Australia Tours Aktiv-Resor
  • Bolivia
  • Bolivia
  • Bolivia
  • Bolivia
  • Bolivia
  • Bolivia
  • Bolivia
  • Bolivia

Bolivia

Bolivia on yksi Etelä-Amerikan erikoisimmista aarteista, joka houkuttelee vierailijoita rikkaan kulttuuriperinteensä ja henkeäsalpaavien vuoristomaisemiensa vuoksi. Maantieteellisesti Bolivian maisemat vaihtelevat Andien tasankojen korkeuksista Yungan laaksoihin ja Orienten alankojen hedelmällisille maatalousmaille. Näkymät ovat hämmästyttävät lentokoneen laskeutuessa 3.600 metriä meren pinnan yläpuolella olevalle La Pazin lentokentälle. 

La Pazin viehätysvoima on katuelämässä. Kapeat kujat Plaza San Franciscon takana ovat täynnä värikkäästi pukeutuneita bolivialaisia kauppaamassa kudottuja peitteitä, pähkinöitä, yrttejä ja erityisesti turisteille laamakuvioituja villapaitoja.

La Pazista käsin voi tutustua moniin lähistön nähtävyyksiin. Valle de la Luna (kuulaakso) tuntuu olevan valovuosien päässä ihmeellisine kivimuodostelmineen ja miniatyyrikanjoneineen. Titicaca järvi, joka on täynnä historiaa, ikivanhoja legendoja, pyhiä paikkoja ja elävää historiaa kun perinteitä pidetään elinvoimaisena sen ympäristössä. Suosittelemme Bolivian ja Perun yhdistämistä samaan matkaan ja maiden välisen matkan suorittamista Titicaca järven yli. 

Hopeakaupunki Potosi sijaitsee 550 km La Pazista kaakkoon. Espanjalaiset rakensivat kaupungin runsaiden hopeaesiintymien vuoksi ja loistonsa päivinä 1600-luvulla se oli yhtä suuri kuin Lontoo mutta sitä huomattavasti vauraampi. Nyt entisestä loistosta ei ole paljoakaan jäljellä, kuitenkin kaupunki on vierailun arvoinen. Monet alueen intiaaneista elävät vielä tavalla, joka ei ole juuri muuttunut vuosisatoihin. Kaupungin markkinat on kiehtova tutustumiskohde, naiset myyvät värikkäitä tuotteitaan ja hattuihin ja huiveihin sonnustautunutta väkeä on paljon. Potosista käsin voit myös tehdä retken maailman suurimmalle suolajärvelle ja yöpyä suolasta rakennetussa La Playa Blanca -hotellissa.

FAKTAT:

Pinta-ala: 1 098 581 km²
Asukasluku: n. 11 miljoonaa
Pääkaupunki: Sucre
Kieli: Espanja, ketsua, ayamara ja guarani
Valuutta: Boliviano (1 BOB = 100 Centavos)
Ilmasto: Ilmastollisesti Bolivian voi jakaa kolmeen eri osaan johtuen sen suurista korkeuseroista. Andien rinteillä yli 3000 metrin korkeudessa löytyy lunta ja lämpötila on keskimäärin 5-10°C, laaksoissa jotka ovat 1600 - 2600 metrin korkeudella keskilämpötila nousee jo 15- 25°C kun taas alhaalla 400 metrin korkeudella olevilla trooppisilla tasangoilla lämpötila on useimmiten yli 30°C. Eniten sadetta tulee marraskuusta toukokuuhun. Paras aika matkustaa on kuivalla kaudella touko- lokakuu.  
Viisumi: Suomalaisilta ei vaadita viisumia alle 90 päivän matkalle. Maahan tultaessa matkustaja saa turistikortin (tarjeta andina), joka on säilytettävä matkan ajan, sillä sitä kysytään maasta pois lähtiessä. Passi voimassa 6kk matkan jälkeen. 
Aika: GMT -4 tuntia
Sähkö: 220V
Kansainvälinen suuntanumero: 591
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Yleisesti odotetaan 5-10% juomaraha
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero USD 25, maan sisäisillä lennoilla BOB 10 (maksetaan lähdettäessä)

Kohteet / Etelä-Amerikka

Hotellit / Bolivia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy