Australia Tours Aktiv-Resor
  • Vietnam
  • Vietnam
  • Vietnam, Halong Bay
  • Vietnam
  • Vietnam

Vietnam

Indokiinan niemimaalla sijaitseva Vietnam on matkailijan aarreaitta. Maan varsin monivaiheinen historia on tukenut vahvan ja omaperäisen kulttuurin kehitystä ja maan rikas kulttuuriperintö on säilynyt alkuperäisenä. Nykypäivän Vietnamissa vanhat perinteet kohtaavat tyynesti kehityksen tuomat monet muutokset.
Ho Chi Minh City onkin uuden aikakauden Vietnamin keulakuva. Punaisen joen suistoalueella sijaitseva Hanoi on ilmapiiriltään rauhallisempi, kaupungin keskustan arkkitehtuuri kertoo siirtomaa-ajasta ja Hanoin monet muistomerkit tekevät kaupungista kiintoisan vierailukohteen. Halong Bay tuhansia saaria käsittävine "sokeritoppavuorineen" on maailmanperintö-ohjelman kohde. Päivän risteily tässä hämmästyttävässä saaristossa on elämys, jota ei hevillä unohda.

Maan keskiosan sydän on vanha Huen keisarillinen kaupunki, jossa Ngyuen-dynastian haudat ovat hyvin säilyneet. Hoi An Danangin lähellä puolestaan on viehättävä kävely-ystävällinen joenrantakaupunki, joka on ehdottomasti käynnin arvoinen. Suosittelemme muutaman päivän viettämistä tässä taitavista räätäleistään tunnetussa pikkukaupungissa, voit teettää edullisesti vaatteita ja nauttia asumisesta rauhallisessa jokivarren hotellissa ympäristön maaseutuidyllistä nauttien.

Nha Trangissa sijaitseva Ana Mandara rantahotelli on täydellinen paikka rentoutua. Voit hemmotella itseäsi hotellin vastikään avatun loisteliaan kylpylän tarjoamilla hoidoilla, uida ja tehdä veneretkiä saaristoon. Merenantimet ovat tällä aivan erityisen herkullisia ja palvelu huippuluokkaa. Nha Trang on ehdoton kohde rantaloman viettoon toimeliaalla kiertomatkalla.

Toinen, tuntemattomampi rantakohde Phan Tiet sijaitsee neljän tunnin ajomatkan päässä Ho Chi Minh Citystä. Phan Tiet on tunnettu kilometrejä pitkistä hiekkarannoistaan. 
 

FAKTAT:
Vietnamin lippu

Vietnam on 1600 km pitkä, leveimmillään 600 km ja kapeimmillaan n. 60 km.
Pinta-ala: 330 991 km²
Asukasluku: N. 92 miljoonaa
Pääkaupunki: Hanoi
Kieli: Vietnam
Valuutta: Vietnamin Dong VND
Ilmasto: Vaihtelee suuresti eri osien välillä. Etelässä saadaan eniten sateita  toukokuusta lokakuuhun. Marras- huhtikuu on ns. kuivakausi. Pohjoisosan lämmin  kausi on touko- lokakuu, viileintä on joulu- maaliskuu.
Viisumi: Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 15 päivän matkoille. Vietnamin viranomaiset vaativat kuitenkin voimassaolevan paluulipun, josta näkyy tuleva maasta poistumispäivä. Passi oltava voimassa vähintään kuukausi matkan jälkeen.
Aika: GMT +7 tuntia
Sähkö: 220V
Kansainvälinen suuntanumero: 84
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Juomarahojen antaminen ei ole virallisesti sallittua.
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero USD 10 - 14, (maksetaan lähdettäessä), kotimaan lennoilla VND 7-25.

Kohteet / Aasia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy