Australia Tours Aktiv-Resor
  • Iguassun putoukset
  • Kristus patsas
  • Guanakkoja Patagoniassa
  • La Boca, Buenos Aires
  • Perito Morenon jäätikkö, Argentina
  • Torres del Painen kansallispuisto

Etelä-Amerikan löytöretki

17 päivää 16 yötä

Kristoffer Kolumbus astui ensimmäisenä eurooppalaisena Etelä-Amerikan maaperälle Venezuelan alueella, tosin hän luuli saapuneensa Intiaan. Vuonna 1499 italialaiselle löytöretkeilijälle Amerigo Vespuccille selvisi, että kyseessä on ihan uusi manner, joka sai nimensä hänen etunimestään.
Etelä-Amerikka on tulvillaan nähtävyyksiä ja elämyksiä. Täällä kohtaa latinalaisen elämänmenon aidoimmillaan. Lähde tutustumaan Etelä-Amerikkaan tällä uskomattoman monipuolisella kiertomatkalla, jonka aikana näet Brasilian, Argentiinan ja Chilen Patagonian tunnetuimpia nähtävyyksiä mukaan lukien mahtavat Iguassun putoukset.

Matkaohjelma

Päivä 1. Rio de Janeiro, Brasilia
Saapuminen Rio de Janeiroon, vastaanotto lentokentällä ja kuljetus hotelliin. Rio de Janeiro on kaupunki, jossa ei koskaan ole tylsää, brasilialaiset ovat iloisia ja nauttivat elämästään. Rio on myös vastakohtaisuuksien kaupunki, komean arkkitehtuurin ja hienojen asuma-alueiden toisella puolella ovat köyhien favelat. 

Päivä 2. Rio de Janeiro
Tänään noustaan 710 metriä korkealle Corcovadon kukkulalle ja nähdään kuuluisa käsiään levittävä Kristus-patsas, joka on äänestetty yhdeksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä. Kukkulalta avautuu upeat näköalat Rio de Janeiroon. Lounaan jälkeen vieraillaan Sokeritoppavuorella, jonne noustaan kahdella vaijerihissillä. Puolivälissä noin 200 metrin korkeudella olevalla Morro da Urcalla vaihdetaan hissiä ja toisella hissillä noustaan 400 metrin korkeuteen. Täällä maisemat vaan paranevat entisestään. Kokopäiväretki.

Päivä 3. Rio de Janeiro
Vapaapäivä omiin seikkailuihin ja voit tutustua kuuluisan kaupungin kulttuuriin tai maailmankuuluun rantaelämään – Copacabana ja Ipanema kuuluvat maailman tunnetuimpiin rantoihin. Rio on kuuluisa myös maailmanluokan jalkapallostaan ja iloisesta sambastaan (sambakarnevaalit ovat helmi-maaliskuun vaihteessa).

Päivä 4. Rio de Janeiro – Iguassun putoukset
Varhain aamulla on kuljetus lentokentälle ja lento Iguassuun, vastaanotto lentokentällä ja kuljetus hotelliin. Iltapäivällä vieraillaan Foz do Iguassun kansallispuistossa, josta avautuu erinomainen maisema putouksille. Putouksista kaksi kolmasosaa sijaitsee Argentiinan puolella ja ne kuohuvat lähes kolmen kilometrin matkalla. Putouksia on peräti 275 ja korkeimmat niistä ovat jopa 80 metriä korkeita.   

Päivä 5. Iguassun putoukset
Tänään vieraillaan Iguassun putousten Argentiinan puolella. Putoukset ovat yksi Etelä-Amerikan ensimmäisistä suojelluista alueista ja ne kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Suuret putoukset ovat vaikuttava näky ja veden pauhu kertoo luonnon voimasta.

Päivä 6. Iguassu – Buenos Aires, Argentiina
Kuljetus lentokentälle ja lento Buenos Airesiin, vastaanotto lentokentällä ja kuljetus hotelliin. Rio de la Plata -joen rannalla sijaitseva Buenos Aires valloittaa ja hurmaa vieraansa. La Bocan värikkäät talot ja italialaistyylinen elämänmeno ravintoloineen ja baareineen viehättää, kannattaa vierailla myös historiallisessa San Telmon kaupunginosassa sekä puistomaisessa Palermossa.

Päivä 7. Buenos Aires
Aamupäivällä tutustutaan Buenos Airesin tärkeimpiin alueisiin ja nähtävyyksiin. Retkellä nähdään mm. historiallinen keskusta, La Boca ja kuuluisa Caminito Street, Palermo ja La Recoleta. Illalla mennään illalliselle ja nautitaan maailmanluokan tangoesityksestä.

Päivä 8. Buenos Aires – El Calafate
Kuljetus lentokentälle ja lento El Calafateen, vastaanotto lentokentällä ja kuljetus hotelliin. Noin 3 000 asukkaan El Calafate sijaitsee Lago Argentino -järven eteläpuolella, kaupunkia ympäröivät maatilat tuottavat vihanneksia ja hedelmiä. El Calafate on paikka, josta lähdetään jäätikköretkille hämmästyttäviin maisemiin.    

Päivä 9.  El Calafate
Tänään tehdään retki UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvalle uskomattoman kauniille Perito Morenon -jäätikölle, joka on Patagonian tärkein nähtävyys. Jylisevä ja paukkuva jäätikkövirta on 3 km leveä ja parhaimmillaan 70 metriä korkea ja se sijaitsee 80 km päässä El Calafatesta.

Päivä 10. El Calafate
Vapaapäivä El Calafatessa. Voit käydä vaikka Nimes Lagoonilla bongaamassa lintuja, täällä on mm. flamingoja ja mustakaulajoutsenia tai Punta Walichu -luolissa, joissa on tuhansia vuosia vanhoja kalliomaalauksia.  

Päivä 11. El Calafate – Puerto Natales, Chile
Aamulla siirrytään bussilla Puerto Natalesiin. Majoittuminen. (Olosuhteista johtuen bussi ei välttämättä liikennöi toukokuusta syyskuuhun). Puerto Natales on portti kuuluisaan Torres del Painen kansallispuistoon.

Päivä 12. Puerto Natales
Tämä päivä on omistettu Torres del Painen kansallispuistolle, joka on myös UNESCOn listoilla. Puisto sijaitsee eteläisen Chilen Patagoniassa ja alueella on paljon vuoria ja jokia sekä järviä ja jäätiköitä.

Päivä 13. Puerto Natales – Puerto Varas
Kuljetus Puerto Natalesista Puerto Arenasiin, josta lennetään Puerto Monttiin. Vastaanotto, kuljetus ja majoitus Puerto Varasissa. Puerto Varas on noin 30 000 asukkaan kaupunki eteläisessä Chilessä ja se tunnetaan lähinnä kasinostaan, järvi- ja vuoristomaisemistaan sekä saksalaisesta perinnöstään.

Päivä 14. Puerto Varas – San Carlos de Bariloche, Argentiina
Tänään risteillään Todos los Santos ja Nahuel Huapi järvien kautta Barilocheen, joka sijaitsee Argentiinan järvialueella Patagonian pohjoisosassa lähellä Chilen rajaa. Vastaanotto ja majoitus.

Päivä 15. Bariloche
Aamupäivällä tutustutaan Barilochen upeisiin järvi- ja vuoristomaisemiin. Iltapäivällä voit tehdä lisämaksusta veneretken Victorian saarelle.

Päivä 16. Bariloche – Buenos Aires
Kuljetus lentokentälle ja lento Buenos Airesiin, vastaanotto lentokentällä ja kuljetus hotelliin. 

Päivä 17. Buenos Aires
Vapaapäivä Buenos Airesissa. Kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Hinta alkaen 3 tähden majoituksessa
EUR 5.580 / jaetussa kahden hengen huoneessa
EUR 7.529 yhden hengen huone

Hinta alkaen 4 tähden majoituksessa
EUR 5.852 / jaetussa kahden hengen huoneessa
EUR 7.995  yhden hengen huone

Kysy myös kiertomatkaa yksityiskuljetuksilla.

Hintaan sisältyy
- KLM lennot Helsinki – Amsterdam – Rio de Janeiro // Buenos Aires – Amsterdam – Helsinki 
- Lennot Rio de Janeiro – Iguassu – Buenos Aires – El Calafate – Puerto Montt – Bariloche – Buenos Aires
- Lentokenttäkuljetukset kohteissa
- Ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
- 16 yön majoitus aamiaisella: Rio 3, Iguassu 2 ja Buenos Aires 3, El Calafate 3, Puero Natales 2, Puerto Varas 1 ja Bariloche 2 yötä
- Vierailukohteiden sisäänpääsymaksut
- 1 lounas ja 1 illallisshow

Matkaan sisältyvät retket
- Rio de Janeiro: Corcovado ja Sokeritoppavuori
- Iguassun putoukset (Argentiinan ja Brasilian puolet)
- Buenos Airesin kaupunkikierros ja Illallisshow
- El Calafate: Perito Moreno –jäätikkö
- Torres del Paine Bus Puerto Natales –  Punta Arena
- Puerto Montt Andean Lake Crossing
- Bariloche Small Circuit

Hintaan ei sisälly
- Ateriat (paitsi ohjelmassa mainitut)
- Juomarahat
- Henkilökohtaiset kulut

Huomioitavaa
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa, että passinne on voimassa ja hyväkuntoinen ja hankkikaa tarvittaessa hyvissä ajoin uusi.

Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varten tarvitaan matkustajan syntymäaika sekä passin numero.

Pakollisia rokotuksia ei ole. Perusrokotukset kuten jäykkäkouristus- ja kurkkumätä sekä A/B-hepatiittirokotukset kannattaa olla kunnossa. Keltakuumerokotus on suositeltava tietyillä alueilla. Suositukset saattavat muuttua, joten tarkista ajankohtaiset rokotussuositukset esim Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi tai Rokote.fi sivuilta www.rokote.fi/

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy