Australia Tours Aktiv-Resor
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Peking, Kiinan muuri
 • Kiina, Hong Kong, kiinalainen kulttuuri
 • Kiina, Hong Kong, Kiinan temppelit
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Peking
 • Kiina, Peking, taivaallisen rauhan aukio
 • Kiina, kiinan muuri
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Peking
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Hong Kong
 • Kiina, Bund, Shanghai

Kiina ja Hongkong

Kiinan historia nivoutuu yhteen ihmiskunnan kehityksen kanssa. Kiinassa vierailijalle avautuvat vertaansa vailla olevat nähtävyydet sekä maan kiehtova kulttuuri. Vaikka maan pääkaupunki Peking on kiinalaisen mittapuun mukaan nuori kaupunki, tarjoaa se erinomaisen mahdollisuuden tutustua maan menneisyyteen: käy Kielletyssä kaupungissa ja kaupungin liepeillä sijaitsevassa Keisarillisessa Kesäpalatsissa, jossa on yksi Kiinan hienoimmista puutarhoista.

Vajaan kahden lentotunnin päässä Pekingistä on Xianin kaupunki, jonka lähistöltä löydettiin vuonna 1974 arviolta yli 7000 sotilaan terrakotta-armeija.

Modernin Kiinan nopea kehitys tulee ehkä parhaiten esiin Shanghaissa, joka on Kiinan talouden dynamo. Eteläisen Kiinan ilmapiiriin pääsee tutustumaan Kantonin vilkkaassa ja vauraassa messukaupungissa.

Vuonna 1997 Englannin kruunun siirtomaa Hongkong palautui Kiinan hallintaan. Siihen kuuluu kolme aluetta: Kowloon, Hong Kong Island ja New Territories. Hongkong on ostosmatkailijan paratiisi ja parhaimmat tarjoukset ja valikoimat löytyvät Kowloonin ja Tsimshatsuin alueen sadoista kaupoista. Hong Kong Island Kowloonia vastapäätä on vuoristoinen saari. Näköala Victoria Peakilta on mahtava. Eteesi levittäytyy Hongkongin vilkas satama ja taustalla Kowloon pilvenpiirtäjineen. New Territories Kowloonista pohjoiseen on vilkas uudisrakennuskohde. Siellä on kuitenkin vielä pieniä kyliä, jotka eivät juurikaan ole muuttuneet vuosikymmeniin. Yksi mielenkiintoinen nähtävyys on temppeli, jossa on yli 10.000 Buddhan kuvaa.

Macao, kuten Hong Kong, on Kiinan erikoishallinnollinen alue. Macao koostuu kolmeen osaan jaetusta saaresta ja Macaon niemestä. Vuoteen 1999 asti Macao oli Portugalin siirtomaa ja portugalilaisten yli 500 vuoden vallanaika näkyy Lissabonista inspiroituneessa arkkitehtuurissa ja maan kulttuurissa. Vaikka kaupungista mieleen nousevat ensimmäisinä kasinot, on se paljon muutakin kuin Aasian Las Vegas. Macao on oivallinen kulttuurikohde, jossa mielenkiintoinen yhdistelmä kiinalaista ja portugalilaista kulttuuria tuo yhteen buddhalaiset temppelit, linnakkeet ja katolilaiset kirkot. Macao sopii nautiskelijoille – kaupungissa on lukuisia fine dining-ravintoloita, ja lähes 20 Michelin-tähdellä varustettua ravintolaa.

FAKTAT
Kiinan lippu

Pinta-ala: Kiina 9 572 900 km²
Hong Kong 1 102 km²
Asukasluku: n. 1,4 miljardia
Pääkaupunki: Peking
Kieli: Kiina, monia alueellisia murteita esintyy. Hong Kongissa myös englanti.
Valuutta: Ren Min Bi Yuan (1 CNY = 100 Fen tai 10 Jiao).  Hong Kongissa: Hong Kongin Dollari (1 HKD = 100 Cent).
Ilmasto: Koska Kiina on melkein kokonainen manner, ilmasto vaihtelee, esim. Etelä-Kiinassa korjataan satoa kuin pohjoinen vielä on lumen peitossa.
Viisumi: Suomen kansalainen voi oleskella Hongkongissa enintään 3kk ilman viisumia. Muualle kiinaan tarvitaan viisumi. Passin tulee olla voimassa vähintään 1 kk Hongkongista ja 6 kk muualta Kiinasta poistumisen jälkeen.
Aika: GMT +8 tuntia
Sähkö: 220V
Kansainvälinen suuntanumero: Kiina 86, Hong Kong 852
Liikenne: Kiina, Oikeanpuoleinen liikenne
Hongkong, Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Hong Kongissa 10% ravintoloissa ja takseissa. Muualla ei.
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero CNY 90, maan sisäisillä lennoilla CNY 50 (maksetaan lähdettäessä).
Hong Kongissa ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Kohteet / Aasia

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy