Australia Tours Aktiv-Resor
  • Jasper
  • Vancouver, CA
  • Ottawa, CA
  • Alberta, CA
  • Jasper
  • Niagaran putoukset
  • Kanada

Kanada

Kanada on valtava maa, joka levittäytyy yli 9 000 000 km² alueelle, ja sen ainoa rajanaapuri on Yhdysvallat. Kanada on yksi maailman kauneimmista ja monipuolisimmista luontokohteista. Alkuperäiskansat asuttivat Kanadaa kauan ennen eurooppalaisten saapumista, ja aboriginaaleja asuu edelleen maassa 1.7 miljoonaa. Suurin osa heistä on ensimmäisen kansan alkuperäisasukkaita tai preerian alkuperäiskansaa joka tunnetaan nimellä Métis. Pohjoisin alkuperäiskansa inuiitit ovat pienin alkuperäiskansan ryhmä Kanadassa. Kanadalaiset ovat ylpeitä maineestaan maailmalla kohteliaana kansana, ja arvona vaatimattomuus on tärkeä osa kulttuuria. Kohteliaat ja hyvät tavat ovat maassa yleinen arvo, ja toisten kunnioittaminen tärkeää. Maassa yleistä on myös vahva erottauminen rajanaapurin amerikkalaisista arvoista.

Kansallispuistot ovat Kanadassa usein kooltaan laajoja, ja sijaitsevat syrjäisemmillä alueilla. Kansallispuistot on pyhitetty luonnonsuojelulle ja jotkin pohjoisimmat kansallispuistot eivät ole tarkoitettu ihmisten vierailtaviksi vaikeakulkuisuutensa vuoksi. Kanadassa on 46 kansallispuistoa, jonka lisäksi jokaisessa provinsissa on luonnonpuistoja. Luonto kansallispuistoissa koostuu tyypillisesti tiheästä metsästä, vuorista ja järvistä, jotka tarjoavat mahdollisuudet vaellukselle, pyöräilylle, kajakkimelonnalle ja talvikaudella hiihdolle. Tunnetuimmat kansallispuistot ovat Banff ja Jasper, jotka tunnetaan maailmalla suurista sinisistä järvistään, joista jylhät vuoret heijastuvat. Suosituimmat kansallispuistot ovat kehittyneet lomakohteiksi, ja niistä löytyy useita palveluita kuten kauppoja, ravintoloita ja hotelleja. 

Kanadassa on monia moderneja suurkaupunkeja, joissa voi nauttia urbaanista kaupunkitunnelmasta. Kolmannes Kanadan asukkaista asuu Ontarion provinssissa ja maan suurin kaupunki Toronto sijaitsee täällä. Torontossa sijaitsevat monet Kanadan maailmanluokan nähtävyyksistä. Maan pääkaupunki Ottawa sijaitsee myös Ontarion provinssissa, ja kaupunki on tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin vilkas Toronto. Ottawassa on monia historiallisia nähtävyyksiä, sekä maan hallinnollinen keskipiste.

Brittiläinen Kolumbia on Kanadan vierailluin alue, ja matkailu on sen toiseksi suurin ala. Provinssin nähtävyydet löytyvät pääasiassa Vancouverin kaupungin läheisyydestä, ja kaupunkien lisäksi täältä löytyy kauneinta Kanadan luontoa. Brittiläinen Kolumbia on maalaismainen provinssi ja varsinkin retkeilystä kiinnostuneiden matkailijoiden suosiossa. 

Quebec on maan ainoa ranskankielinen provinssi, jonka pääkaupunki on Quebec City. Quebec City on ihastuttavan elävä sekoitus eurooppalaista ja amerikkalaista kulttuuria, kun taas kosmopoliittinen Montreal on maan taiteen, musiikin ja ruokaelämysten keskittymä.

Albertan provinssissa sijaitsevat Kalliovuoret, jotka vetävät puoleensa matkailijoita. Provinssin suurimmat kaupungit Calgary ja Edmonton ovat rauhallisempia kuin muut Kanadan suuret kaupungit. Albertassa sijaitsevat suosituimmat kansallispuistot Banff ja Jasper sekä lukuisia muita pienempiä kansallispuistoja, ja provinssi on tunnelmaltaan maalaismainen pikkukaupunkeineen ja öljykenttineen. 

FAKTAT:
Kanadan lippu

Pinta-ala: 9 984 670 km²
Asukasluku: n. 37,8 miljoonaa
Pääkaupunki: Ottawa
Kieli: englanti, ranska
Valuutta: Kanadan dollari (CAD)
Ilmasto: Vaihteleva maan suuren koon vuoksi, neljä selkeää vuodenaikaa
Viisumi: Sähköinen matkustuslupa (eTA) tulee hakea ennen matkaa, hakemuksen voi tehdä osoitteessa https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit...
Aika: Kanadassa on 6 eri aikavyöhykettä. Vancouver GMT -8 (kesäaikana -7), Toronto ja Ottawa GMT -5 (kesäaikana -4).
Sähkö: 120 V
Kansainvälinen suuntanumero: +1
Liikenne: Oikeanpuoleinen
Juomaraha: 15% juomarahaa odotetaan ellei sitä ole sisällytetty laskuun
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa

Kohteet / Pohjois-Amerikka ja Karibian meri

Kohteet / Pohjois-Amerikka ja Karibian meri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy