Australia Tours Aktiv-Resor
  • Victoria falls, Sambia, Zimbabwe
  • Victoria falls, Zimbabwe, Sambia
  • Victoria falls, Zimbabwe, Sambia

Victorian putoukset

Ei ole montakaan superlatiivia, jota ei olisi käytetty kuvaamaan Victorian putousten kauneutta. Putousten paikallinen nimi, Mosi-oa-Tunya, jyrisevä savu on kuvaava.  Matkallaan kohti Intian valtamerta mahtava Sambesi joki ryöppyää korkealta jyrkänteeltä alas rotkoon muodostaen samalla erään maailman kauneimmista näyistä. Sambesi on Zimbabwen ja Sambian välinen rajajoki ja myös putoukset ovat molempien maiden alueella. 

Victorian putoukset ovat kiehtoneet matkailijoita jo siitä lähtein kun David Livingston ensimmäisenä eurooppalaisena vieraili putouksilla v. 1855. Ennen vanhaan matka taittui ratsain ja härkävankkureilla, nykyisin Victoria Fallsin kaupunkia palvelee nykyaikainen lentokenttä ja rautatie. Matkan Victorian putouksille voi helposti liittää Etelä-Afrikan matkaan. Voit lentää sinne suoraan Johannesburgista. 

Victoria Falls on toki muutakin kuin upeat vesiputoukset. Alue on tullut erityisen tunnetuksi monista adrenaliinintäyteisistä aktiviteeteistään. Voit harrastaa vauhdikasta koskenlaskua putousten alapuolisella joen osuudella tai vaikka hypätä bungyn. Rauhallisemmista harrastuksista kiinnostuneille on tarjolla golfia, ratsastusta ja melontaa. Flight of the Angels -helikopteriretki on ehdottomasti paras tapa nähdä putoukset. Lintuperspektiivistä Victorian putoukset näkyvät kaikessa mahtavuudessaan.

 

FAKTAT:

Zimbabwe sijaitsee eteläisessä-Afrikassa ja on erityisen tunnettu Victorian putouksista.

Pinta-ala: 390 759 km²
Asukasluku: Noin. 13 miljoonaa
Pääkaupunki: Harare
Kieli: Englanti
Valuutta: Yhdysvaltain dollari
Ilmasto: Ilmasto on leuto ympäri vuoden.Kuumin kausi on syys-lokakuussa ja sadekausi on marraskuu- maaliskuu. Hyvät ajat matkustaa on huhti-toukokuu ja elo-syyskuu.
Viisumi: Zimbabween matkustavat tarvitsevat viisumin, jonka voi anoa etukäteen Zimbabwen suurlähetystöstä tai ostaa paikan päältä lentokentältä. Viisumi on maksullinen. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen jälkeen.
Aika: GMT +2
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 263
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne.
Juomaraha: Ravintoloissa on tapana jättää 10% juomaraha.
Lentokenttävero:  Kansainvälinen lentokenttävero USD 35, maan sisäisillä lennoilla USD 10. Molemmat maksetaan lähdettäessä.

 

Kohteet / Afrikka

Matkaehdotuksia Victorian putoukset

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy