Australia Tours Aktiv-Resor
  • Tansania
  • Tansania
  • Tansania
  • Tansania
  • Tansania
  • Tansania
  • Tansania

Tansania

Tansania on luonnonystävän paratiisi ja muutenkin vieraanvarainen matkailumaa, joka täyttää mitä moninaisimmat toiveet. Siellä voi kiivetä Afrikan katolle eli maanosan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle, kohdata maailman suurimmat muuttavat antilooppi- ja seepralaumat tai rentoutua trooppisilla saarilla ja tutustua vedenalaisen maailman ihmeisiin. 
Tansanian luonto on uskomattoman monipuolinen. Se tarjoaa hätkähdyttäviä elämyksiä sekä eläin- että kasvikunnasta kiinnostuneille. Maan sijainti juuri päiväntasaajan eteläpuolella, sen valtava laajuus ja luontotyyppien tavaton moninaisuus ovat saaneet aikaan niin laji- kuin lukumääräisestikin ainutlaatuisen keskittymän. 

Koko Afrikan mantereen arviolta kymmenestä miljoonasta suuresta nisäkkäästä kolmisen miljoonaa asustaa Tansaniassa. Oikea-aikaisesti ja toisaalta lähes viime hetkillä tehdyt laajamittaiset luonnonsuojelupäätökset ovat säilyttäneet Itä-Afrikan ylängöllä muilta mantereilta jo kadonneet säännönmukaisesti vaeltavat villieläinlaumat.
 

Pohjoiset alueet

Juuri pohjoisessa sijaitsevat legendaariset kansallispuistot, joista tärkein on Serengeti. Sana merkitsee suahilissa loputonta tasankoa ja näillä savanneilla käyneet voivat vakuuttaa, että nimelle on katetta. Lounaassa Serengetiin liittyy Maasai -heimon vaikutuspiiriin kuuluva Ngorongoron suojelualue, jossa mykistävä luonnonoikku, Ngorongoron kaldera ja tämän kraatterin pohjalla kohdattavat luontoelämykset ovat vertaansa vailla. Oman lisänsä monimuotoisuuteen tuovat Afrikan korkeimmat vuoret Kilimanjaro ja Meru, joiden molempien rinteet on rauhoitettu. Ne tarjoavat hyvät mahdollisuudet opastettuihin patikkaretkiin ja omalla tavallaan ainutlaatuisiin luontokokemuksiin. 
 

Eteläiset alueet

Eteläisen ja keskisen Tansanian luonnonsuojelualueet ovat laajoja ja syrjäisiä ja siksi toistaiseksi säilyneet hyvin ”villeinä”. Ne tarjoavat Afrikkaa aidoimmillaan: luonnontilaisia metsiä, savanneja, jokia, järviä ja suoalueita sekä yli miljoonaan yksilöön nousevan villieläinpopulaation. Ihmisen käden jälkiä ei näy juuri missään, mikä tarkoittaa myös hyvin rajoitettua ja usein vaatimatonta majoituskapasiteettia. Valitsemamme leirit ovat kuitenkin hyviä, pieniä ja jonkun mielestä romanttisiakin keitaita villin luonnon keskellä. Leirien syrjäisen sijainnin ja teiden puutteen tai onnettoman kunnon vuoksi suurin osa siirtymäkuljetuksista toteutetaan lentäen. Luontoretkiä leireistä tai hotelleista voi tehdä osittain maastossa patikoiden tai veneillä ja kanooteilla. 
 

Sansibar

Tansanian liittovaltion toinen osapuoli, Sansibar muodostaa turistinkin kannalta mielenkiintoisen ja virkistävän vastapainon sisämaan olosuhteille. Se oli aikoinaan häikäisevän rikkaan sulttaanin ja vauraiden orjakauppiaiden ja laivanvarustajien valtakunta. Erilaisten kulttuurien vaikutus näkyy selvimmin rakentamisen ja sisustamisen tyyleissä. Monipuolisin muistomerkki tästä on pääkaupungin vanha osa, Stone Town. Suurin osa Sansibarin asukkaista on afrikkalaisperäisiä, mutta siellä asuu myös huomattava arabiväestö. Asukkaita Sansibarin saarilla asuu yhteensä noin 1,3 miljoonaa, joista suurin osa reilu miljoona asuu pääsaarella Ungujassa.

Sansibarin pääelinkeinoja ovat turismi ja mausteet kuten mausteneilikka, muskottipähkinä, kaneli sekä pippuri, joten huumaava mausteiden tuoksu valloittaa joka puolella. Viralliset kielet ovat swahili ja arabia; saarilla puhutaan myös englantia.

Upeat hiekkarannat, aurinko, lämmin meri, koralliriutta ja sen tarjoamat vedenalaiset ihmeet takaavat rentouttavan ja nautinnollisia elämyksiä sisältävän vaihtoehdon. 

Loistava parin viikon lomakokonaisuus Tansaniassa muodostuu safarista mantereella ja rantalomasta Sansibarissa. Toimistomme järjestää asiantuntevasti kaikki tarvittavat palvelut valitsemallenne lomayhdistelmälle.

FAKTAT:
Tansanian lippu
Pinta-ala: 945 088 km²
Asukasluku: n. 50 miljoonaa, yli 120 heimoa, myös aasialaisia
Pääkaupunki: Dodoma
Kieli: Kiswahili, Englanti ja monia paikallisia murteita
Valuutta: Tansanian Shillinki (1TZS = 100 Cent)
Ilmasto: Trooppinen. Voi matkustaa ympäri vuoden, mutta sateiset kuukaudet ovat maalis-toukokuu.
Viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee Tansaniaan viisumin, jonka voi joko anoa etukäteen sähköisesti tai saada maahan saavuttaessa jonottamalla lentokentällä/maarajalla. Yhden maahantulon ja enintään 90 päivän oleskelun kattava viisumi maksaa tällä hetkellä USD 50.
Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk maahan saavuttaessa.
Aika: GMT +3
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 255
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Eivät ole välttämättömiä. Hotelleissa ja ravintoloissa kuitenkin yleistä.

Kohteet / Afrikka

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy