Australia Tours Aktiv-Resor
  • Flamingot
  • Aruba
  • Aruba

Aruba

Karibianmerellä kelluva Aruban saari on itsehallinnollinen osa Alankomaita. Kooltaan saari on vain hieman yli 30 kilometriä pitkä ja 10 kilometriä leveä saari, mutta pienuudestaan huolimatta yksi Karibian alueen kehittyneimmistä ja suosituimmista lomasaarista tarjoten upeat puitteet täydelliseen rantalomailuun turkoosin meren äärellä.

Aruba on paljon enemmän kuin Karibian paratiisi. Maailmanluokan kilometrejä pitkät rannat, aina täydellinen sää sekä lämmin ja vieraanvarainen kulttuuri ovat vain osa sitä, mikä tekee Arubasta ainutlaatuisen lomakohteen. Saareen kannattaa tutustua lähemmin esimerkiksi jeepillä liikkuen ja kokea Arikokin kansallispuisto kaktusmetsineen ja luolineen. Täydellisempää häämatkan kohdetta saa etsiä - One Happy Island eli onnellisten saari. Yhdistä Aruban lomaasi lähisaaret Bonaire ja Curacao, muodostaen ABC-saarten saarihyppelyn.

 

FAKTAT:
Aruban Lippu

Pinta-ala: 179 km²
Asukasluku: n. 111 000
Pääkaupunki: Oranjestad
Kieli: hollanti, papiamento
Valuutta: Euro
Ilmasto: Keskilämpötila 26°C, voi matkustaa ympäri vuoden, keskimääräisesti kuuminta Aruballa on toukokuusta lokakuuhun. Mereltä tulevat viilentävät tuulet pitävät ilmaston miellyttävänä. Saari sijaitsee myös hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella, joten sinne on turvallista matkustaa minä vuodenaikana tahansa.
Viisumi: Viisumia ei tarvita alle 3kk oleskeluun. Passi oltava voimassa matkan ajan.
Aika: GMT -4 tuntia
Sähkö: 220V
Kansainvälinen suuntanumero: 297
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: 10% juomarahaa odotetaan
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy