Australia Tours Aktiv-Resor
  • Brasilia
  • Brasilia
  • Brasilia
  • Brasilia
  • Brasilia, Rio de Janeiro

Brasilia

Brasilia on jännittävien vastakohtien maa; sieltä löytyy kaikkea Rio de Janeiron maailmankuulusta Copacabanan rannasta, Corcovadon Kristus-patsaasta ja Sokeritoppavuoresta mahtavan Amazonin sademetsiin asti. 

Rio de Janeirosta käsin on mahdollista tehdä retki lentäen maan pääkaupunkiin Brasiliaan, joka on moderni kaupunki Oscar Niemeyerin suunnittelemine rakennuksineen. Näistä tunnetuimmat ovat mm. Kolmen vallan pilvenpiirtäjä ja Aamunkoiton palatsi. Rion värikkäät sambanäytökset ovat tunnettuja kautta maailman. Innokkaitten ostajien on syytä vierailla Ipaneman eleganteissa putiikeissa ja korkeatasoisissa jalokivikaupoissa kaupungin keskustassa. Henkeäsalpaavat Iguassun putoukset ovat erittäin suosittu kohde, kuten myös Brasilian Venetsiana tunnettu Recife sekä Salvador, joka taas tunnetaan eksoottisesta Bahian kansanperinteestä. Yli 40% Brasilian pinta-alasta on Amazonin sademetsää, jonne pääsee helposti Manauksesta tai Belemistä.

FAKTAT:
Brasilian lippu

Brasilia muodostaa melkein puolet Etelä- Amerikan pinta-alasta ja on rajanaapuri kaikkien muiden Etelä-Amerikan maiden kanssa paitsi Chilen ja Ecuadorin kanssa. Brasilialla on yli 6 500 km eteläisen Atlantin rantaviivasta ja sieltä löytyy maailman kauneimpia rantoja.
Pinta-ala: 8 514 877 km2
Asukasluku: n. 203 miljoonaa
Pääkaupunki: Brasilia
Kieli: Portugali
Valuutta: Real (1 BRL = 100 Centavos)
Ilmasto: Brasiliassa on neljä ilmastovyöhykettä. Pohjoisessa ja lännessä on trooppinen ilmasto läpi vuoden korkeine lämpötiloineen ja sademäärineen, maan keskiosassa on aina korkeat lämpötilat ja sadekausi lankeaa siellä lokakuusta huhtikuulle. Idässä on trooppinen ilmasto merituulineen. Etelässä on lämmin ilmasto, viileämpi vuodenaika ja sadekausi ajoittuu kesäkuusta syyskuuhun.
Viisumi: Suomalainen ei tarvitse viisumia alle 90 vrk kestävillä turistimatkoilla Brasiliaan. Matkustaja on velvollinen täyttämään maahan saavuttaessa maahantulokortin, joka tulee säilyttää koko maassa oleskelun ajan. Passin oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.
Aika: GMT -3 tuntia Rio de Janeirossa. Brasilian sisällä on useampi aikavyöhyke joiden välillä on enimmillään yhteensä kolmen tunnin aikaero.
Sähkö: 110V, paitsi Brasiliassa 220V
Kansainvälinen suuntanumero: 55
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Useimmiten odotetaan 10% juomaraha
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Kohteet / Etelä-Amerikka

Hotellit / Brasilia

Copacabana Palace by Orient-Express Rio de Janeiro and Beyond
Ponta dos Ganchos Rio de Janeiro and Beyond
Pousada Maravilha Salvador da Bahia and Beyond
Tivoli Ecoresort Praia do Forte, Brasil Tivoli Ecoresort Praia do Forte Salvador da Bahia and Beyond
Kenoa Exclusive Beach Spa Resort, Brazil Kenoa – Exclusive Beach Spa & Resort Salvador da Bahia and Beyond
Pousada Estrela D'Agua Salvador da Bahia and Beyond
Cristalino Jungle Lodge, Brazil Cristalino Lodge Amazon, Pantanal and Iguassu Falls
Hotel das Cataratas by Orient-Express Amazon, Pantanal and Iguassu Falls
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy