Australia Tours Aktiv-Resor
  • Seychellit
  • Mauritius
  • Madagaskar
  • Malediivit

Intian valtameri

Intian valtameren paratiisisaaret ovat monen matkailijan unelmakohde - hyvä kirja, aurinkovarjo ja liidunvalkoinen hiekkaranta, lasissa ehkä jääkylmä valkoviini. Mikäpä siinä lomaillessa! Intian valtameren saaret ovat kuitenkin myös paljon muuta kuin korkeatasoisia hotelleja, erinomaista palvelua, hemmottelevia kylpylöitä, huippukokkien kulinaristisia ruokia ja aurinkoa. Tosin nekin kyllä kelpaavat monelle lomailijalle.

Luonto on saarilla erityisen kaunista ja mielenkiintoista. Mauritiuksen vuoristoseutu huumaa näköaloillaan ja tuliperäinen maa on uhkea ja välillä omalaatuinenkin. Kolmasosa saaren kasvislajeista on kotoperäisiä eli niitä ei löydä muualta. Suosittuja harrastuksia ovat syvänmerenkalastus, golf ja vaellus.

Seychellien 115 saarta on kuin sattumalta siroteltu Intian valtamereen. Englantilaiset merirosvot perustivat saarille tukikohtia 400 vuotta sitten ollen ensimmäiset asukkaat Seychelleillä. Saaret tarjosivat lukemattomia suojaisia poukamia piiloutua esivallalta.
Saarten eristäytynyt sijainti on muovannut luonnosta rikkaan ja omaperäisen. Täällä asustelevat vielä suojellut jättiläiskilpikonnatkin. Puuterihiekkarantoja on joka puolella ja laguunissa snorklaaminen on aloittelijalle hurmaava elämys, kalojen kirjo on valtaisa. Seychellit on myös erinomainen häämatkakohde, kuten todistavat mm. George Clooney, Prinssi William ja Paul McCartney.  

Luontolomailijan kannattaa ottaa kompassin suunnaksi maailman neljänneksi suurin saari Madagaskar. Luonto on saaren eristäytyneisyyden vuoksi ainutlaatuinen. Hauskanäköinen baobab eli apinanleipäpuu on hieno valokuvauskohde, vanhimpien puiden iäksi arvioidaan 6000 vuotta.

Tunnetuimpia Madagaskarin eläimistä ovat puoliapinat ja suurinta osaa Madagaskarin kasvi- ja eläinlajeista ei tavata missään muualla. Luonnossa tapaa jättiläismaakilpikonnia, puoliapinoita ja kameleontteja. Lintubongaajat ovat tuttu näky Madagaskarilla, eikä ihme, sillä yhdellä matkalla ei ehdi kaikkiin tutustua.

Kohteet / Intian valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy