Australia Tours Aktiv-Resor
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit
 • Seychellit

Seychellit – Intian valtameren saariparatiisi päiväntasaajalla

Maailman ihastuttavimpiin matkakohteisiin kuuluva Seychellit on lähempänä kuin uskotkaan! Intian valtameren sydämessä vain muutamia asteita päiväntasaajan eteläpuolella sijaitseva saarivaltio tarjoaa puhdasta ilmaa, koskematonta luontoa ja aitoa paratiisin tunnelmaa.

Ilmasto ja luonto

Seychellien ilmasto on kostean lämmin ympäri vuoden lämpötilan vaihdellessa noin 25:stä 30 asteeseen. Lämpimintä on keväällä helmi-huhtikuussa ja kuivinta taas lounaispasaatin aikana toukokuusta lokakuuhun. Saarten sijainnin aikaansaamissa ainutlaatuisissa olosuhteissa on syntynyt ja säilynyt huikeita kasvi- ja eläinkunnan harvinaisuuksia ja entisaikoina saaret ovat olleet tärkeä tukikohta niin Afrikan itärannikon, Arabian niemimaan kuin Euroopankin siirtomaavaltojen merenkulkijoille ja merirosvoille.

Kulttuuri ja ihmiset

Seychelliläinen kulttuuri onkin eksoottinen sekoitus moninaisia perinteitä, mikä näkyy ehkä parhaiten saarten kreolilaisen keittiön tuotteissa: maukkaissa ja mausteisissa ruokalajeissa, jotka ovat yhtä pidettyjä kuin itse saaretkin. Suurin osa seychelliläisistä asuu pääsaarella Mahella, jossa elämän rytmi on kiireetöntä ja huoletonta.

Viehättäviä hotelleja ja välitöntä tunnelmaa

Matkailun merkitys ja turistien määrä kasvaa hallitusti ja ympäristövaikutuksia seurataan tarkasti. Kaiken rakentamisen pitää olla ekologisesti kestävää ja luontoa sekä maisemallisia arvoja säilyttävää. Jotkut hotelleista ovat täydellisesti varustettuja 5 tähden lomakeitaita, jotkut taas tarjoavat kodikasta mukavuutta ja aitoa kreolilaista vieraanvaraisuutta vaatimattomammissa puitteissa. Kaikki välittävät kuitenkin samaa vilpittömyyttä ja Seychelleille tyypillistä charmia. Pienten etäisyyksien ja hyvien yhteyksien vuoksi suosittelemme oleskelua useammalla saarella.

Alla esittelemme saaria lyhyesti:       

Mahe

Seychelleillä kannattaa ehdottomasti vierailla useammalla saarella, sillä kaikilla on oma tunnelmansa. Useimmat vierailijat viettävät ainakin osan lomastaan pääsaarella Mahella, missä myös kansainvälinen lentokenttä ja pääkaupunki Victoria sijaitsevat. Vaikka Mahe on saarista asutetuin, siellä on kuitenkin vain 50.000 asukasta. Mahe ylpeilee 68 kauniilla rannallaan ja siellä on useita hotelleja, ravintoloita ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Suosittelemme, että tutustutte saareen vuokraamalla auton ja ajamalla saaren ympäri.
 

Praslin

Viidentoista minuutin lentomatkan päässä Mahesta sijaitseva Praslin on asutetuista saarista toiseksi suurin. Sen koralliriutat ovat tuhansia vuosia vanhoja ja täynnä elämää värikkäine koralleineen ja satoine kalalajeineen. Siellä on myös maailman perintöohjelmaan kuuluva Vallee de Main muinainen sademetsä. Siellä kasvavat kuuluisat Coco de Mer -palmut, jotka ovat tunnettuja erikoisen muotoisista kookospähkinöistään. Jotkut maailman harvinaisimmista linnuista pitävät Praslinia kotinaan. Praslin tarjoaa matkailijalle monia viehättäviä hotelleja ja rauhaisia, puhdasvetisiä rantoja. Keskeisen sijaintinsa vuoksi sieltä on myös helppo tehdä retkiä lähisaarille La Diguelle ja Cousinelle sekä kaukaisemmalla Ariden saarelle.
 

La Digue

La Diguella on runsaasti trooppista viehätystä - hieman rähjäisiä siirtomaatyylisä taloja, pölyisiä teitä polkupyörineen ja härkävankkureineen. La Diguen rannat ovat kuvauksellisia veistoksellisine graniittijärkäleineen. La Diguelle on puolen tunnin laivamatka Praslinilta.
 

Denis Island

Denis Islandin korallisaari sijaitsee 80 kilometrin ja 25 minuutin lentomatkan päässä Mahesta. Tämä kristallinkirkkaan meren ympäröimä yksityissaari tarjoaa vierailijoille ihastuttavat puitteet rentouttavalle lomalla. Kalastusmahdollisuudet ovat mahtavat niin pilkkimiseen kuin syvänmerenkalastukseenkin. Hotellin keittiömestari valmistaa saaliin illallispöytään. Voit tehdä romanttisia kävelyretkiä saaren sisäosiin ja nauttia metsän tarjoamasta vehreydestä. Saarella on sukelluskoulu ja sukellusretkelläsi näet melko varmasti myös kilpikonnia. Tilavat villat tarjoavat korkeatasoista majoitusta ja Denis Islandin keittiö on tunnettu kreoliherkuistaan. Mielestämme vierailun Denis Islandilla tulisi kuulua jokaiseen Seychellien lomaan.

Lähde Aktiv-Resorin järjestelyillä Seychelleille kokemaan puhdas nautinto!   

FAKTAT:
Seychellien lippu

Pinta-ala: 457 km²
Asukasluku: n. 90 000
Pääkaupunki: Victoria
Kieli: Kreoli, Englanti ja Ranska
Valuutta: Seychellien Rupia (1 SCR = 100 Cent)
Ilmasto: Trooppinen, kuiva kausi on toukokuusta lokakuuhun, kun taas sateisimmat kuukaudet ovat joulu- maaliskuu. 
Viisumi: Seychelleille ei tarvitse hankkia viisumia etukäteen. Lentokentällä saa maksimissaan kolmen kuukauden pituisen luvan, joka on ilmainen. Passi voimassa oleskelun ajan.
Aika: GMT +4
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 248
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Hotelli- ja ravintolalaskuihin lisätään 7 % palvelumaksu.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Kohteet / Intian valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy