Australia Tours Aktiv-Resor
  • Porto Ribeira
  • Yeatman
  • porto wine

Viiniä ja kulinaarisia nautintoja Portossa

Michelin tähden ravintolakokemuksia, kulttuuria ja viiniä

Pohjois-Portugalissa, Douro-joen rannalla sijaitseva Porto on maan toiseksi suurin kaupunki ja se on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkakohteena. Porto hurmaa matkailijan upeilla jokimaisemilla, tunnelmallisella Unescon on maailmanperintökohte listatulla vanhallakaupungilla ja herkullisella ruoalla. Porto on tunnettu maailmalla kaupungin mukaan nimetystä portviinistä ja alueella on todella tasokkaita viinitiloja. Luoteis-Portugalista tulee myös maailmankuulu vihreä viini eli vinho verde. Olemme yhdistäneet viinitilat, upean majoituksen Michelin tähti ravintoloineen ja kiehtovan kulttuurin tähän monipuoliseen Portugalin matkaan.

Arvostettuun Relais Chateaux-hotellikokoelmaan kuuluva Yeatman hotelli *****  on Porton ikonisin hotelli ja siellä toimii alueen paras ravintola The Yeatman Gastronomic Restaurant , joka on palkittu kahdella Michelin tähdellä. Täällä jos missään pääset todelliselle makumatkalle upeiden viinien ja alueen parhaan kulinaarisen nautinnon siivittämänä. Hotellista on näkymät vanhaan kaupunkiin ja sen sijanti korkeammalla kukkulalla suo upeat mahdollisuudet ihailla sanoinkuvaamattoman kauniita maisemia. Hotellissa on kaksi tasokasta ravintolaa, baari, iso ulkouima-allas maisemineen, hieno spa alue sisäuima-altaineen ja kattavat palvelut . Hotellin sijainti keskeisellä paikalla kaupunkia on ihanteellinen myös omatoimiseen kaupungin kulttuurinähtävyyksien, kahviloiden ja rantojen tutkimiseen. Porton alueella on myös monia tasokkaita golf-kenttiä.

Voimme myös helposti yhdistää Porton ja Lissabonin liepeillä sijaitsevan hienostuneen Estorilin matkaehdotuksen tähän ohjelmaan omalla vuokra-autolla ajettuna(noin 340km). Matkan kesto on vapaasti määriteltävissä toiveiden mukaan.

Päivä 1:

Saapuminen ja yksityinen kuljetus hotelliin. Aloita lomasi juhlavasti Yeatmanin Dick's Barissa saapumisen jälkeen maistelemalla 3 erilaista viiniä ja portugalilaista antispastia. Nautiskele illallinen joko hotelli Yeatmanin ravintolassa tai vastapäätä sijaitsevassa paikallisessa Barão Fladgate ravintolassa, joka kuuluu the Taylor’s Winelodge ryhmään.

Päivä 2:

Rentoutumista altaalla ja nautiskelua. Pistäydy lähiravintolassa, kahvilassa tai ostoksilla.

Päivä 3:

Nauti aamulla yksityisestä kävelyretkestä Porton läpi paikallisen oppaan kanssa. Porton vanhassakaupungissa on helppo liikkua köysiradalla, joka johtaa yhteen Porton kauneimmista näköalapaikoista. Ylitä kuuluisa Ponte Dom Luis silta vanhaankaupunkiin, vierailla muinaisessa katedraalissa ja kuuluisassa São Benton rautatieasemalla. Kierros päättyy Vila Nova de Gaiaan yhteen Porton vanhimmista viinikellareista, joka on WOW museoalueen vieressä. Yksityinen viininmaistelu Fonseca Guimaraes Winelodgessa, jossa maistellaan kolmea eri viiniä ja opitaan monipuolisesta viinitarjonnasta. WOW museoalueella neljä museota, jotka kertovat Porton historiasta, viineistä tai viinikorkeista, ja lisäksi Bridge-kokoelma, jossa esitellään laseja vuosisatojen ajalta.

Päivät 4-5:

Vapaata aikaa. Miksi et vierailisi kuuluisassa Livraria Lellossa, jossa J.K. Harry Potterin kirjailijan innoittaminen sai inspiraation ensimmäisestä kirjastaan. Jos olet kiinnostunut taiteesta ja arkkitehtuurista, tutustu Fundação Serralvesiin, keskustaan ​​tai taidenäyttelytiloihin, joissa on upeat puutarhat ja jugendtyylisessä kartano. Raitiovaunu 22 vie kauniiden maisemien läpi suoraan Douro-joen suistolle. Kaupungin länsiosassa sijaitsevat parhaat rannat, jossa voi nautiskella Atlantin aalloista ja maisemista.

Suosittelemme tekemään matkavarauksen yhteydessä pöytävarauksen The Yeatman Gastronomic ravintolaan, jossa tarjolla maistelumenu yhteensopivine viineineen (menu EUR180 ja viinit EUR90/180 per henkilö). Torstaisin hotellissa järjestetään viini-illallinen, jossa Yeatmanin yhteistyökumppani viinitilat esittäytyvät ja 3-ruokalajin illallinen on todellinen kulinaarinen nautinto viineineen. Kysy lisää.

Päivä 6:

Yksityinen retki omalla kuljettajaoppaalla upeaan Douron laaksoon Pinhãon kaupungin ympäristöön. Matka laaksoon kestää pari tuntia, mutta ensimmäinen pysähdys on matkan varrella historiallisella Quinta de Aveleda viinitilalla noin 45 minuutin päässä Portosta. Tilalla pääsee tutustumaan paitsi Vinho Verdeen(vihreä viini) niin myös upeaan puutarha-alueeseen, jossa kasvaa magnoliapuita ja kameliapensasta. Tilavierailun kruunaan viininmaistelu juustoineen, Minho alueen kevyt valkoviini on pohjois-Portugalin kuuluisimpia viinilajikkeita. Matka jatkuu kohti Douron laaksoa ja viiniviljelmät ovat vaikuttava näky joka puolella maisemia. Seuraavaksi saavutaan Quinta Nova da nossa Senhora do Carmo viinitilalle, jonka henkeäsalpaava kauneus ovat täysin omaa luokkaansa. Viinitila liitettiin hiljattain Relais &Chateaux brändiin ja heidän kuuluisa ravintolansa on syystä suosittu. Nauti upea kauden raaka-aineista valmistettu lounas viineineen ja nautiskele tästä ainutlaatuisesta elämyksestä. Tilalla esitellään ja maistellaan viinien lisäksi myös paikallista oliiviöljyä. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Pinhãon kaupunkia, jossa pääsee rentouttavalle tunnin mittaiselle risteilylle perinteisellä Rabelo veneellä, jota perinteisesti käytettiin viinitynnyreiden kuljetukseen keskustasta Vila Nova de Gaia viinitilalle. Lopuksi vieraillaan vielä Quinta de Bomfim Wine tilalla ennen kotimatkaa.

Päivä 7:

Vapaapäivä rentoon oleiluun.

Päivä 8:

Aamiainen ja yksityinen kuljetus kentälle.

Hinta EUR2795,00/matkustaja kahden hengen huoneessa majoittuen

Hinta sisältää:

  • Finnairin suorat lennot Portoon, matkatavarat
  • 7 yön majoitus aamiaisella superior huoneessa
  • Yksityiset Mercedes kuljetukset kentältä hotelliin
  • Viininmaistelu Yeatmanin Dick's Bar ravintolassa antipastoineen
  • Yksityinen kaupunkikierros ohjelman mukaan sekä viininmaistelu Fonseca Guimaraes Winelodge museoalueella Portossa
  • Yksityinen Douron retki ohjelman mukaan. Sisältää kaksi viininmaistelua, tasokkaan lounaan ja veneretken.
  • Ympärivuorokautinen päivystys kohteessa

Hinta voimassa toistaiseksi 11/22 asti. Hinta vaihtelee sesongin mukaan ja tarkastetaan matkustuspäiville. Kysy lisää meiltä!

 

 

Hintaopas: 
$$$$
Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy