Australia Tours Aktiv-Resor
  • Bhutan
  • Bhutan
  • Bhutan
  • Palatsi Bhutan
  • Bhutan
  • Bhutan
  • Trongsa, Bhutan
  • Munkkeja, Bhutan

Bhutan

Mystinen Bhutanin kuningaskunta on yksi maailman eristäytyneimpiä valtioita ja sitä pidetään himalajanbuddhalaisuuden viimeisenä linnakkeena. Maa sijaitsee Intian ja Kiinan välissä Himalajan vuoristossa. Ensimmäiset länsimaalaiset pääsivät Bhutaniin vuonna 1974 kolmannen lohikäärmekuninkaan kruunajaisiin. Valtio säätelee edelleen matkailijoiden maahanpääsyä, joita käy vuosittain vain runsas 100 000. Maan eristäytynyttä asennetta kuvaa sekin, että televisio sallittiin vasta vuonna 1998.

Bruttokansantuotteella mitattuna Bhutan on yhä köyhä maa, mutta täällä mitataankin mieluummin brutto-onnellisuutta. Maa on siisti ja bhutanilaiset vaalivat kansanperinteitä ja ottavat myös luonnonsuojelun tosissaan. Vuorenrinteet ovat tiheiden ikimetsien peitossa ja joet kimmeltävät kristallinkirkkaina.  Paikalliset pukeutuvat mielellään perinneasuihin ja laki määrääkin pukeutumaan niihin virastoissa ja kouluissa. Bhutanilaiset, kuten niin monet muutkin aasialaiset, uskovat astrologeja, jotka antavat ohjeita monenlaisiin arkipäivän elämän asioihin - miten esimerkiksi oikein valittu väri tuo talolle onnea.

Bhutanilaiset kutsuvat maataan nimellä Druk Yul eli Ukkoslohikäärmeen maa. Druk-nimi on muutenkin monessa mukana, voit tilata vaikka Druk-oluen tai lentää Druk Airin lennolla.

Faktat
Bhutanin lippu

Pinta-ala: 47 000 km2
Asukasluku: n. 751 000
Pääkaupunki: Thimpu
Uskonto: Hinduismi ja buddhismi
Kieli: Dzonkha (virallinen), nhotia, nepali
Valuutta: Bhutanin valuutta on ngultrum (BTN), 1 € = n. 57 BTN. Voit vaihtaa käteistä rahaa ja matkashekkejä hotelleissa. Pankkiautomaatteja ei ole. Intian rupiat käyvät maksuvaluuttana Bhutanissa. Intian rupioita saa Suomesta etukäteen varaamalla.
Ilmasto: Bhutanissa on kosteaa ja suurin osa sateista tulee kesä-syyskuussa. Pohjoisessa on ikijäätä ja etelä on puolestaan trooppinen.
Viisumi: viisumi sisältyy matkan hintaan
Aika: + 3 h 30 min
Sähkö: 220 V
Kansainvälinen suuntanumero: + 975
Liikenne: Liikenne on vasemmanpuoleinen. Vuoristotiet ovat kapeita ja mutkaisia ja kivi- ja maanvyöryt teillä ovat tavallisia. Vaikka liikennettä ei ole paljon, maanteillä ajetaan kovaa ja riskitilanteet liikenteessä ovat jokapäiväisiä. Rautateitä ei ole, joten maassa liikutaan yleensä maanteitse tai jalan. Bhutaniin saavutaan useimmiten lentäen. Himalajalla vallitsevista sääolosuhteista johtuen lentoaikatauluihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Bhutanissa on yksi kansainvälinen lentokenttä ja kolme kotimaan lentokenttää.
Juomaraha: 10 – 15 %

Kohteet / Aasia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy