Australia Tours Aktiv-Resor
  • Seychellit
  • Mauritius
  • Madagaskar
  • Malediivit

Intian valtameri

Intian valtameren paratiisisaaret ovat monen matkailijan unelmakohde - hyvä kirja, aurinkovarjo ja liidunvalkoinen hiekkaranta, lasissa ehkä jääkylmä valkoviini. Mikäpä siinä lomaillessa! Intian valtameren saaret ovat kuitenkin myös paljon muuta kuin korkeatasoisia hotelleja, erinomaista palvelua, hemmottelevia kylpylöitä, huippukokkien kulinaristisia ruokia ja aurinkoa. Tosin nekin kyllä kelpaavat monelle lomailijalle.

Luonto on saarilla erityisen kaunista ja mielenkiintoista. Mauritiuksen vuoristoseutu huumaa näköaloillaan ja tuliperäinen maa on uhkea ja välillä omalaatuinenkin. Kolmasosa saaren kasvislajeista on kotoperäisiä eli niitä ei löydä muualta. Suosittuja harrastuksia ovat syvänmerenkalastus, golf ja vaellus.

Malediivit ovat todellinen unelmien tropiikkikohde.Valkohiekkaiset rannat ja kirkkaansinisen meren kruunaa saarten monimuotoinen kulttuuri ja ystävälliset ihmiset. Malediivit muodostuvat 26 kehäriutasta, jotka ovat matalia korallista muodostuneita saaria. Ensimmäiset asukkaat saapuivat saarille Intiasta ja Sri Lankalta, ja Malediivien nykyinen kieli divehi on sukua Sri Lankan singaleesille. Suurin osa väestöstä puhuu myös englantia. Saarten 500,000 asukkaasta noin kolmasosa asuu pääkaupunki Malessa ja loput ovat hajautuneet 188 asutetulle saarelle. Täällä yhdistyvät ylelliset veden ylle rakennetut bungalowit ja täyden palvelun lomakohteet, sekä saarelaisten vieraanvaraisuus ja kukoistava kaunis luonto.

Malediivien trooppisella merialueella tavataan yli 2000 lajia mereneläviä, ja koralliriuttoja saarten ympäriltä löytyy yli 1000. Malediiveja pitävät kotinaan muun muassa delfiinit, merikilpikonnat, hait ja paholaisrauskut. Halutessaan pääsee kokeilemaan uintia valashaiden ja paholaisrauskujen kanssa. Fuvahmulahin saarella asuu noin 200 tiikerihaita, tämä kaikki on vain murto-osa saarten monimuotoisesta luonnosta. Malediivien matkat ovat unelmien täyttymys ja todellinen lomanautinto.

Seychellien 115 saarta on kuin sattumalta siroteltu Intian valtamereen. Englantilaiset merirosvot perustivat saarille tukikohtia 400 vuotta sitten ollen ensimmäiset asukkaat Seychelleillä. Saaret tarjosivat lukemattomia suojaisia poukamia piiloutua esivallalta.
Saarten eristäytynyt sijainti on muovannut luonnosta rikkaan ja omaperäisen. Täällä asustelevat vielä suojellut jättiläiskilpikonnatkin. Puuterihiekkarantoja on joka puolella ja laguunissa snorklaaminen on aloittelijalle hurmaava elämys, kalojen kirjo on valtaisa. Seychellit on myös erinomainen häämatkakohde, kuten todistavat mm. George Clooney, Prinssi William ja Paul McCartney.  

Luontolomailijan kannattaa ottaa kompassin suunnaksi maailman neljänneksi suurin saari Madagaskar. Luonto on saaren eristäytyneisyyden vuoksi ainutlaatuinen. Hauskanäköinen baobab eli apinanleipäpuu on hieno valokuvauskohde, vanhimpien puiden iäksi arvioidaan 6000 vuotta.

Mauritius on kaunis ja värikäs saari, jossa on ihania, valkoisia puuterihiekkaisia rantoja ja kristallinkirkasta vettä. Pinta-alaltaan yli 2000 km2 kokoinen Mauritius on luonnoltaan monipuolinen sammuneiden tulivuorien huippuineen, vesiputouksineen. luonnonpuistoineen ja sokeriruokoviljelmineen. Sokeri on Mauritiuksen suurin vientituote ja saarella valmistetaan erinomaista rommia. Suosittelemme, että nautitte paikalliseen rommiin sekoitetun trooppisen drinkin auringonlaskun aikaan. Saaren pitkä rantaviiva ja lämmin, keskilämpötilaltaan +26 C° asteinen vesi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kaikenlaiseen vesiurheiluun.

Tunnetuimpia Madagaskarin eläimistä ovat puoliapinat ja suurinta osaa Madagaskarin kasvi- ja eläinlajeista ei tavata missään muualla. Luonnossa tapaa jättiläismaakilpikonnia, puoliapinoita ja kameleontteja. Lintubongaajat ovat tuttu näky Madagaskarilla, eikä ihme, sillä yhdellä matkalla ei ehdi kaikkiin tutustua.

Kohteet / Intian valtameri

Hotellit / Intian valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy