannissa.

Päivä 1. Ilulissat

Yhteistyökumppanimme edustaja on vastassasi lentokentällä, josta on kuljetus hotellille. Henkilökohtaisella opastetulla kaupunkikierroksella tutustut Grönlannin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin, jossa asuu 4 600 ihmistä. Ilulissat on tunnettu UNESCOn maailmanperintökohteestaan, valtavasta Icefjord jäätiköstä ja sen jäävuonosta. Pääset kuulemaan paikallisilta elämästä maailman laidalla arktisissa oloissa, ja osallistumaan grönlanninkoirien ruokintaan samalla kun kuulet rodun historiasta. Kuljetus hotellille, jossa tarjoillaan illallinen.

Päivä 2. Sermermiut

Suuntana on Icefjord, sen rannikolla ajelehtivat jäävuoret ja Sermermiutin inuiittikansan rauniot. Inuiitit asuttivat aluetta arviolta 4000 vuotta, jonka jälkeen alueesta on tullut arkeologisesti merkityksellinen kohde. Sermermiut perustettiin 600-200 ennen ajanlaskun alkua, viimeiset asukkaat jättivät sen vuonna 1850 muuttaessaan Ilulissatin kaupunkiin. Matka jatkuu Eqi-jäätikölle, josta tunnetusti hajoaa valtava määrä jäävuoria mereen. Jäätikkö on noin 5 kilometriä leveä, ja veneellä on mahdollista päästä lähelle reunaa seuraamaan jäävuoren huippujen putoamista. Romahdukset ovat äänekkäitä jäävuoren pudotessa mereen, ja veneretki jäätikön laidalla on uskomaton elämys. Kuljetus takaisin hotellille.

Päivä 3. Kotimatka

Kuljetus lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Hintaan sisältyy:

- Yksityiset retket ja kuljetukset 

- Englantia puhuvan oppaan palvelut retkillä ja kuljetuksissa

- Lennot Reykjavik-Ilulissat-Reykjavik

- 2 yön majoitus 4 tähden hotellissa aamiaisineen ja ohjelmassa mainitut ateriat

- Kaikki ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut ja maakuljetukset

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy