Australia Tours Aktiv-Resor
  • Norja / VisitNorway.com
  • Lofootit / CH - VisitNorway.com
  • Oslo / Foap - VisitNorway.com
  • Tromso / Bjørn Jørgensen - VisitNorway.com
  • Rondvassbu / Anders Gjengedal - VisitNorway.com

Norja

Norjaa kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista maista, jossa keskiyön aurinko, revontulet ja ihastuttavat kalastajakylät kohtaavat modernit skandinaaviset kaupungit. Norjan luontomaisemiin kuuluvat rannikon vuonot, jotka vievät syvälle sisämaahan, sekä Euroopan suurimpiin kuuluvat jäätiköt. Vuoristoisen maan luonto on ainutlaatuisen kaunista ja rannikkoa täplittävät kauniit kylät. Luonnossa elävät harvinaiset villieläimet tekevät Norjasta maailmanluokan luontokohteen – suuret valaat, jääkarhut ja mursut asuttavat pohjoista rannikkoa.  Suuret kaupungit puolestaan ovat trendikkäitä ja kosmopoliittisia, joissa niissä loistaa skandinaavinen elämäntapa.

Luoteis-Norjan rannikolla sijaitsee Lofoottien saariryhmä, joka on yksi Skandinavian upeimmista paikoista. Terävät vuoret kohoavat suoraan merestä ja niiden välissä kapeissa vuonoissa ui miekkavalaita ja hylkeitä. Lofooteilla elää noin 25 000 asukasta ja suosituin nähtävyys on eteläkärjesssä sijaitseva Å i Lofoten kylä. Lofooteilla miekkavalaita voi bongata joskus jopa rannalta käsin, valassafareilla pääsee näkemään myös kaskelotteja ja ryhävalaita. 

Norjassa on kaksi maailmanperintölistattua vuonoa - Geiranger ja Nærøyfjorden. Maisemat ovat henkeäsalpaavat - lumihuippuiset vuoret, ryöppyävät vesiputoukset ja vehreät rinteet. 

Suosituin tapa tutustua Norjaan ovat rannikkoristeilyt. Rannikon upeat vuonot ja vuoristoiset maisemat ovat uskomattoman kauniit mihin vuodenaikaan tahansa. Revontulia voi nähdä matkalla lokakuusta maaliskuuhun. Voit valita matkallesi pienen luksusvarustamon tai ylellisen risteilijän, ja räätälöidä juuri omia toiveitasi vastaavan matkan. Kysy lisää Norjan risteilyistä meiltä

sales@aktiv-resor.fi

FAKTAT:
Norjan lippu

Pinta-ala: 358 207 km²
Asukasluku: n. 5,4 miljoonaa
Pääkaupunki: Oslo
Kieli: norja
Valuutta: Norjan kruunu (NOK)
Ilmasto: Leuto meri-ilmasto rannikoilla, Oslossa vallitsee mannerilmasto. Suurten korkeuserojen vuoksi alueelliset lämpötilaerot ovat suuria.
Aika: GMT +1
Sähkö: 230 V
Kansainvälinen suuntanumero: 47
Liikenne: oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Juomarahaa ei odoteta.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy