Australia Tours Aktiv-Resor
  • Bhutan
  • Bhutan
  • Bhutan
  • Luostari Bhutanissa

Mystinen Bhutan

Bhutanin kuningaskunta on yksi maailman eristäytyneimpiä valtioita ja sitä pidetään himalajanbuddhalaisuuden viimeisenä linnakkeena. Maa sijaitsee Intian ja Kiinan välissä Himalajan vuoristossa. Ensimmäiset länsimaalaiset pääsivät Bhutaniin vuonna 1974 kolmannen lohikäärmekuninkaan kruunajaisiin. Valtio säätelee edelleen matkailijoiden maahanpääsyä, joita käy vuosittain vain runsas 100 000. Maan eristäytynyttä asennetta kuvaa sekin, että televisio sallittiin vasta vuonna 1998.

Bruttokansantuotteella mitattuna Bhutan on yhä köyhä maa, mutta täällä mitataankin mieluummin brutto-onnellisuutta. Maa on siisti ja bhutanilaiset vaalivat kansanperinteitä ja ottavat myös luonnonsuojelun tosissaan. Vuorenrinteet ovat tiheiden ikimetsien peitossa ja joet kimmeltävät kristallinkirkkaina.  Paikalliset pukeutuvat mielellään perinneasuihin ja laki määrääkin pukeutumaan niihin virastoissa ja kouluissa. Bhutanilaiset, kuten niin monet muutkin aasialaiset, uskovat astrologeja, jotka antavat ohjeita monenlaisiin arkipäivän elämän asioihin - miten esimerkiksi oikein valittu väri tuo talolle onnea.

Bhutanilaiset kutsuvat maataan nimellä Druk Yul eli Ukkoslohikäärmeen maa. Druk-nimi on muutenkin monessa mukana, voit tilata vaikka Druk-oluen tai lentää Druk Airin lennolla.

Bhutanin kiertomatka on täynnä ajatuksia herättäviä ihmeellisyyksiä.

Päivä 1 | Paro – Thimphu (55 km)
Saapuminen Paron lentokentälle, josta on noin 1 ½ tunnin mittainen kuljetus pääkaupunki Thimphuun. Saapuminen lentäen Bhutaniin on hieno kokemus, Himalajan maisemat mykistävät ja Paron laakson metsäiset kukkulat ja alhaalla virtaava Paro-joki ihastuttavat. Illallinen ja yöpyminen hotellissa.

Päivä 2 | Thimphu
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Thimphun nähtävyyksiin. Vieraillaan mm. Kansalliskirjastossa, jossa on vanhoja arvokkaita buddhalaisia kirjoituksia sekä modernia kirjallisuutta, joka käsittelee Himalajan kulttuuria ja uskontoa. Zorig Chusum koulussa oppilaat opiskelevat kuuden vuoden ajan 13 perinne taidetta ja perinteisiä käsitöitä. Käydään myös Textile and Folk Heritage -museossa, National Memorial Chortenissa ja Trashichhodzongissa. Tämä vaikuttava linnoituspalatsi pitää sisällään hallintorakennuksia ja kuninkaan kruunajaissalin. Lounas ja illallinen hotellissa.

Päivä 3 | Thimphu – Punakha (75 km)
Aamiaisen jälkeen ajellaan kolmisen tuntia Punakhaan, joka oli Bhutanin pääkaupunki vuoteen 1955 saakka. Loppupäivä vapaata aikaa omiin löytöretkiin ja illallinen nautitaan hotellissa.

Päivä 4 | Punakha
Aamiaisen jälkeen tutustutaan vehreään ja hedelmälliseen Punakhaan. Kahden joen risteyksessä sijaitsee massiivinen Punakha Dzong, munkkien talvipalatsi. Rakennus on kärsinyt tulipalon, maanjäristyksen ja jokien tulvat mutta se seisoo edelleen arvokkaana paikallaan. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 5 | Punakha – Paro (125 km)
Tänään on edessä noin 4 ½ tunnin mittainen ajomatka Paroon. Matka alkaa pysähdyksellä Dochula Passilla, jossa on 108 mielenkiintoista muistomerkkiä. Maisemat mäntymetsineen ja jokineen ovat kauniita ja rauhoittavia. Bhutanissa on paljon vanhoja luostarilinnoituksia eli dzongeja. Näistä yksi on Simtokha Dzong vuodelta 1627. Tutustutaan luostarin kieli- ja kulttuurikeskukseen. Lounas ja illallinen hotellissa.

Päivä 6 | Paro – Tiikerinpesäluostari – kaupunkikierros
Aamupäivällä tehdään puolenpäivän retki legendaariseen Tiikerinpesäluostariin, joka on yksi Bhutanin tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Kallionkielekkeelle rakennettu luostari on yksi maan kuvatuimmista kohteista. Kiipeäminen luostariin kestää noin kolme tuntia, joten se vaatii hyvää kuntoa ja hyvät jalkineet. Perillä odottaa vertaansa vailla olevat maisemat. Lounas nautitaan Tiikerinpesäluostarin alueella.

Iltapäivällä tehdään Paron kaupunkikierros. Illallinen nautitaan hotellissa.

Päivä 7 | Paron laakso
Retkipäivä Paron laakson maisemissa tarjoaa upeita vuoristomaisemia, tuuheita metsiä, kirkasvetisiä jokia ja lisää luostareita. Tänään nähdään mm. Haa, Chele-la, Chomolharin vuori ja Jichu Drakey, Haa Lhakhang Karpo (valkoinen temppeli), Lhakhang Nagpo (musta temppeli) ja Rig Sun Gonpa -kukkulat. Päivän aikana nautitaan piknik-lounas ja illallinen on hotellissa.

Päivä 8 | Kotimatka
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Majoitukset
Thimphu 2 yötä
Punakha 2 yötä
Paro 3 yötä

Hinta alkaen
EUR 2.955 / henkilö jaetussa kahden hengen standardi huoneessa

Lisämaksusta majoitus deluxe tai lux luokan huoneissa

Hintaan sisältyy 
7 yön majoitus aamiaisella jaetussa kahden hengen huoneessa
Täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen)
Kuljetukset ja retket ohjelman mukaisesti
Englantia puhuvan oppaan palvelut
Verot
Sisäänpääsymaksut
Bhutanin viisumi

Hintaan ei sisälly 
Kansainväliset lennot
Juomarahat ja ruokajuomat

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy