Australia Tours Aktiv-Resor
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia
 • Namibia

Namibia

Namibia on häikäisevien vastakohtien karun kaunis maa. Matkailijoita kiehtoo koskematon luonto, moninaiset afrikkalaiset kulttuurit ja siirtomaa-ajan jäänteet.

Namibian pääkaupunki Windhoek sijaitsee maan keskiosassa. Se on ystävällinen, puhdas kaupunki, mutta ei tarjoa matkailijalle kovinkaan paljon. Valtavat, liikkuvat hiekkadyynit, joiden sanotaan olevan maailman korkeimpia, muodostavat alati muuttuvan valon ja varjon leikin Namib Desert –hiekka-aavikolla, joka kattaa Namibian koko rannikon n. 100 km leveydeltä. 

Swakopmundin pieni rannikkokaupunki on keidas erämaassa. Swakopmund on tunnettu tuoreista merenantimistaan, herkullisista leivonnaisistaan ja saksalaistyyppisistä oluistaan. Sieltä tehdään retkiä ympäröivään autiomaahan. Keihäsantiloopit, seeprat, strutsit, hyeenat ja erilaiset liskot ovat osa niistä eläimistä, joita näet jeeppisafarilla. Pimeyden laskeuduttua elämykset eivät lopu, sillä aavikon tähtitaivas on häikäisevä.  

Etoshan Kansallispuiston viehätys ei pelkästään ole sen monissa villieläinlajeissa vaan myös sen ainutlaatuisissa maisemissa. Etoshan altaan valkoiset lakeudet kimaltelevine kangastuksineen sekä erikoiset puu- ja kasvilajit erottavat sen muista Afrikan eläinpuistoista. Etoshassa on 114 nisäkäslajia ja 400 rekisteröityä lintulajia. Suosittelemme majoittumista yksityisiin safarihotelleihin, Ongava Lodgeen tai Mokuti Lodgeen, joiden maa-alueet rajoittuvat kansallispuistoon. 

Caprivin alue on erikoinen maakaistale, jonka arkkitehteina olivat saksalaiset siirtomaahallitsijat. Heidän tarkoituksenaan oli yhdistää Namibia toiseen siirtomaahansa Tansaniaan. Niinpä nykyiseen Namibiaan kuuluu tämä muusta maasta täysin poikkeava runsaspuustoinen vehreä kaistale, joka ulottuu lähes Victorian putouksille saakka. Majoituspaikkamme Impalila Island Lodge sijaitsee samannimisellä saarella paikassa, jossa mahtava Sambesi yhtyy Chobe-jokeen.

Namibiassa on helppo liikkua vuokra-autolla. Maan tiestö on kuuluu Afrikan parhaisiin. Eläimiin törmäysvaaran vuoksi emme suosittele hämärässä tai yöllä ajamista.

 

FAKTAT:
Namibian lippu

Pinta-ala: 820 347 km²
Asukasluku: n. 2,5 miljoonaa
Pääkaupunki: Windhoek
Kieli: Englanti, Saksa, Afrikaans, Herero, Owambo sekä muita paikallisia kieliä
Valuutta: Namibian Dollari (1 NAD = 100 Cent) sekä Etelä-Afrikan Randi ( ZAR )
Ilmasto: Namibia on erittäin kuiva maa, sademäärä vain 270 mm vuodessa. Toukokuun ja syyskuun välisen ajan katsotaan olevan parasta aikaa vierailulle. Päivälämpötilat ovat tuolloin miellyttäviä, mutta illat ja aikaiset aamut aika viileitä. Kesäkuukausina marraskuusta maaliskuuhun lämpötila nousee usein yli +35°C, rannikolla on viileämpää.
Viisumi ja passi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Namibiaan alle 90 päivän turistimatkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumispäivästä eteenpäin.
Aika: GMT +2 (3.9.-7.4. +1)
Sähkö: 220/240V
Kansainvälinen suuntanumero: 264
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Ravintoloissa ja hotelleissa odotetaan noin 10 % juomarahaa
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa

Kohteet / Afrikka

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy