Australia Tours Aktiv-Resor
  • Machu Picchu, Peru
  • Cuscon katedraali, Peru
  • Alpakoita Pyhässä laaksossa Cuscossa

Peru, retki inkojen valtakuntaan

Klassinen 12 päivän Perun kiertomatkamme kohokohtia ovat Machu Picchu, Pyhä Laakso ja Titicaca-järvi. Matka vie Perun kuuluisimmille nähtävyyksille ja sisältää upeita maisemia, inkojen kulttuuria, luontoa, laamoja ja hyvää ruokaa. Tutustut myös Liman, Arequipan ja Cuscon kaupunkeihin. Nyt matkan Etelä-Amerikkaan voi toteuttaa helposti ja edullisesti.

Perun naapureita ovat Brasilia, Bolivia, Chile, Kolumbia ja Ecuador. Noin puolet maan asukkaista ovat intiaaneja ja intiaanikulttuurilla onkin Perussa satojen vuosien mittaiset traditiot. Inkojen valtakunta syntyi 1200-luvulla ja pääkaupunkina toimi Cusco. Espanjalainen konkistadori Francisco Pizarro saapui Peruun vuonna 1531 ja siitä alkoi Inkavaltion tuho. Varakuningaskunta hallitsi Espanjan siirtokuntia koko Etelä-Amerikassa. Peru itsenäistyi vuonna 1822 ja oli viimeinen Espanjan tukikohdista.

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lima
Saapuminen Limaan, vastaanotto kentällä, kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Yhteistyökumppanimme edustaja jakaa kaikki tarvittavat matkadokumentit ja yhteystiedot koko matkan ajalle.

Päivä 2 | Lima
Tänään tutustutaan Limaan ”Kuninkaiden kaupunkiin” puolenpäivän mittaisella opastetulla kaupunkikierroksella. Kierroksen aikana nähdään mm. Plaza san Martin, Plaza Mayor, Kaupungintalo, Katedraali sekä San Isidron ja Mirafloresin kaupunginosat. Yöpyminen Limassa.

Päivä 3 | Lima – Arequipa
Kotimaan lento Arequipaan, vastaanotto ja kuljetus hotelliin. Iltapäivällä lähdetään puolenpäivän mittaiselle kaupunkikierrokselle ja vieraillaan Santa Catalinan luostarissa. Arequipan keskustoria pidetään yhtenä maan kauneimmista ja katedraali edustaa perulaista arkkitehtuuria. Santa Catalinan luostari on ollut toiminnassa jo 400 vuotta ja vuonna 1970 se avattiin yleisölle.

Päivä 4 | Arequipa – Colca Canyon
Varhain aamulla lähdetään neljän tunnin mittaiselle ajomatkalle ja määränpäänä on maailman syvin kanjoni Colca-kanjoni ja Aqua Blancan kansallispuisto. Matkalla nähdään maaseutumaisemia sekä vikunja- ja alpakkalaumoja. Yöpyminen Colcan laaksossa.

Päivä 5 | Colca Canyon – Puno
Varhain aamulla ajellaan Cruz del Condorin näköalapaikalle, jossa saatat bongata majesteettisen Andienkondorin liitelemässä aamutaivaalla. Paluumatkalla käydään Macan ja Yanquen kaupungeissa. Lounas nautitaan Chivayssa.
Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Punoa ja salaperäistä Titicaca-järveä. Maisemat ovat kauniita ja vuoristoilma ohutta mutta raikasta. Inka mytologiat ovat syntyneet täällä. Yöpyminen Punossa.

Päivä 6 | Puno
Koko päivä vietetään Titicaca-järven maisemissa. Aluksi tehdään veneretki kelluville Uroksen saarille ja tutustutaan paikallisten intiaanien arkeen ja kuullaan miten he rakentavat kelluvat saarensa. Urokselta jatketaan Taquilen saarelle, jossa nautitaan paikallisten asukkaiden valmistama ja tarjoama lounas. Lounaan jälkeen on aikaa tutustua 6 km pitkään saareen. Yöpyminen Punossa.

Päivä 7 | Puno – Cusco
Lähtö varhain aamulla kohti Cuscoa. Matkalla pysähdytään ensin Ayavirin kaupungissa ja käydään Pucara kulttuurin aikaisessa Kalasasayan temppelissä. Matkalla lounaspaikkaan Sicuaniin on taas mahdollisuus ihastella hauskannäköisiä laama- ja vikunjalaumoja. Lounaan jälkeen ajetaan Raqchiin, jossa on Wiracochan inkatemppeli. Ennen saapumista Cuscoon käydään vielä Andahuaylillasissa. Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 8 | Cusco
Aamupäivä aikaa omiin löytöretkiin ja ostostentekoon Cuscossa. Iltapäivällä tutustutaan tarkemmin Cuscon nähtävyyksiin. Cusco on yksi Etelä-Amerikan tärkeimmistä arkeologisista kohteista ja parhaita paikkoja tutustua inkakulttuurin. Kierroksella nähdään mm. amfiteatteri, Tambomachay, Puca Pucara ja Sacsayhuaman linnoitus.

Päivä 9 | Cusco – Sacred Valley
Tänään tehdään kokopäiväretki Pyhään laaksoon. Vieraillaan Pisacin kuuluisilla ja suosituilla intiaanimarkkinoilla ja lounaan jälkeen jatketaan Ollantaytambon vaikuttaville inkaraunioille. Yöpyminen Pyhässä laaksossa.

Päivä 10 | Sacred Valley – Machu Picchu – Cusco
Aamulla ajetaan rautatieasemalle, josta lähdetään maisemajunalla kohti tarunomaista Machu Picchua, joka on monelle koko kiertomatkan kohokohta! Perillä tehdään opastettu kiertokävely ja kuullaan Machu Picchun historiaa ja tarinoita. Machu Picchu on inkojen tarkimmin varjeltu salaisuus, siitä ei ole jäänyt merkintöjä aikakirjoihin. Päivän päätteeksi palataan Cuscoon.

Päivä 11 | Cusco
Vapaapäivä Cuscossa omiin seikkailuihin.

Päivä 12 | Cusco – Lima
Kuljetus lentokentälle ja lento Limaan, josta kotimatka alkaa.

Hinta alkaen                     
EUR 3.385 / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa
EUR 3.945 / henkilö yhden hengen huoneessa

Lähdöt päivittäin, minimi 2 henkeä samalle lähdölle.

Hintaan sisältyy               
- KLM lennot Helsinki – Amsterdam – Lima – Amsterdam – Helsinki
- lennot Lima – Arequipa – Cusco – Lima
- Kaikki tarvittavat kuljetukset
- Englanninkielinen opastus
- 11 yön majoitukset
- Pääsymaksut nähtävyyksiin
- Aamiaiset sekä lounas neljänä päivänä
- Reittilentojen paikkatilanne vaikuttaa lopulliseen hintaan

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy