Australia Tours Aktiv-Resor
  • Paikallisia vihanneksia
  • Resortin rauhaa
  • Luang Prabang
  • Angkor Wat; Kambodzha; Kambodza
  • Kambodza

Kambodžan ja Laosin yhdistelmämatka

7 päivää / 6 yötä

Laos on noin 7 miljoonan asukkaan sisämaavaltio Kaakkois-Aasiassa ja sen rajanaapureita ovat Thaimaa, Myanmar, Kiina, Vietnam ja Kambodža, joka on toinen matkamme kohteista. Peräti 80 % Laosista on metsien peitossa. Vuoristoinen ja köyhä maa on entinen Ranskan siirtomaa. Laosin kulttuuria sävyttää voimakkaasti buddhalaisuus.

Matkailu Laosissa alkoi niinkin myöhään kuin 1990-luvulla, vähitellen matkustajamäärät ovat kasvaneet. Laosilla ei ole merenrantaa, joten matkailu ei täällä nouse naapurimaiden lukuihin. Se tekee maasta myös erilaisen kohteen.  

Kambodžan kuningaskunnassa on yli 14 miljoonaa asukasta ja rajanaapureita Thaimaan lisäksi ovat Vietnam ja Laos, joka on toinen matkamme kohteista. Kambodža on suhteellisen uusi matkailumaa verrattuna vaikka naapurimaa Thaimaan pitkiin perinteisiin matkailun saralla.

Kambodža on edelleen köyhä valtio, jonka väestö saa elantonsa pääosin maataloudesta. Kambodžan kulttuuri tunnetaan Khmer-valtakunnan jälkeensä jättämistä valtavista arkkitehtuurimonumenteista ja temppeleistä, näistä kuuluisin on Angkor Watin temppeli.

Päivä 1 | Luang Prabang
Saapuminen Luang Prabangin lentokentälle, jossa on vastassa paikallinen opas. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

Päivä 2 | Luang Prabang – Kuang Si Waterfall
Klo 8 tavataan opas vastaanotossa ja lähdetään tutustumaan kuninkaalliseen palatsiin, joka toimii nykyisin kansallismuseo ja täynnä Laosin historiaa. Sen jälkeen ajetaan Kuang Si -vesiputoukselle. Matkalla pysähdytään ja tutustutaan paikalliseen kulttuuriin, perinteisiin ja elämänmenoon. Lounas nautitaan vesiputouksen luona. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa käyskennellä putouksella tai vierailla karhutarhassa.
Paluumatkalla vieraillaan Ock Pop Tock -käsityökeskuksessa. Ennen paluuta hotelliin käydään vielä Mount Phousi vuorella, josta avautuu kaunis näköala auringonlaskun aikaan sekä Hmongin värikkäillä yömarkkinoilla.

Päivä 3 | Luang Prabang – Tagbat – Pak Ou Caves
Aamulla varhain seurataan buddhalaismunkkien päivittäistä kierrosta. Tämä vaikuttava rituaali on tärkeä osa laosilaisten elämää. Muista ottaa kamera mukaan. Opas kertoo niistä monista säännöistä tavoista, joita rituaalissa on. Hotellille palataan sopivasti aamiaiselle.
Klo 8 tavataan opas vastaanotossa ja lähdetään jokiristeilylle. Ennen risteilyä käydään kuitenkin Wat Xieng Thongin temppelissä.
Perinteisellä veneellä kuljemme Mekong-joella suuntana kuuluisat Pak Ou -luolat, joissa on satoja Buddha-patsaita.
Lounas nautitaan Manivanh-ravintolassa.
Lounaan jälkeen palataan veneelle ja paluumatkalla pysähdytään Ban Xnag Hain kylässä, joka on erikoistunut riisiviinin valmistukseen.

Päivä 4 | Luang Prabang – Siem Reap
Aamiainen.
Kuljetus lentokentälle ja lento Siem Reapiin, jossa on opas vastassa ja kuljetus hotelliin.

Päivä 5 | Siem Reap
Varhainen herätys ja lähdetään ihailemaan auringonnousua Angkor Watiin. Hotellille palataan sopivasti aamiaiselle.
Aamiaisen jälkeen palataan Angkor Watiin. 400 neliökilometrin kokoisella alueella on yli tuhannen temppelin rauniot. Angkor Wat rakennettiin 1100-luvun alussa kuningas Suryavarman II:n toimesta, aikana jolloin Angkor oli maan pääkaupunki. Angkor Wat on alueen suurin ja parhaiten säilynyt temppeli ja edelleen merkittävä uskonnollinen keskus. Alun perin temppeli oli omistettu hindulaiselle Vishnulle ja sittemmin Buddhalle. Arkkitehtuuriltaan temppeli edustaa Khmer-valtakunnan klassista arkkitehtuuria. Temppelin rakennustyöt kestivät peräti 30 vuotta. Hiljaiset sisäpihat, avarat terassit, Buddha-patsaiden edessä palavat suitsukkeet ja apsara-tanssijoiden kuvat kertovat kiehtovaa tarinaa menneisyydestä. Muista pukeutua polvet ja olkapäät peittävään asuun.
Lounas nautitaan perinteisessä puutalossa. Lounaan jälkeen vieraillaan monumentaalisessa Angkhor Thomissa. Suuri neliön muotoinen kuninkaallinen kaupunki oli suuren Khmer keisarikunnan viimeinen pääkaupunki. Aivan alueen keskellä sijaitsee huomiota herättävä Bayon-temppeli, jonka terassilta aukeaa mystinen näkymä – ympäröivistä torneista katselee yli kaksisataa salaperäistä kivistä kasvoa luoden ihmeellisen tunnelman katsojan ympärille.

Päivä 6 | Siem Reap
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Tonie Sap Laken kelluvassa kylässä. Kylään päästään sisään pienillä yksityisveneillä. Jälleen mahdollisuus ottaa hienoja kuvia.
Aikaa omatoimiseen lounaaseen.
Lounaan jälkeen käydään tunnetussa Banteay Srei hindutemppelissä, joka sijaitsee noin 30 km päässä Siam Reapista. Banteay Srei yllättää herkkyydellään, temppeli on rakennettu vaaleanpunaisesta kivestä ja sitä ympäröi kauttaaltaan herkät pitsimäiset kaiverrukset. Temppeliä kutsutaankin ”naisten kaupungiksi”. Käydään myös Banteay Samren hindutemppelissä. Muista pukeutua polvet ja olkapäät peittävään asuun.

Lisämaksusta ilta sirkuksessa
Päivän nähtävyyksien jälkeen on tilaisuus kevennykseen. The Caombodian Circus Show Siem Reapissa. Nuoret ja lahjakkaat taiteilijat esittävät energisen ja vauhdikkaan sirkusesityksen.
Pääsylipun hinta alk. EUR 35 / henkilö. Kuljetukset lisämaksusta.

Päivä 7 | Kotimatka
Aamiaisen jälkeen ennen kotimatkan alkua vieraillaan vielä Les Artisan d’Angkorissa instituutissa, jossa yli 1000 käsityöläistä valmistaa erilaisia tuotteita. Paikallisilla markkinoilla on vielä viimeinen tilaisuus tuliaisostosten tekoon.
Kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Hinta alk. EUR 2.850 / henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:
- kansainväliset lennot
- majoitus aamiaisella 4,5 tähden hotelleissa
- ohjelmassa mainitut ateriat
- ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
- englantia puhuvan oppaan palvelut
- ohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
- palvelumaksut ja huonevero
 

Hintaan ei sisälly
- viisumikulut
- juomat ja juomarahat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.Esimerkkihinta on lokakuulle 2019.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy