Australia Tours Aktiv-Resor
  • Teeviljelmät
  • Kandy

Sri Lankan kiertomatka Suomen kesäaikaan (touko-lokakuu)

Sri Lankan kiertomatka - Summer Getaways

Luontoa, kulttuuria ja nähtävyyksiä tarjoava Sri Lanka on uskomattoman monipuolinen saari, jossa on jokaiselle jotakin. Yksi ihastuu paratiisimaisiin palmupuiden reunustamiin hiekkarantoihin, toinen viettää hemmottelulomaa hyvinvointikeskuksessa ja kolmas valitsee kiertomatkan, jolla näkee saaren parhaat puolet. Ja sitten on vielä se ruoka - Sri Lankan keittiö on makujen sinfoniaa ja aromikkaan mausteista. Sri Lanka on myös mainio kohde luontomatkailijoille. Jeeppisafarilla voi nähdä villielefantteja lähietäisyydeltä. 

10 PÄIVÄÄ / 9 YÖTÄ

MATKAOHJELMA

PÄIVÄ 1: COLOMBO – GALLE (ajoaika noin 2 ½ tuntia)

Saapuminen Colombon kansainväliselle lentokentälle. Maahantulo- ja viisumimuodollisuuksien jälkeen yhteistyökumppanimme edustaja ja kuljettaja ovat vastassa. Kuljetus, majoittuminen ja illallinen hotellissa.

PÄIVÄT 2:  GALLE – YALA (ajoaikaa päivän mittaan noin 5 tuntia)

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan entisen pääkaupunkiin Galleen ja sen linnoitukseen. Kaupunkia ympäröivät vanhat muurit, joiden sisältä löytyy hyvin säilynyt Hollannin siirtomaa-ajan aikainen keskusta. Ravintoloita ja pikku putiikkeja on joka makuun. Gallesta ajetaan Yalaan, jossa majoitutaan ja nautitaan illallinen.

PÄIVÄ 3: YALA – ELLA (ajoaika noin 3 tuntia)

Aamiaisen jälkeen tehdään safariretki Sri Lankan eteläisimmässä kärjessä Yalan kansallispuistossa. Puisto muistuttaa Afrikan savannia, täällä voi nähdä paljon lintuja, elefantteja, hirviä, krokotiileja, puhveleita ja apinoita. Jos onni potkaisee voit bongata leopardin tai karhun. Safarin jälkeen suunnataan Ellaan, jossa majoittaudutaan ja nautitaan illallinen.

PÄIVÄ 4: ELLA – MANDARAMNUWARA (ajoaikaa kertyy vajaa 4 tuntia)

Aamun aluksi nähdään arkkitehtonisesti hieno Nine Arch Bridge -silta. Seuraavana on vuorossa patikkaretki Mini Adams Peakin maisemissa. Vaellamme kauniiden teeplantaasien keskellä ja juttelemme paikallisten kanssa. Ei siis otsa rypyssä patikointia vaan mukavan rentoa kulkemista. Yöpyminen ja illallinen hotellissa Mandaramnuwarassa.

PÄIVÄ 5: MANDARAMNUWARA

Aamiaisen jälkeen tehdään kävelyretki vesiputoukselle. Matkalla ohitetaan kauniin vehreitä teeplantaaseja. Vaellus kestää noin 2 ½ tuntia/suunta ja matkaa kertyy noin 8 km. Päivän päätteeksi osallistutaan teen tuotantoon. ”Leaf to Cup” on tapahtuma, jossa jokainen osallistuu teelehtien poimintaan ja teen valmistukseen. Tuliaisena kotiin voi tuoda itse valmistamansa teelaadun! Illallinen ja yöpyminen Tea & Experience Factory -hotellissa.

PÄIVÄ 6: MANDARAMNUWARA – KANDY (ajoaika noin 2 tuntia)

Aamiaisen jälkeen ajellaan ihastuttavaan, vuorten ja viidakoiden suojissa piileskelevään Kandyyn. Kaupungin historia on legendaarinen. Vasta vuonna 1815, kolmen sodan jälkeen, kuningaskunta antautui briteille. Majoittuminen bungaloweissa ja illallinen.

PÄIVÄ 7: KANDY – PERADENIYA – KANDY (ajoaika noin 30 minuuttia)

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Peradeniyan kasvitieteelliseen puutarhaan vuodelta 1821. Puutarha levittäytyy Sri Lankan pisimmän joen Mahawelin rantamille, ja siellä on yksi maailman suurimmista subtrooppisen vyöhykkeen kasvikokoelmista. Illalla, rukoushetken aikaan, käydään Kandyn pyhän hampaan temppelissä, jossa säilytetään Buddhan kulmahammasta. Ilmassa on odotusta, kun miehet hakkaavat rumpuja ja puhaltimet kohottavat tunnelmaa.

Yöpyminen ja illallinen hotellissa.

PÄIVÄ 8: KANDY – MATALE – DAMBULLA – SIGIRIYA (ajoaika noin 3 tuntia)

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Sigiriyaa ja matkalla pysähdytään Matalessa. Sri Lankalla kaikkia aterioita yhdistää yksi tekijä – mausteet. Ne viimeistelevät herkulliset ruuat, mutta niitä käytetään myös lääkkeinä ja kosmetiikassa. Mausteet ovatkin Sri Lankan suurin vientiartikkeli. Vierailu Matalen maustetarhassa on aisteihin menevä. Tuoksuissa tunnistaa mm. kanelin, inkiväärin, pippurin, kardemumman ja vaniljan.

Ennen saapumista Sigiriyaan vieraillaan Dambullan luolatemppelissä, jota vartioi iso Buddha patsas. Yöpyminen ja illallinen hotellissa.

PÄIVÄ 9: SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA (ajoaika noin 1 tunti)

Tänään noustaan varhain ja lähdetään patikoimaan UNESCOn maailmanperintölistaan kuuluvalle Sigiriyan linnoitukselle. Näin vältetään liika kuumuus eikä linnoitus ole vielä täynnä matkailijoita. Leijonakallio on Sri Lankan suosituin nähtävyys, jota kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Pystysuoran kallion päällä makaava Sigiriya on arvoitus, oliko se linnoitus, palatsi vai luostari, arkeologit väittelevät yhä asiasta.

Toinen kohteemme on rauniokaupunki Polonnaruwa ja sen kallioon veistetyt patsaat.

Yöpyminen ja illallinen hotellissa.

PÄIVÄ 10: SIGIRIYA – LENTOASEMA (ajoaika noin 4 tuntia)

Aamiaisen jälkeen pakataan laukut autoon ja lähdetään kotimatkalle, ensin Katunayaken kansainväliselle kentälle ja sieltä kohti kotia.
 

Hinta alkaen EUR 3.260 per henkilö

Hinta sisältää:

  • Edestakaiset lennot turistiluokassa ja matkatavarat (ruumaan ja käsimatkatavara)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan yksityisautolla, englantia puhuva kuljettaja-opas
  • 9 yön majoitus kahden hengen huoneessa puolihoidolla (aamiainen ja illallinen, ei sisällä illallisjuomia)
  • Sisäänpääsyt ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin

Hinta ei sisällä:

  • Mahdollinen valokuvalupa nähtävyyksillä
  • Juomarahat

Hinnassa matkustusrajoituksia. Kysy lisätiedot ja tarkista hinta omalle matka-ajallesi toimistostamme. 
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

HOTELLIT

Päivä 1: The Fort Printers  - Head Master´s Room
1700-luvun kartano on muuntunut tyylikkääksi boutique-hotelliksi, jossa moderni yhdistyy siirtomaa-aikaan.

Päivä 2: Cinnamon Wild, Yala - Jungle Chalet
Hyvätasoinen hotelli luonnon keskellä, ja jos uima-allas ei riitä, on vieressä hiekkaranta.

Päivä 3: The Secret Ella - Deluxe Room
Hotelli sijaitsee vuoristossa upeiden maisemien äärellä.

Päivät 4 & 5: Tea & Experience Factory, Madaramnuwara - Sinna Dorai
Yöpyminen teeplantaasin hotellissa jää mieleen. Huoneita on vain 16.

Päivät 6 & 7: Mountbatten Bungalow, Kandy - Bungalow Room 
Astu viktoriaanisen ajan tunnelmiin Lordi Mountbattenin entisessä residenssissä.

Päivät 8 & 9: Aliya Resort & Spa, Sigiriya - Deluxe Room
Hotelli sijaitsee vehmaan luonnon keskellä lähellä Leijonakalliota.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy