Australia Tours Aktiv-Resor
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit

Seychellit – Intian valtameren saariparatiisi päiväntasaajalla

Maailman ihastuttavimpiin matkakohteisiin kuuluva Seychellit on lähempänä kuin uskotkaan! Intian valtameren sydämessä vain muutamia asteita päiväntasaajan eteläpuolella sijaitseva saarivaltio tarjoaa puhdasta ilmaa, koskematonta luontoa ja aitoa paratiisin tunnelmaa.

Ilmasto ja luonto

Seychellien ilmasto on kostean lämmin ympäri vuoden lämpötilan vaihdellessa noin 25:stä 30 asteeseen. Lämpimintä on keväällä helmi-huhtikuussa ja kuivinta taas lounaispasaatin aikana toukokuusta lokakuuhun. Saarten sijainnin aikaansaamissa ainutlaatuisissa olosuhteissa on syntynyt ja säilynyt huikeita kasvi- ja eläinkunnan harvinaisuuksia ja entisaikoina saaret ovat olleet tärkeä tukikohta niin Afrikan itärannikon, Arabian niemimaan kuin Euroopankin siirtomaavaltojen merenkulkijoille ja merirosvoille.

Kulttuuri ja ihmiset

Seychelliläinen kulttuuri onkin eksoottinen sekoitus moninaisia perinteitä, mikä näkyy ehkä parhaiten saarten kreolilaisen keittiön tuotteissa: maukkaissa ja mausteisissa ruokalajeissa, jotka ovat yhtä pidettyjä kuin itse saaretkin. Suurin osa seychelliläisistä asuu pääsaarella Mahella, jossa elämän rytmi on kiireetöntä ja huoletonta.

Viehättäviä hotelleja ja välitöntä tunnelmaa

Matkailun merkitys ja turistien määrä kasvaa hallitusti ja ympäristövaikutuksia seurataan tarkasti. Kaiken rakentamisen pitää olla ekologisesti kestävää ja luontoa sekä maisemallisia arvoja säilyttävää. Jotkut hotelleista ovat täydellisesti varustettuja 5 tähden lomakeitaita, jotkut taas tarjoavat kodikasta mukavuutta ja aitoa kreolilaista vieraanvaraisuutta vaatimattomammissa puitteissa. Kaikki välittävät kuitenkin samaa vilpittömyyttä ja Seychelleille tyypillistä charmia. Pienten etäisyyksien ja hyvien yhteyksien vuoksi suosittelemme oleskelua useammalla saarella.

Mahe

Pääsaari Mahella sijaitsevat Seychellien kansainvälinen lentokenttä sekä Afrikan pienin pääkaupunki Victoria. Vaikka Mahe on saarista väkirikkain, siellä on kuitenkin vain 50.000 asukasta. Saari ylpeilee 68 kauniilla rannalla ja hotellit täplittävät rantaviivaa harvakseltaan. Vilkkain hotellikeskittymä on saaren luoteisrannikon Beau Vallon Bayn, jossa on jonkin verran myös hotellien ulkopuolisia ravintoloita.
Mahe on profiililtaan vehreän vuoristoinen ja tiet kapeita ja mutkaisia, joten liikenne kulkee verkkaisesti ja paikasta toiseen siirtymiseen menee enemmän aikaa kuin kartalta katsottuna voisi kuvitella. 
 

Praslin

Viidentoista minuutin lentomatkan päässä Mahesta sijaitseva Praslin on asutetuista saarista toiseksi suurin. Sen koralliriutat ovat tuhansia vuosia vanhoja ja täynnä elämää värikkäine koralleineen ja satoine kalalajeineen. Saarella on myös maailman perintöohjelmaan kuuluva Vallee de Main muinainen sademetsä. Siellä kasvavat kuuluisat Coco de Mer -palmut, jotka tunnetaan erikoisen muotoisista kookospähkinöistään. Praslinilla tavataan myös joitakin maailman harvinaisimmista linnuista. Praslin tarjoaa matkailijalle monia viehättäviä hotelleja ja rauhaisia, puhdasvetisiä rantoja. Keskeisen sijaintinsa vuoksi sieltä on myös helppo tehdä retkiä lähisaarille La Diguelle ja Cousinelle sekä kaukaisemmalla Ariden saarelle.

La Digue

Puolen tunnin laivamatkan päässä Praslinilta sijaitseva La Digue tarjoaa omalaatuista trooppista viehätystä. Vehreää maisemaa rytmittävät hieman rähjäiset siirtomaatyyliset talot ja autojen sijaan saarella liikutaan pitkin pölyisiä hiekkateitä polkupyörillä ja härkävankkureilla. La Diguen rannat ovat kuvauksellisia veistoksellisine graniittijärkäleineen. 

Denis Island

Denis Islandin korallisaari sijaitsee 80 kilometrin ja 25 minuutin lentomatkan päässä Mahesta. Tämä kristallinkirkkaan meren ympäröimä yksityissaari tarjoaa vierailijoille ihastuttavat puitteet rentouttavalle lomalla. Kalastusmahdollisuudet ovat saarta ympäröivillä vesillä loistavat ja hotellin keittiömestari valmistaa tarvittaessa saaliin illallispöytään. Voit tehdä romanttisia kävely- tai pyöräretkiä saaren sisäosiin ja nauttia trooppisen metsän tarjoamasta vehreydestä. Saarella on sukelluskoulu ja sukellusretkelläsi näet melko varmasti myös kilpikonnia. Tilavat villat tarjoavat korkeatasoista majoitusta ja Denis Islandin keittiö on tunnettu laadukkaista kreoliherkuistaan. Mielestämme vierailun Denis Islandilla tulisi kuulua jokaiseen Seychellien lomaan.

Lähde Aktiv-Resorin järjestelyillä Seychelleille kokemaan puhdas nautinto!   

FAKTAT:
Seychellien lippu

Pinta-ala: 457 km²
Asukasluku: n. 90 000
Pääkaupunki: Victoria
Kieli: Kreoli, Englanti ja Ranska
Valuutta: Seychellien Rupia (1 SCR = 100 Cent)
Ilmasto: Trooppinen, kuiva kausi on toukokuusta lokakuuhun, kun taas sateisimmat kuukaudet ovat joulu- maaliskuu. 
Viisumi: Seychelleille ei tarvitse hankkia viisumia etukäteen. Lentokentällä saa maksimissaan kolmen kuukauden pituisen luvan, joka on ilmainen. Passi voimassa oleskelun ajan.
Aika: GMT +4
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 248
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Hotelli- ja ravintolalaskuihin lisätään 7 % palvelumaksu.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Kohteet / Intian valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy