Australia Tours Aktiv-Resor
  • Uruguay
  • Uruguay
  • Uruguay
  • Uruguay
  • Uruguay
  • Uruguay
  • Uruguay
  • Uruguay

Uruguay

Hurmaavia rantoja, vilkasta kaupunkielämää ja jännittäviä nähtävyyksiä. Pikkuinen Uruguay Argentiinan ja Brasilian välissä on yllättävän mukava ja monipuolinen lomakohde.   
Maailman tietoisuuteen Uruguay ilmestyi, kun espanjalaiset löytöretkeilijät saapuivat tänne viisisataa vuotta sitten. Sittemmin ”Amerikan Sveitsiksi” kutsuttu maa on kehittynyt oikein mallikelpoiseksi. Ilmainen koulutus, naisten äänioikeus ja hyvä sosiaaliturva eivät ole aina olleet itsestään selvyyksiä Etelä-Amerikassa. Täällä on lähes eurooppalainen tunnelma.

Montevideossa sattuu ja tapahtuu, toisaalla nautit rennosta rantaelämästä ja toisaalla sukellat suurkaupungin hektiseen menoon. Silti montevideolaisilla on aina aikaa istahtaa hetkeksi kupilliselle kahvia ja luoda uusia tuttavuuksia. Tiesitkö, että Montevideo on valittu Etelä-Amerikan parhaaksi asuinpakaksi?
Viehättävä vanha kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen. Rauhoitu hetkeksi Cabildon katedraalissa, tutustu parisataa vuotta vanhaan linnoitukseen tai vain kuljeskele kaduilla ja kauniilla aukioilla.

Colonia del Sacramento on Uruguayn vanhin kaupunki, joka tarjoaa vierailleen mukavan yhdistelmän historiaa, herkullisia makuelämyksiä ja kauniita maisemia. Vanha kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla ja siellä kohtaavat espanjalainen ja portugalilainen arkkitehtuuri. Illalla lomailijaa odottavat tunnelmalliset ravintolat ja baarit.

Valitse Punta del Este, jos tyylikäs rantaelämä on sinun juttusi. Täältä löytyy toinen toistaan parempia ruokapaikkoja, vaivatonta olemista, moderneja hotelleja ja houkuttelevia putiikkeja. Toisenlaista ranta charmia tarjoaa Punta del Diablon kalastajakylä.

Uruguayssa syödään paljon lihaa. Kokeile miltä maistuu Chivito, maukas ja täyttävä lihavoileipä tai valitse kolmiovoileipä Olímpicos tai herkullinen Húngaros, mausteinen makkarasämpylä. Palan painikkeeksi nauti Mate-kupillinen, teentapainen lämmin yrttijuoma tai suosittu Clericó, valkoviinin ja hedelmämehun sekoitus.

FAKTAT:

Pinta-ala: 187 000 km²
Asukasluku: n. 3,4 miljoonaa
Pääkaupunki: Montevideo
Kieli: Espanja
Valuutta: Uruguayn peso  (UYU). Yksi Uruguayn peso on 100 centesimoa.
Ilmasto: Uruguayn ilmasto on lauha. Kuumin kuukausi on tammikuu, 17-28°C (päivän keskimääräinen minimi ja maksimilämpötila), kylmin kuukausi on heinäkuu, 6-14°C. Kuivin kuukausi on helmikuu, keskimääräinen sademäärä 66 millimetriä, sateisin kuukausi on huhtikuu, keskimääräinen sademäärä 99 millimetriä.
Viisumi: Ei tarvita
Aika: -5 h
Sähkö: Sähkövirran jännite on 220 V, mutta pistorasiat ovat erilaisia kuin Suomessa.
Kansainvälinen suuntanumero: Uruguayhin soitettaessa maakoodi on +598 ja Montevideon koodi on 2.
Liikenne: Liikennekulttuuri Uruguayssa poikkeaa suomalaisesta. Varsinkin Montevideon alueella liikenne on suomalaisesta näkökulmasta vilkasta. Autot ajavat lujaa, eivät pysy omilla kaistoillaan, eivätkä usein pysähdy punaisissa valoissa. Autot on turvallisinta pysäköidä vartioituihin pysäköintihalleihin ja ottaa kaikki irto-omaisuus mukaan. Tulvat tai mielenosoitukset voivat katkaista teitä ja kiertoreitit ovat usein pitkiä. Rankkasateiden jälkeen hiekkatiet ovat usein ajokelvottomia ja niitä tulee välttää. Nelivetoinen maastoauto on suositeltava liikuttaessa harvaan asutuilla seuduilla.
Juomaraha: Juomarahaa voi jättää yleensä noin 10 prosenttia. Taksikyytiä maksettaessa juomarahaa ei kuitenkaan oteta.

Kohteet / Etelä-Amerikka

Hotellit / Uruguay

Playa Vik Colonia del Sacramento, Montevideo and Beyond
Vik Retreats Estancia, Uruguay Estancia Vik Colonia del Sacramento, Montevideo and Beyond
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy