Australia Tours Aktiv-Resor
  • Pohjois-Thaimaa /  www.tourismthailand.co.uk
  • Pohjois-Thaimaa /  www.tourismthailand.co.uk
  • Pohjois-Thaimaa /  www.tourismthailand.co.uk
  • Luang Prabang
  • Laos
  • Kambodza
  • Kambodza

Pohjois-Thaimaan, Laosin ja Kambodzan kiertomatka

Pohjois-Thaimaan, Laosin ja Kambodzhan 14 päivän tasokkaalla matkalla koet kolmen maan ystävällisen kulttuurin, henkeäsalpaavat monumentit ja paikallisten elämäntavan Mekong-joen varrella. Pohjois-Thaimaassa koet Chiang Main ja Chiang Rain suurkaupunkien tunnelman. Pohjois-Thaimaassa turismi ei ole yhtä vilkasta kuin eteläisillä lomasaarilla ja tunnelma on rento, vaikka Chiang Mai onkin Thaimaan toiseksi suurin kaupunki.  Matka jatkuu upealle joki risteilylle Laosiin, jonka aikana tutustut paikallisten perheiden elämään joen varrella ja näet Mekong-joen kuvankauniit maisemat. Laosista siirrytään Kambodzhan Siem Reapiin, jonka tunnetuin nähtävyys on Angkorin temppelialue. Kaupungissa moderniin elämänmenoon sekoittuu perinteinen kambodzhalainen kulttuuri. Alueen temppelit edustavat eri tyylejä, ja matkalla tutustutaan moniin eri uskontojen temppeleihin.

Matka kohokohtiin kuuluu 3 yön risteily Mekong-joella, jonka aikana näet ja koet Laosin muinaiset nähtävyydet ja vieraanvaraisen kulttuurin. Risteily tehdään Heritage Linen Anouvong risteilijällä. Anouvong on uniikki boutique-risteilijä. Risteilijällä on aurinkokansi ja vain 10 hyttiä, joista kaksi on sviittejä. Kaikki hytit on varusteltu valtavilla ikkunoilla, joista voi ihailla ohi lipuvia maisemia. Anouvong tarjoaa tasokkaita palveluja fine dining-ravintolassa, spassa ja baari-lounge oleskelutilalla. Risteily lähtee Houayaxayn satamasta Thaimaan ja Laosin rajalla ja saapuu Luang Prabangiin. Risteilijällä on ohjelmaa pysähdysten välillä joogasta ja kokkaukseen.

Päivä 1. Chiang Mai

Lentokentällä vastassasi on yhteistyökumppanimme edustaja. Lentokentältä yksityinen kuljetus hotellille, jonka jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa. Majoitus hotellissa Chiang Maissa.

Päivä 2. Chiang Mai

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Chiang Main buddhalaisiin temppeleihin. Wat Doi Suthep – alueen pyhin temppeli, sijaitsee vuorella, jonne ajetaan serpentiiniteitä pitkin ja kiivetään 306 porrasta. Kaupungissa vieraillaan kahdessa kaupungin tärkeässä temppelissä, jonka jälkeen siirrytään Talat Warorot -markkinoille. Lounas paikallisessa ravintolassa kruunaa kierroksen. Iltapäivällä vierailet Queen Sirikit kasvitieteellisessä puutarhassa. Majoitus hotellissa Chiang Maissa.

Päivä 3. Chiang Mai – Chiang Rai

Aamiaisen jälkeen kuljetus Chiang Raihin. Matkalla pysähdytään luonnon kuumilla lähteillä. Saapuessasi Chiang Raihin pääset tutustumaan tähän Thaimaan pohjoisimpaan suurkaupunkiin. Verrattuna Chiang Maihin kaupungissa on rauhallisempi tunnelma, ja näet sen tärkeimmät nähtävyydet kuten temppelit ja niiden upeat patsaat. Illallinen ja yöpyminen hotellissa Chiang Raissa. 

Päivä 4. Chiang Rai – Chiangkhong – Houayxay

Aamiaisen jälkeen kuljetus Thaimaan ja Laosin rajanylityspaikalle. Yhteistyökumppanimme edustaja auttaa rajanylitysmuodollisuuksissa Thaimaan ja Laosin puolella. Siirtyminen risteilijälle Houayxayn satamassa. Ensimmäinen pysähdys on Huay Palang -kylässä, jossa näet paikallisten perheiden elämää, opit kulttuurista ja bambukäsitöistä. Auringon laskiessa Mekong-joella pääset osaksi perinteistä laosilaista tervetuloseremoniaa. Lounas ja illallinen risteilijällä.

Päivä 5. Huay Palang – Pakbeng

Aamiaisen jälkeen risteilijällä on ohjelmaa aamuvirkuille varhaisesta asti. Lounaan jälkeen saavutaan Pakbengin pieneen kaupunkiin, joka on solmukohta Huay Xain ja Luang Prabangin kaupunkien välillä. Kaupungin kukkulalta aukeavat upeat näkymät Mekong-joelle. Iltapäivällä vieraillaan elefanttien suojelualueella, joka tekee tärkeää työtä uhanalaisten eläinten suojelemiseksi. Lounaan jälkeen matka risteilijällä jatkuu kohti pientä Kop Aekin kylää, jossa paikalliset perheet kertovat Laosin kulttuurista ja perinteistä. Kylä vierailun jälkeen nautitaan illallinen.

Päivä 6. Pakbeng – Pak Ou

Aamiaisen jälkeen tutustut elämään Mekong-joen yläjuoksulla ja opit kokkaamaan paikallisia ruokalajeja. Iltapäivällä saavutaan Muang Keon kylään, jossa voit ihailla paikallisten käsityötaitoja. Kylästä on lyhyt matka Pak Oun luoliin, joissa arvioidaan olevan 4000 buddhalaista patsasta ja taideteosta. Pienimmät patsaat ovat vain muutaman sentin kokoisia, kun taas suurimmat lähes kaksimetrisiä. Myöhemmin iltapäivällä voit halutessasi lähteä kajakkiretkelle. Illalla ohjelmassa on Francis Engelmannin luento. Engelmann on konsultoinut UNESCOn maailmanperintökohteiden suojelua ja asunut Laosissa yli 20 vuotta. Lounas ja illallinen risteilijällä.

Päivä 7. Pak Ou – Luang Prabang

Aamiaisen jälkeen saavutaan Luang Prabangiin. Satamasta on kuljetus hotelliin ja loppupäivä on vapaata aikaa. Illallinen ja yöpyminen hotellissa Luang Prabangissa.

Päivä 8. Luang Prabang

Mahdollisuus aikaiseen veneretkeen Mekong-joella. Aamiaisen jälkeen opastetulla kaupunkikierroksella vieraillaan Luang Prabangin tärkeimmillä nähtävyyksillä. Näet tärkeimmät buddhalaiset temppelit, kuninkaallisen museon ja Heuan Chan talon, joka on perinteisesti rakennettu 115 vuotta vanha talo ja museo. Lounaan jälkeen vieraillaan Wat Xieng Thong -temppelissä, joka on rakennettu kaupungin kahden joen kohtaamispaikkaan. Ennen illallista tutustut Laosin kudonnan perinteisiin. Illallinen nautitaan paikallisessa ravintolassa. Majoitus hotellissa Luang Prabangissa.

Päivä 9. Mount Phousi ja Kuang Si -vesiputous

Aamiaisen jälkeen päivä aloitetaan kiipeämällä Phousi-vuorelle, josta avautuvat näkymät kaupunkiin. Vuoren huipulla on 200 vuotta vanha temppeli ja Traditional Arts and Ethnology Centre, jossa voit tutustua laosilaiseen taiteeseen. Matka jatkuu Kuang Si -vesiputoukselle, jonka kerrostumat nousevat 50 metrin korkeuteen. Lounas ravintolassa lähellä vesiputouksia. Lounaan jälkeen vieraillaan biisonifarmilla, joka tukee paikallisia viljelijöitä vuokraamalla heille biisoneita, jotta maatilat saisivat enemmän tuloja. Majoitus hotellissa Luang Prabangissa.

Päivä 10. Luang Prabang

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Halutessasi voit osallistua savityökurssille tai vierailla elefanttien suojelualueella lähellä Luang Prabangia. Majoitus hotellissa Luang Prabangissa.

Päivä 11. Luang Prabang – Siem Reap

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Laskeudut Kambodzan Siem Reapin lentokentälle, josta on kuljetus hotellille. Iltapäivällä vieraillaan Angkorin temppelissä. Angkorin temppeli on maailman suurin uskonnollinen monumentti. Angkor Wat on tunnetuin temppeli valtavalla alueella, josta löytyy yli tuhat temppeliä. Majoitus hotellissa Siem Reapissa.

Päivä 12. Siem Reap

Aamiaisen jälkeen lähdetään kierrokselle Siem Reapin tärkeimmille monumenteille. Kierroksen jälkeen lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Kierros jatkuu kolmelle tunnetuimmalle temppelille, joista Neak Pean sijaitsee ihmisen rakentamalla saarella. Temppeleitä ympäröivät perinteisesti vallihaudat ja niiden rauniot sijaitsevat viidakon siimeksessä. Majoitus hotellissa Siem Reapissa.

Päivä 13. Siem Reap

Aamiaisen jälkeen vierailet Kompong Khleang -joen kelluvassa kylässä, joka on yksi Kaakkois-Aasian uskomattomimmista kohteista. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Kierros jatkuu Benq Mealean temppeliin, yhteen Angkorin alueen mystisimmistä temppeleistä, jonka rauniot luonto on vallannut. Illalla pääset nauttimaan sirkusesityksestä, josta vastaa maailmaa kiertänyt Phare Cambodian Circus. Majoitus hotellissa Siem Reapissa.

Päivä 14. Kotimatka

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

137 Pillars House Chiang Maissa on 125-vuotias rakennus, joka tarjoaa kaikki nykyaikaiset mukavuudet. Paistattele päivää verannalla, rentoudu hotellin spassa tai pulahda uima-altaaseen. Rajah Brooke sviitit ovat tilavia, vintage henkisiä huoneita, joista avautuu maisema trooppiseen puutarhaan. 

Chiangkong Teak Garden Riverfront sijaitsee Mekong-joen rannalla Thaimaan ja Laosin rajalla. Hotelli sijaitsee Chiang Rain rauhallisella alueella, ja sen alueella on seesteinen puutarha, jonka puut ovat seisseet paikoillaan satoja vuosia. Superior-huoneesta avautuvat näkymät Mekong-joelle.

Villa Maly on entinen kuninkaallisten asuinpaikka ja nykyään boutiquehotelli trooppisen puutarhan siimeksessä. Elegantit huoneet, aavistus historiaa ja upea sijainti Unescon suojelemalla alueella tekevät hotellista ainutlaatuisen. Superior huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja.

Anjali sijaitsee lähellä Siem Reapin keskustaa ja Angkor Watin temppeleitä. Hotelli on kuin piilotettu keidas keskellä kaupungin vilinää, jossa voit rauhoittua päivän päätteeksi. Hotelli yhdistää Kambodzan perinteisen kulttuurin nykyaikaan ja tarjoaa vierailleen upean tavan kokea Kambodza. Deluxe huoneissa on oma parveke tai terassi ja laaja varustelu.

Hintaan sisältyy:

- Kansainväliset lennot Helsinki-Chiang Mai, Siem Reap-Helsinki

- Siirtymälennot Luang Prabang-Siem Reap

- Majoitukset aamiaisineen, 10 yötä hotellissa ja 3 yötä risteilijällä

- Ohjelman mukaiset ateriat

- Palvelumaksut ja laukunkanto

- Kaikki ohjelman mukaiset retket, kuljetukset ja sisäänpääsymaksut

- Kuljetukset ja kierrokset englantia puhuvien paikallisoppaiden kanssa

Hintaan ei sisälly:

- Viisumit

- Henkilökohtaiset kulut

Hinta alkaen EUR 5460.00 / hlö kahden hengen jaetussa huoneessa.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy