Australia Tours Aktiv-Resor
  • Lähi-itä, Oman

Lähi-itä

Lähi-idä mystiikka on kiehtonut aina ihmismieltä, haaremin suljettu elämä, autiomaan suunnaton tähtitaivas ja kamelikaravaanien keinahteleva kulku hiekka-aavikolla ovat ruokkineet mielikuvitustamme vuosisatoja. Tuhannen ja yhden yön tarinat tulevat todeksi Lähi-idässä. Täällä on sekä maailman vanhimpia kaupunkeja, että uusinta teknologiaa. Dubaissa kaikki on maailman suurinta tai pienintä ja kaupunkikuva muuttuu lähes päivittäin kuten myös lukemattomien liikkeiden varastot. Omanissa puolestaan panostetaan perinteisiin ja aitouteen, tämän lähemmäksi vanhaa arabikulttuuria on vaikea päästä. Matkailu on Omanissa suhteellisen uutta ja sitä kehitetään maltillisesti.

Kolmen mantereen risteyskohtana Lähi-itä on ollut paljon todistajana ja sillä on varsin tapahtumarikas historia. Alueella ovat syntyneet monet valtauskonnot ja kulttuuritarjonta on runsasta. Vuosisatojen aikana se on ollut myös yksi tärkeimmistä kauppareiteistä lännen ja idän välillä.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on pääosin autiomaan peittämä valtio Arabian niemimaan koillisosassa Persianlahden rannikolla. Sen rajanaapurit ovat Oman ja Saudi-Arabia. Maa koostuu seitsemästä emiirikunnasta, ja sen pinta-ala on noin 83 600 neliökilometriä. Väkiluvuksi on arvioitu noin yhdeksän miljoonaa.  Emiirikunnat ovat Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah ja Umm Al Qaiwain ja kaikilla on omat erityispiirteensä. Kaikkien tuntema Dubai on pilvenpiirtäjiä ja isoja ostoskeskuksia, kun taas pienemmät Emiraatit ovat hyvinkin perinteisiä hiljaisia kyliä, jossa kohtaa aitoa arabikulttuuria ja koskematonta luontoa. Luonto on esimerkiksi Ras Al Khaimahissa vuoristoista, kuivaa ja karua, Ajmanissa taas on laajoja mangrovemetsäalueita ja vehreää puistikkoa. Yhdistä Arabieriraattien matkalla upea erämaahotelli viihtyisään rantalomaan. Takaamme, että nämä kiehtovat kokemukset säilyvät sydämessä ikuisesti.

Qatarin sulttaanikunnan pääkaupunki Doha tarjoaa kaikkea sitä, mitä Arabien niemimaasta voi kuvitella. Niemimaa on noin 160 kilometriä pitkä ja 80 kilometriä leveä. Maa koostuu pääasiassa matalasta hiekkatasangosta ja valkoisia hiekkadyynejä jatkuu silmän kantamattomiin. Qatar on noussut matkailijoiden tietoisuuteen vasta hiljattain. Dohan historia alkaa noin 1700-luvulta, kun paimentolaiset alkoivat asuttaa maata ja ennen öljyn löytymistä Doha oli kalastuskylä ja helmenkalastuksen kaupan keskus. Maa koki äkkirikastumisen öljyllä ja alkoi parantaa infrastruktuuriaan 1950-luvulla ja nykyään se on maailman rikkaimpia valtioita. Korkeatasoiset hotellit ja ravintolat tarjoavat parasta antiaan.

 

Kohteet / Lähi-itä

Kohteet / Lähi-itä

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy