Australia Tours Aktiv-Resor
  • Santorini
  • Santorini
  • Kreikka
  • Akropolis
  • Kreikka
  • Kreeta CC: Y Souklas
  • Kreeta CC: Y Skoulas
  • Ateena CC: H Kakarouhas

Kreikka

Kreikka on monen matkailijan ikisuosikki. Päättymätön rantaviiva, ystävällinen kulttuuri ja herkullinen ruoka ovat lyömätön yhdistelmä. Kreikasta löytyy jokaiselle sopiva tapa vierailla, halusitpa sitten paistatella päivää turkoosin meren äärellä lomasaarilla tai tutustua auringon haalistamiin raunioihin ja pieniin kahviloihin täynnä elämää Ateenassa. Ateenan Rivieran rannikkoalue on tunnettu Manner-Kreikan paratiisina, turkoosin meren ääreltä löytyy ylellistä hemmottelua ja herkullista kreikkalaista ruokaa. Kreikan lomasaarilla on kaikilla oma tunnelmansa ja tarjontansa matkailijoille, Korfulta Rodokselle tai pienemmille tuntemattomammille saarille, voit löytää Kreikasta aina uusia puolia. Perheomisteiset tavernat ja kauniit vuoristokylät ovat Kreikkaa aidoimmillaan.

Santorinin saari on yksi maailman romanttisimmista kohteista ja Oian kylän auringonlaskut ovat kuuluisia kauneudestaan. Valkoisten talojen pilkuttamat omaleimaiset maisemat muotoili muinoin purkautunut tulivuori.  Santorinin matkat vievät kyliin, joista jokaisessa on omanlaisensa tunnelma. Laadukkaat hotellit ja tuliperäisestä menneisyydestä muistuttavat laavahiekkaiset rannat luovat ikimuistoisia kokemuksia. Saarella on loistavat mahdollisuudet patikoida esimerkiksi pääkaupungista Thirasta Oiaan ja ihailla maisemia jylhien vuorenrinteiden huipulta. Historiannälkäisille Santorinilla riittää myös paljon nähtävää. Mielenkiintoinen vierailukohde on esimerkiksi saaren suurin kylä Emporeío, jossa voit ihastella keskiaikaista arkkitehtuuria, kirkkoja sekä 1400-luvulta olevaa linnoitusta. Voit suunnata myös Akrotirin kaupunkiin, joka hautautui tulivuorenpurkauksen alle useita tuhansia vuosia sitten ja löydettiin vasta vuonna 1967. Thirassa voit vierailla esihistoriallisessa museossa Museum of Prehistoric Thirassa, jossa on nähtävänä useita hyvin säilyneitä freskoja.

Saarihyppely on uskomattoman antoisa tapa nähdä useita Kreikan kuvankauniita saaria. Voit helposti yhdistää esimerkiksi Ateenan Rivieran loman juuri teidän matkaseurueelle räätälöityyn yksityisveneellä tapahtuvaan saarihyppelyyn, tai yhdistää korkeatasoisen risteilyn pienellä risteilyaluksella lomailuun jollakin lukuisista saarista. Kauttamme kaikki veneilyjärjestelyt kaiken kokoisille matkaseurueille, myös yrityksille.

FAKTAT:
Kreikan lippu

Pinta-ala: 131 957 km²
Asukasluku: n. 10,8 miljoonaa
Pääkaupunki: Ateena noin 3,8 miljoonaa asukasta(koko metropolin alueella)

Pinnanmuodot: Kreikka on vuoristoinen maa. Vuoristo kattaa noin 80 prosenttia maan pinta-alasta, mikä tekee Kreikasta Euroopan kolmanneksi vuoristoisimman maan Norjan ja Albanian jälkeen. Mantereen vuoriketjut jatkuvat meressä niemimaina ja saarijonoina. Jokia on vähän.
Kieli: kreikka
Valuutta: euro
Ilmasto: Kesät ovat kuumia ja kuivia, talvisin ilma on leuto ja sateinen. Kreikka on erittäin hyvä matkakohde aina marraskuulle asti, jolloin päivälämpötila kipuaa vielä noin 20 asteeseen. Kreikan sään erityispiirre on auringonpaisteen suuri määrä. Sitä saadaan talvellakin viitisen tuntia, kesällä jopa 12–14 tuntia päivässä.
Aika: GMT +2
Sähkö: 230 V
Kansainvälinen suuntanumero: 30
Liikenne: oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: 10 % juomarahaa odotetaan, jos sitä ei ole sisällytetty laskuun
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy