Australia Tours Aktiv-Resor
  • Costa Rica, lintujen bongaus, San José
  • Costa Rica, eksoottinen sademetsä
  • Costa Rica, tortugueron kansallispuisto
  • Costa Rica
  • Costa Rica, merikilpikonnia,
  • Costa Rica, Rincon la vieja tulivuori

Costa Rica

Costa Rica on ihastuttava lintukoto Väli-Amerikassa. Luonto on poikkeuksellisen rikas ja siitä pidetään hyvää huolta. Tyynen valtameren ja Karibian meren välinen trooppinen maa tarjoaa palmujen reunustamia hiekkarantoja, viidakkoa, pilvimetsiä, kahviplantaaseja ja tulivuoria. Costa Rica on myös lintubongareiden unelmakohde.

Eniten saat lomaltasi irti, kun retkeilet aktiivisesti maata ristiin rastiin tai lähdet matkaan vuokra-autolla. Costa Rica on noin Tanskan kokoinen, joten välimatkat eivät venähdä turhan pitkiksi. Pääkaupunki San José sijaitsee maan keskellä ja se on mainio tukikohta tutkimusretkille eri suuntiin.

Pohjoisessa ykköskohde on mahtava Arenal, joka on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Se roiskaisee tuon tuostakin laavaa ja kiveä rinteilleen. Alueen sademetsä on eksoottinen ja monimuotoinen monine lajeineen. Tyynenmeren puolella on hienoja rantakohteita, joista Tamarindo on ehkä suosituin. Hyvät ravintolat, vilkas yöelämä ja hienot rannat hemmottelevat lomailijaa. Etelässä Manuel Antonion ylelliset rannat ovat osa kansallispuistoa. Täällä pääset bongaamaan vaikka kultajäniksiä, nenäkarhuja ja laiskiaisia. Karibian meren puolella on Tortuqueron kansallispuisto laguuneineen ja sademetsineen. Täällä voit nähdä suloisia merikilpikonnia, kun nousevat heinä-syyskuussa rantahietikolle munimaan.     

FAKTAT:

Pinta-ala: 51 100 km²
Asukasluku: n. 4 857 000
Pääkaupunki: San José
Kieli: Espanja
Valuutta: Costa Rican colón (CRC)
Ilmasto: Maan ilmasto on subtrooppinen. Alavalla maalla kuivana kautena lämpötila on yleensä yli 30 astetta, mutta ylängöllä ilma on viileämpää ja raikkaampaa. Costa Ricassa on kaksi vuodenaikaa. Sadekausi alkaa normaalisti toukokuussa ja päättyy loka-marraskuussa. Kuivakausi kestää joulukuusta toukokuuhun.
Viisumi: Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 90 päivän matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta.
Aika: kesäaikana -9 h ja talviaikana -8 h
Sähkö: 110 V
Kansainvälinen suuntanumero: + 506
Liikenne: Costa Rican halki kulkee valtaväylä Panamericana, joka alkaa Meksikosta ja päättyy Panamaan. Tie on pääosin hyvässä kunnossa. Costa Ricasta Keski-Amerikan muihin maihin liikennöivät linja-autoyhtiöt Panaline, Ticabus, Transnica ja King Quality. Costa Rican sisäinen bussiliikenne on toimivaa ja linjaverkosto on kattava. Valittavana on eritasoisia ja -hintaisia busseja. Rannikolla käytetään vesikuljetusta.
Juomaraha: ei tarvitse jättää

Kohteet / Väli-Amerikka

Matkaehdotuksia Costa Rica

Hotellit / Costa Rica

El Establo Mountain Hotel Costa Rican Rainforest and Volcanoes
Hotel Hacienda Guachipelín Costa Rican Rainforest and Volcanoes
Pacuare Lodge Costa Rican Caribbean
Manatus Hotel Costa Rican Caribbean
Le Caméléon Boutique Hotel Costa Rican Pacific Coast
Costa Rica Stay in Costa Rica Costa Rican Pacific Coast
Costa Rica, Hotel Tropica Latino Hotel Tropico Latino Costa Rican Pacific Coast
Vista las Islas Hotel & Spa Eco Reserva Costa Rican Pacific Coast
Cristal Ballena Hotel Resort & Spa Costa Rican Rainforest and Volcanoes
Playa Nicuesa Rainforest Lodge Costa Rican Rainforest and Volcanoes

Kohteet / Väli-Amerikka

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy