Australia Tours Aktiv-Resor
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal
 • Nepal

Suurenmoinen Nepal

Intian ja Kiinan Tiibetin välissä sijaitsevan Nepalin korkein kohta on maailman korkein vuori Mount Everest. Sen lisäksi peräti kahdeksan maailman kymmenestä korkeimmasta huipusta löytyy Nepalista. Maan keskiosasta löytyy Kathmandun laakso, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. 

Uskonto säätelee nepalilaisen arkea ja juhlaa monin tavoin. Kadunkulmissa on pieniä temppeleitä, joiden riisikulhossa on aina riisiä. Jo yksistään Kathmandun laaksossa on noin 2 700 pyhättöä. Hindulaisia juhlia on runsaasti, ja koska käytössä on kolme erilaista kalenteria, onkin oltava tarkkana, että juhlii oikeana päivänä. Suurimmat juhlat ovat Durga-jumalattaren juhla Dashain ja valon juhla Tihar.

Nepalilainen keittiö on rantautunut myös Suomeen ja maut muistuttavat läheisesti intialaista ruokaa. Perinteinen nepalilainen perinneruoka on Dal Bhat, jota syödään aamuin ja illoin. Dal Bhatin perusta on riisi ja linssit sekä erilaiset vihannescurryt.   Kokeile myös Momoja, ohueen taikinaan leivottuja nyyttejä, joissa on täytteenä joko vihanneksia tai lihaa. Yleinen ruokalaji on myös hieman paistetut nuudelit lihan tai kasvisten kera.

Alla on esimerkki mielenkiintoisesta 7 yön ja 8 päivän matkasta Nepaliin. Matkalla on puolihoito, koska lounaalla on mukava käydä paikallisissa ravintoloissa tai nauttia välillä vaikkapa piknik-lounas.  Lisämaksusta voi valita myös täysihoidon.

Päivä 1 | Saapuminen Kathmanduun
Saapuminen Kathmandun lentokentälle ja kuljetus hotelliin. 

Päivä 2 | Kathmandu
Aamiaisen jälkeen lähdetään kokopäiväretkelle tutustumaan pääkaupunki Kathmanduun, kaupungin läpi virtaa neljä jokea ja se sijaitsee 1300 metrin korkeudessa. Legenda kertoo, että kaupungin perusti kuningas Gun Kamdev vuonna 723. Vuonna 2015 Kathmandua kohtasi vakava maanjäristys, jonka tuhot olivat mittavat. Nyt kaupunkia rakennetaan uudelleen, mutta työ vie vuosia ja on hidasta. Kierroksella nähdään mm. Neitsytjumalatar Kumarin temppeli ja Swayambhunath, jonka perustivat newarit Kathmandun laakson keskellä sijaitsevalle kukkulalle. Stupa ja sen ympäristön pyhätöt ovat täynnä symboliikkaa. Stupa tunnetaan myös lukuisista makakiapinoistaan.
Iltapäivällä käydään Patan Durbarin kuninkaallisella aukiolla, jossa paikalliset kokoontuvat. Aukion laidalla sijaitseva kuninkaallinen palatsi toimii nykyään museona. Tiibetiläisessä käsityökeskuksessa tutustutaan mm. tiibetiläisten mattojen valmistukseen.
Lisämaksusta varhainen aamuretki lentäen Mount Everestille ja takaisin ollaan jo ennen aamiaista!

Päivä 3 | Kathmandu – Chitwan
Tänään ajetaan Kathmandusta Chitwaniin ja matka kestää noin 5 — 6 tuntia. Lounaan jälkeen lähdetään tutustumaan ympäröivään luontoon. Royal Chitwan on Nepalin tunnetuin ja vanhin kansallispuisto. Puistossa tavataan mm. norsuja, laiskiaiskarhuja, valkohäntäpeuroja ja villisikoja. Monet haluavat nähdä harvinaisen intiansarvikuonon mutta Bengalin tiikerin bongaaminen on aina tiikeristä kiinni ja epätodennäköistä. Illallinen nautitaan majapaikassa.

Päivä 4 | luontoa
Luontoretki aamun sarastaessa ja palatessa nautitaan aamiainen. Sitten päivän aktiviteetit kuluvatkin luonnosta ja sen ihmeistä nautiskellessa. Päivän aikana nautitaan lounas. Voitte valita majapaikan retkitarjonnasta kiinnostavan vaihtoehdon. Illallinen nautitaan majapaikassa.

Päivä 5 | Chitwan – Pokhara
Aamiaisen jälkeen ajellaan kuutisen tuntia Pokharaan, joka on Nepalin vaellus- ja seikkailupääkaupunki. Lumihuippuiset jylhät vuoret tekevät alueesta yhden Nepalin kauneimmista.  Kaunein maisema on ehkä pyhälle Machhapuchrelle, jonka huippu on 6997 metrin korkeudessa. Vuori tunnetaan myös nimellä Kalanpyrstövuori. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 6 | Sarangkot ja Pokhara
Luontoretki varhain aamulla Sarangkotiin ja palatessa nautitaan aamiainen. Aamupäivällä tutustutaan Pokharan kaupunkiin, josta avautuvat uskomattomat maisemat Himalajan huipulle. Paikka on vanhojen silkkiteiden risteyksessä. Vuoteen 1968 saakka Pokharaan pääsi vain jalkaisin.
Iltapäivällä tehdään suosittu noin tunnin mittainen veneretki Phewa-järvellä ihailemassa ympäröiviä näkymiä. Pikkuisella saarella käydään katsomassa pientä pyhättöä. Vuorten huippujen mittasuhteet ovat vaikuttavia: 8 091 metriä Annapurna I, 7 937 metriä Annapurna II, Annapurna III 7 555 metriä, Annapurna IV 7 525 metriä, 6 997 metriä Machhapukhare ja 6 441 metriä Hiunchuli. 

Päivä 7 | Pokhara – Kathmandu – Thamel
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Kathmanduun ja kuljetus Thameliin, joka on suosittu matkailijoiden keskuudessa. Iltapäivällä on aikaa tehdä tuliaisostoksia. Putiikkien, ravintoloiden ja rahanvaihtopisteiden lisäksi kapeilla kujilla on pubeja, ruokakauppoja ja vaellustarvikeväline liikkeitä. Vierailun jälkeen kuljetus hotelliin.

Päivä 8 | kotimatka
Kuljetus lentokentälle ja paluumatka kera rikkaiden muistojen alkaa.

Majoitukset
Kathmandu 3 yötä
Chitwan 2 yötä
Pokhara 2 yötä

Hinnat alkaen
Hintavaihtoehto A / Neljän tähden hotelli

Hinta alkaen 1.735 / henkilö kahden hengen huoneessa
Lisämaksu yhden hengen huoneesta alkaen EUR 935

Hintavaihtoehto B / Viiden tähden hotelli
Hinta alkaen EUR 1.975  / henkilö kahden hengen huoneessa
Lisämaksu yhden hengen huoneesta alkaen EUR 1070

Lisämaksusta lentoretki Mount Everestille hinta alkaen EUR 295

Hintaan sisältyy
Lentokenttäkuljetukset
3 yötä Kathmandussa valitussa hotellikategoriassa aamiaisella jaetussa kahden hengen huoneessa
2 yötä Chitwanissa valitussa hotellikategoriassa täysihoidolla jaetussa kahden hengen huoneessa
2 yötä Pokharassa valitussa hotellikategoriassa aamiaisella jaetussa kahden hengen huoneessa
Kuljetukset ilmastoidulla autolla ja retket ohjelman mukaisesti sis. paikalliset verot
Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut kohteissa
Lentolippu Pokhara – Kathmandu veroineen
Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti

Hintaan ei sisälly
Kansainväliset lennot
Viisumi
Lounaat
Juomat ja juomarahat
Lentoretki Mount Everestille

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy