Australia Tours Aktiv-Resor
  • Uganda
  • Uganda
  • Kibale Forest National Park, Uganda
  • Murchison falls, Uganda
  • Gorillat Uganda
  • Safari Uganda
  • Norsu safari Ugandassa
  • Kibale Forest National Park, Uganda
  • Murchison National Park, Uganda
  • Kirahveja Afrikan safarilla

Uganda

Ugandan tasavalta on sisämaavaltio itäisessä Keski-Afrikassa. Rajanaapureita ovat Kenia, Tansania, Ruanda, Kongon demokraattinen tasavalta ja Etelä-Sudan. Ugandan historia on koettelemusten siivittämä – monet muistavat vielä vaikeat Idi Aminin ja Milton Oboten hallintokaudet. Noista ajoista olot ovat rauhoittuneet ja Uganda on nousemassa naapuriensa rinnalle merkittävänä matkailu- ja luontokohteena. Maa on köyhä mutta ugandalaiset ovat tunnettuja ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Maan vetonaulana ovat uhanalaiset ja hellyttävät vuorigorillat.

Ugandassa kohtaavat Itä-Afrikan savannit ja Länsi-Afrikan sademetsät. Luonto on lähellä ja eläimistö on runsas, kohtaat matkallasi elefantteja ja puhveleita, leijonia ja simpansseja, seeproja ja virtahepoja sekä monia kauniita lintulajeja. Ugandaa pidetäänkin Afrikan parhaana lintukohteena.

Uganda on pienehkö maa verrattuna muihin Afrikan valtioihin, mutta tarjoaa monipuolisen yhdistelmän luontoa ja kulttuuria. Useimmat nähtävyydet ovat muutaman tunnin tai päivän ajomatkan päässä pääkaupungista. Lyhyessä ajassa voi nähdä vuoristoa ja sademetsiä, tee- ja banaaniplantaaseja sekä Victorianjärven mahtavia maisemia.
Maan tärkein elinkeino on maanviljely, joka työllistää suurimman osan väestöstä. Suurin osa viennin arvosta tulee kahvista ja Uganda onkin Afrikan suurin robusta-kahvin tuottajamaa. Uganda on myös maailman kolmanneksi suurin banaanin tuottaja Intian ja Kiinan jälkeen, banaanilajeja on yli 50 ja Ugandaa kutsutaankin banaanivaltioksi.

Maista matkallasi tunnettua ugandalaista herkkua – Luwomboa, siinä on kanaa, sieniä, lihaa tai kalaa, ja herkku tarjoillaan banaaninlehtikäärössä. Voit pyytää lisukkeeksi matookea eli muusattua banaania ja maku sen kuin paranee. Rohkeimmat maistavat myös paikallisten suurta herkkua friteerattua Nsenene heinäsirkkaa ja palan painikkeena toimii mainiosti banaaniolut. Täällä voit herkutella myös ananaksella ja avokadolla.

FAKTAT:
Ugandan lippu

Pääkaupunki   Kampala
Asukasluku      35 918 915
Kielet                 swahili ja englanti
Aikaero             GMT +3
Pinta-ala           236 040 km²
Uskonto            Katolisia 42 %, protestantteja 42 %, muslimeja 12 % ja muita esimerkiksi hinduja ja perinteisiä paikallisia uskontoja harjoittavia 3 %.
Valuutta           Ugandan šillinki
Hallitusmuoto Tasavalta
Viisumi            Ugandan matkaavat suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin. Viisumin voi hakea ja ostaa etukäteen netissä sivuilta: https://visas.immigration.go.ug/  Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen.
Aikaero             Kesällä sama aika kuin Suomessa, talvella ero on +1 tuntia

Kohteet / Afrikka

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy