Australia Tours Aktiv-Resor
  • Islanti
  • Islanti
  • Islanti
  • Islanti
  • Islanti

Elämyksellinen Islanti

Koe Islannin tunnetuimmat nähtävyydet ja upeimmat elämykset laadukkaasti yksityisin järjestelyin. Islanti on upea kohde luonnosta nauttimiseen, kulttuurikylpyyn, pohjoismaisen mytologian tunnelmoimiseen ja luonnon kuumissa lähteissä rentoutumiseen. Blue Lagoon - luonnon kuumasta lähteestä syntynyt kylpylä on hemmottelun keidas, jonka vesi pulppuaa maan uumenista 38 asteisena. Islannin hevoset ovat yksi vanhimmista puhdasrotuisista hevosista, ja saaren luonnossa ne ovat tottuneet hankalakulkuiseen maastoon. Luonto on Islannissa pääroolissa, rosoiset rannikot, aktiiviset tulivuoret ja valtavat jäätiköt muistuttavat kaikkialla luonnonvoimista.

Reykjavikissa majoituksena on Radisson Blu 1919 aivan kaupungin keskustassa. Kävelymatkan päässä hotellista löytyvät kaikki keskustan palvelut ja nähtävyydet. Hotelli on yksi kaupungin historiallisimmista rakennuksista, jonka moderni ja uusittu sisustus luo kiinnostavan kontrastin vanhan ja uuden välillä.

Landhotel sijaitsee lähellä Islannin tärkeimpiä luontonähtävyyksiä, sen ikkunoista avautuvat näkymät Hekla-tulivuorelle. Hotelli sijaitsee keskellä upeaa islantilaista maisemaa, ja se on sisustettu paikallisen luonnon teemoilla. Hotellin ravintolassa voit nauttia perinteisiä islantilaisia ruokalajeja ja paikallisia erikoisuuksia.

Kaikki palvelut ovat matkaseurueellenne yksityisin järjestelyin, ja retket ja aktiviteetit räätälöidään omien mielenkiinnonkohteidenne mukaisesti.

Ohjelma on mahdollista toteuttaa edullisemmin myös pienryhmäretkinä. Retkien sisällön voi valita omien kiinnostusten mukaisesti. 

Päivä 1. Blue Lagoon

Lentokentällä vastassasi on yhteistyökumppanimme edustaja. Kuljetus Blue Lagoon -geotermiseen kylpylään. Nauti veden mineraalien hoitavasta vaikutuksesta, hemmottele itseäsi lasillisella kuohuvaa, kokeile mineraaleja sisältäviä kasvohoitoja, ja hämmästele ympärillä avautuvaa tuliperäisen maan maisemaa. Rentouttavan päivän päätteeksi kuljetus hotellille Reykjavikissa.

Päivä 2. Ratsastusretki

Islannin hevoset ovat tunnettuja luotettavuudestaan vaikeassakin maastossa. Ohjatulla ratsastusretkellä pääset kokemaan Islannin jylhää luontoa ja tutustumaan Islannin hevosiin niiden syntysijoilla. Kuljetus hotellille.

Päivä 3. Vapaata aikaa

Tänään on vapaata aikaa nauttia Reykjavikin kulttuurinähtävyyksistä, erinomaisista ravintoloista ja historiallisista monumenteista.

Päivä 4. Valasretki

Veneretkellä päästään näkemään valtavia valaita lähietäisyydeltä. Islannin merialueella elää peräti 20 eri valaslajia, joilla on kaikilla omat erikoispiirteensä. Islanti onkin muodostunut Euroopan tunnetuimmaksi kohteeksi valaiden bongaukseen. Tyypillisimpiä Islannissa esiintyviä lajeja ovat miekkavalas, lahtivalas, ryhävalas ja sinivalas. Valaiden lisäksi merialueella elää valkokuonodelfiinejä ja pyöriäisiä. Kuljetus hotellille. 

Päivä 5. Thingvellir-kansallispuisto

Thingvellir on Islannin ensimmäinen kansallispuisto. Kansallispuisto sijaitsee hautavajoamassa, Thingvellir on yksi harvoja paikkoja, jossa Keski-Atlantin harjanteet nousevat vedenpinnan yläpuolelle. Alueella sijaitsee vanhin yhä toiminnassa oleva parlamentti, Althing, ja Thingvellir on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Retkellä tutustutaan Fridheimarin kasvihuoneisiin, jossa voidaan kasvattaa tomaatteja vuoden ympäri geotermisellä energialla. Lounaan jälkeen tutustutaan alueen geysireihin, jotka purkautuvat muutaman minuutin välein. Geysirit ovat Islannin tunnetuimpia luontoelementtejä ja niiden näkeminen on yksi matkan kohokohdista. Retken päätteeksi ihastellaan Islannin tunnetuinta vesiputousta Gullfossia. Kuljetus hotellille eteläiseen Islantiin.

Päivä 6. Jäätiköt ja tulivuoret

Suuntana on eteläisen Islannin rantaviiva, jonka rosoinen maisema kuvaa luonnonvoimia saarella. Eteläisen Islannin maisemat ovat henkeäsalpaavat – kauniita vesiputouksia, mustahiekkaisia rantoja, korkeita vuoria, jyrkkiä kallioita ja jäätikköä. Matkalla vieraillaan Eyjafjallajokull-tulivuorella, jonka purkautuminen vuonna 2010 pysäytti lentoliikenteen Atlantin valtameren alueella. Iltapäivällä vuorossa on jäätikkökävely, jolla tutkitaan jäisen maaston upeita muodostumia. Retken päätteeksi vieraillaan huipputeknologialla höystetyssä näyttelyssä, jonka aiheena on Islannin saaren tuliperäisyys, maanjäristykset ja saaren syntyminen miljoonia vuosia sitten. Kuljetus hotellille.

Päivä 7. Kotimatka

Kuljetus lentokentälle, josta alkaa kotimatka.

Majoitukset:

Päivät 1-4 Radisson Blu 1919

Päivät 5-7 Landhotel

Hinta alkaen 5870.00 / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.

Hintaan sisältyy:

- Yksityiset retket ja kuljetukset 

- Englantia puhuvan oppaan palvelut retkillä ja kuljetuksissa

- Suorat lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki

- 6 yön majoitus 4 tähden laadukkaissa boutique hotelleissa aamiaisineen ja ohjelmassa mainitut ateriat

- Kaikki ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut ja maakuljetukset

Islannin matka on yhdistettävissä kolmen päivän Grönlannin matkaohjelmaan tai risteilyyn. Lue lisää Grönlannin matkaohjelmasta täältä.

Hintaopas: 
$$$$$
Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy