Australia Tours Aktiv-Resor
  • Honduras, karibianmeri

Honduras

Toisin kuten naapurimaa Guatemala Honduras keskittyy Karibian meren rannikolle ja sillä on vain pieni Fonsecanlahti Tyynenmeren puolella. Peräti 80% maasta on vuoristoa. Ennen eurooppalaisten tuloa Hondurasin alueella asui useita eri kulttuureja, mutta merkittävin kaikista olivat mayat, jotka saapuivat alueelle 400-luvulla. Mayojen keskuspaikaksi muodostui Copán, jota kehitettiin yli kolmen vuosisadan ajan. Matkailijan seurana on täällä enemmän keltanokkaisia tukaaneja ja papukaijoja kuin muita turisteja. Vuonna 1502 Kristoffer Kolumbus purjehti Hondurasiin ja antoi maalle sen nykyisen nimen, hohdura tarkoittaa espanjaksi ”syvää vettä”.

Honduras ei ole vielä kovinkaan tuttu nimi matkailumaailmalle mutta se on luontomatkailijalle, sukeltajalle ja omatoimimatkailijalle oiva kohde. Köyhän maan palvelut ovat hieman kehittymättömiä, mutta paikallisten ystävällisyys on aitoa.
Hondurasin pienten saarten leppoisa tunnelma ja rytmit ovat mukavaa vaihtelua Karibian isojen lomasaarten sykkeelle. La Ceibasta pääsee nopeasti lautalla Utilan ja Roatanin suosituille saarille. Snorklatessa näkee paljon värikkäitä kaloja ja kilpikonnia mutta uskaltaisitko sukeltaa valashain seuraan? La Ceibasta pääsee myös seikkailulle Rio Cangrejalin turkoosinväriselle joelle ja sademetsään.

Vuonna 2015 National Geographic julkaisi artikkelin kadonneesta ”Valkoisesta kaupungista”, jonka arkeologit löysivät syvältä Hondurasin koskemattomasta sademetsästä. Alueen sijaintia ei ole julkistettu, sillä pelätään, että nykyajan aarteenmetsästäjät ryntäisivät ryöstöretkille.   

FAKTAT:

Pinta-ala: 112 492 km²
Asukasluku: n. 8,9 miljoonaa
Pääkaupunki: Tegucigalpa
Kieli: Espanja, englantia puhutaan rannikolla ja Karibianmeren saarilla. 
Valuutta: lempira (HNL)
Ilmasto: Hurrikaanikausi kestää kesäkuusta marraskuun loppuun, jolloin hirmumyrskyt ja rankkasateet ovat voimakkaita. Sisäosien keskilämpötila on ympäri vuoden n. +22 °C.
Viisumi: Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 90 päivän matkalle.
Aika: -9 h
Sähkö: 110 V
Kansainvälinen suuntanumero: + 504
Liikenne: Pienet tiet ovat usein huono­kuntoisia ja saattavat olla vaarallisia ajaa. Sadekauden aikana teiden kunto heikkenee huomattavasti. Yöllä ajamista kannattaa välttää. Maaseututeillä liikkuminen voi olla riskialtista kaikkina aikoina. Ajaessa on syytä pitää ovet lukossa ja ikkunat suljettuina.
Juomaraha: tapana on jättää 10% laskun loppusummasta.

Kohteet / Väli-Amerikka

Hotellit / Honduras

Kohteet / Väli-Amerikka

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy