Australia Tours Aktiv-Resor
 • Riisinviljelijöitä, Vietnam, Aasia
 • Halong Bay, Vietnam, Aasia
 • Vietnam, Aasia
 • Vietnam, Saigon
 • Vietnam
 • Paikallinen kauppias, Vietnam

Vietnamin parhaat palat

Joka tiistai starttaava Vietnamin kiertomatkamme tutustuttaa tämän paljon nähneen maan ja kansan historiaan ja nykypäivään. Reitti kulkee pohjoisen Hanoista Halongin lahden kautta Danangiin ja Hoi Aniin, mistä päädytään Huen kautta Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin. 

Vietnamissa on 93 miljoonaa asukasta. Maalla on pitkä ja maineikas historia mutta se muistetaan meillä ehkä parhaiten Vietnamin sodasta, johon Yhdysvallat toi oman surullisenkuuluisan lisänsä. Vietnam on monipuolinen matkailumaa ja tällä 8 yön ja 9 päivän kiertomatkalla tutustut sen parhaisiin puoliin.

Päivä 1. Hanoi
Saapuminen Hanoin Noi Bain kansainväliselle lentokentälle. Vastaanotto ja kuljetus hotelliin.

Päivä 2. Hanoi
Hanoi on järvien, puistojen ja siirtomaa-ajan rakennusten kaupunki. Vanhankaupungin kujilla on ihastuttavaa seurata kaupungin elämänmenoa ja katujen nimet, kuten Silkkikatu, Mattokatu, Puuvillakatu, Kultakatu ja Kuivattujen kalojen katu kuvaavat hyvin mitä ympärillä tapahtuu.
Hanoin kaupunkikierroksella nähdään monta tärkeää nähtävyyttä. Ba Dinh -aukiolla sijaitsee Ho Chi Minhin marmorinen mausoleumi, vaatimattomassa puisessa bungalowissa asui maan isä Uncle Ho. Ranskalaista siirtomaa-ajan arkkitehtuuria edustaa entinen Kuvernöörin palatsi ja Yhden Pilarin Pagoda buddhalaisuutta. Ennen lounasta paiallisessa ravintolassa käydään vielä Etnologisessa museossa.

Lounaan jälkeen käydään kauniissa Kirjallisuuden temppelissä, joka on omistettu kungfutselle ja oppineisuudelle. Se on toiminut myös Vietnamin ensimmäisenä yliopistona.

Sitten on vuorossa Vesinukketeatteria, joka on satoja vuosia vanha perinne Hanoissa. Vedessä polskuttelevat puunuket ovat värikkäästi maalattuja ja ne esittävät herrasmiehiä ja maanviljelijöitä, kalastajia ja kauniita neitoja ja onpa mukana kotieläimiäkin. Näytelmä tapahtuu perinteisen orkesterin tahdittamana. Aikoinaan nukketeatterin koneistot olivat tarkoin varjeltuja salaisuuksia ja niiden käyttö opetettiin ainoastaan perheen pojille.

Paras tapa tutustua Hanoin vanhaan kaupunkiin on liikkua jalkaisin ja juuri niin mekin teemme. Kävelyretkellä vanhat nimet tuovat mieleen monta tarinaa vai mitä ajattelet Tinakadusta, Sokerikadusta ja Paperikadusta. Täällä pistäydymme kahvilaan virvokkeelle tai voit tilata Bia Hoin, paikallisen oluen. Illallinen nautitaan hotellissa.

Päivä 3. Hanoi – Halong
Ajomatka Ha Longiin on noin 160 km ja se kestää noin 4 tuntia. Saavumme perille parahiksi lounasaikaan, joka nautitaan laivalla. Sitten lähdetään yhden yön kestävälle risteilylle.  Halong Bayn risteilyt ovat tunnettuja ja maisemat ikimuistoisia. Lahden nimi tarkoittaa Laskeutuvan lohikäärmeen lahtea ja siltä täällä todellakin näyttää, omituisen muotoiset saaret ovat kuin jättimäisiä lohikäärmeitä, jotka nousevat merestä. Illallinen nautitaan laivassa.

Päivä 4. Halong – Hanoi – Danang – Hoi An
Risteily päättyy iltapäivällä, lounas nautitaan laivalla. Satamasta on kuljetus Noi Bain lentokentälle ja sieltä lennetään Da Nangiin ja Hoi Aniin, jossa majoittaudutaan.

Päivä 5. Hoi An
Kävelyretki historiallisessa satamakaupungissa Hoi Anissa. Monet ulkolaiset kauppiaat ovat jättäneet jälkensä kaupungin arkkitehtuuriin. Vierailu Phu Kien -hallissa, japanilaisella sillalla ja vanhassa silkkiverstaassa. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivä on vapaata aikaa omiin tutkimusretkiin.

Päivä 6. Hoi An – Dananag – Hue
Aamiaisen jälkeen on lähtö kohti Hueta, jonne ajetaan sään salliessa Hai Vanin kautta. Da Nangissa vieraillaan kulttuurimuseossa. Lounas nautitaan jälleen paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä on vuorossa Imperial Citadel ja Dong Ban markkinat.

Päivä 7. Hue – Ho Chi Minh
Matkaa taitetaan veneellä ja nähdään mm. Thien Mu pagoda ja Tu Ducin -hauta. Huen viereisessä vanhassa pikkukylässä tehdään pieni pyöräretki ja ihastellaan luonnon rehevyyttä. Matkalla pysähdytään paikalliseen Garden-House puutarhaan, jonka isäntäväki esittelee kotinsa, elämäntapansa ja kutsuu mukaan valmistamaan perinteistä kotiateriaa puutarhan tuotteista. Lounaan jälkeen voit nauttia rentouttavasta yrtti-jalkahoidosta. Sen jälkeen on kuljetus lentokentälle ja lento Ho Chi Minh Cityyn.

Päivä 8. Ho Chi Minh City – Cu Chi -tunnelit
Ho Chi Minh City on kahdeksan miljoonan asukkaan kuohuva kaupunki. Täällä on muuten saman verran vespoja, skoottereita ja moottoripyöriä kuin asukkaita ja ensikertalaiselle liikenne vaikuttaakin kaoottiselta mutta kaikkeen tottuu. Vastakohtien kaupungissa sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Kaupunki tarjoaa ultra moderneja ostoskeskuksia, ranskalaista kolonialismia ja pieniä kadunvarsi kahviloita - maista vaikka vietnamilaista jääkahvia Cafe Sua Da´ta. Toisaalla on sitten maailmanluokan museoita ja Saigonin kuuluisa Oopperatalo sekä Cholonin temppelit ja Chinatown.

Vierailu Vietnamin sodan aikaisissa maanalaisissa tunneleissa. Jopa 200 kilometriä pitkät maanalaiset tunnelit ovat vertauskuva Vietnamin sodalle ja vietnamilaisten sitkeydelle sodan aikana. Tunneleiden rakennustyöt alkoivat sodassa ranskalaisia vastaan 1940-luvulla ja niitä paranneltiin sodassa Yhdysvaltoja vastaan. Tunneleita käytti kansallinen vapautusrintama ja niihin rakennettiin kokoontumispaikkoja, huolto- ja viestintäreittejä, sairaala- ja varastotiloja, Vietkong-sissien majoituspaikkoja ja paljon muuta.
Kaksi osaa tunneleista on avoinna yleisölle, ahtaissa tunneleissa kulkeminen ei ole helppoa mutta vaivan arvoista. Muista hyvät jalkineet. Vierailun jälkeen palataan Ho Chi Minh Cityyn lounaalle ja herkutellaan nuudelikeitolla.

Kierros jatkuu lounaan jälkeen ja nähdään mm. 1960-luvulla rakennettu Reunification palatsi, joka ennen tunnettiin Itsenäisyyden palatsina. Tänne panssarivaunut vyöryivät 30.4.1975 ilmoittaen näin Vietnamin sodan päättymisestä. Museossa on mm. sodan ajan toimistoja ja taisteluohjauskeskuksia. Notre Damen -katedraali on romanttinen ja suosittu hääkirkko. Kadun toisella on ranskalaista kolonialismia edustava postitoimisto, Hotel de Ville de Saigon, viralliselta nimeltään Ho Chi Minh City Hall. War Remnants museossa esitetään Vietnamin sodan historiaa mutta myös Ranskan siirtomaavalta aikaa sekä Indokiinan sotaa.

Lopuksi on vapaa aikaa lähteä vaikka ostoksille Ben Thanhin markkinoille.

Päivä 9. Kotimatka
Päivä vapaata aikaa kunnes illansuussa on nouto lentokentälle.

HUOM.
Muista sovelias pukeutuminen temppeli vierailuilla, polvet ja olkapäät tulee olla peitettynä.

Hinta alkaen
EUR 2.787
/ jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlinesin lennot Helsinki – Istanbul – Hanoi / Saigon – Istanbul – Helsinki
 • Sisämaan lennot Hanoi – Danang / Hue – Saigon
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella
 • Retket, sisäänpääsymaksut ja kuljetukset ohjelman mukaisesti
 • Englantia puhuvan oppaan palvelut
 • Ohjelmassa mainitut ateriat
 • Palvelumaksut, huonevero ja käsittelymaksut

Hintaan ei sisälly

 • Viisumikulut  USD 25 / hlö
 • Matkavakuutukset
 • Juomat ja muut omat kulut

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy