Australia Tours Aktiv-Resor
 • Akagera kansallispuisto
 • Akagera kansallispuisto
 • Vuorigorilla
 • Ruanda

Ruandan safarimatka

9 päivää / 8 yötä

Ruanda tunnetaan tuhansien mäkien maana, joka sijaitsee lähes Afrikan keskuksessa. Maan monipuolinen luonto vaihtelee ruohotasangoista tulivuoriin ja soisiin järvialueisiin, ja sen biodiversiteetti on vertaansa vailla. Pääkaupunki Kigali on perustettu vuonna 1907 ja se on idyllinen kaupunki pitkine bulevardeineen. Keski-Afrikan suurin suojeltu kosteikkoalue sijaitsee Akageran kansallispuistossa. Kansallispuistossa on tilaisuus nähdä uhanalaisia vuorigorilloja ja kultamarakatteja lähietäisyydeltä. Lisäksi savanneilla elää leijonia, sarvikuonoja, kirahveja, leopardeja, vesipuhveleita ja elefantteja. Vuorigorilla- ja kultamarakattisafarit ovat huolellisesti järjestettyjä, luvanvaraisia ja asiantuntijoiden ohjaamia pienryhmäretkiä.

Tällä uskomattomalla seikkailulla pääset näkemään ja kokemaan monipuolisen Ruandan. Näet Kigalin kehittyneen ja modernin kaupungin museoineen sekä luonnonpuistojen kauneuden sumuisten vuorten gorilloineen. Kaikki kuljetukset tällä kiertomatkalla ovat yksityisiä teidän matkaseurueelle ja safareilla ollaan pienryhmän mukana. 

Päivä 1. Kigali

Lentokentällä vastassasi on yhteistyökumppanimme edustaja. Kuljetus hotellille, jossa loppupäivä on vapaata aikaa. Illallinen ja yöpyminen hotellissa Kigalissa.

Päivä 2. Kigali

Aamiaisen jälkeen nauti vapaa-ajasta hotellissa. Serena Kigali tarjoaa viiden tähden mukavuudet aivan pääkaupungin sydämessä. Yöpyminen hotellissa Kigalissa.

Päivä 3. Akageran kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen suuntana on Akageran kansallispuisto Ruandan itäosassa. Savannit, suot ja järvet tarjoavat kodin villieläimille, joita ei tavata muualla Afrikassa. Nauti lounas kansallispuistossa, jonka jälkeen kansallispuiston tutkiminen alkaa veneretkellä Ihema-järvellä. Järvellä on suuri määrä virtahepoja, valtavia Niilin krokotiilejä sekä useita lintulajeja. Paluu hotellille Akageraan, jossa nautitaan illallinen.

Päivä 4. Akageran kansallispuisto

Aikaisen aamiaisen jälkeen jatketaan kansallispuiston tutkimista. Kansallispuiston luonto vaihtelee metsistä soihin, savanniin ja matalaan vuoristoon. Monimuotoinen luonto asuttaa kirahveja, seeproja, elefantteja, leijonia ja satoja lintulajeja. Iltapäivä on vapaata aikaa hotellissa. Illallinen ja yöpyminen hotellissa Akagerassa.

Päivä 5. Ruhengeri

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Kigaliin, jonne pysähdytään lounaalle. Kigalista jatketaan Ruhengeriin, joka on Ruandan toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin horisontissa siintävät majesteettiset tulivuoret – Virunga vuoret. Vuoristo koostuu kahdeksasta sammuneesta tulivuoresta, joista korkein nousee yli 4000 metrin korkeuteen. Illallinen ja yöpyminen boutiquehotellissa Ruhengerissa.

Päivä 6. Kultamarakattien jäljillä

Volcanoes kansallispuistossa, tiheässä bambumetsässä elävät uhanalaiset kultamarakatit. Kokeneen oppaan johdolla pääset näkemään kultamarakatteja niiden luontaisessa elinympäristössä, niiden hyppiessä oksalta toiselle. Matka jatkuu vierailulla Iby’iwacu kylään, joka on voittoa tavoittelemattoman järjestön ylläpitämä kulttuurikohde. Iby’iwacu ylläpitää kansallispuiston suojelutyötä ja auttaa paikallisia yhteisöjä. Illallinen ja yöpyminen boutiquehotellissa Ruhengerissa.

Päivä 7. Ruandan vuorigorillat

Aikaisen aamiaisen jälkeen siirtyminen kansallispuistoon, josta lähdetään ainutlaatuiselle vaellukselle vuorigorillojen alueelle. Vuorigorillat ovat erittäin uhanalaisia, ja niitä arvioidaan olevan 700 yksilöä luonnonvaraisina. Gorillojen tapaaminen on uskomaton kokemus – nämä valtavat kädelliset elävät syrjäisellä alueella ja niiden kohtaaminen lähietäisyydeltä on harvinainen elämys.

Päivä 8. Kigali

Aamiaisen jälkeen siirrytään takaisin pääkaupunki Kigaliin. Opastetulla kierroksella kaupungissa näet sen tärkeimmät nähtävyydet kuten käsityökojut, kaupungin museon ja vuoden 1994 kansanmurhan muistomerkin. Lounaan jälkeen vapaata aikaa rentoutua hotellissa. Illallinen ja yöpyminen hotellissa Kigalissa.

Päivä 9. Kotimatka

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Hinta:

EUR6950.00/henkilö kahden hengen huonessa majoittuen

EUR7645.00/henkilö kahden hengen huonessa majoittuen

Hinta voimassa toistaiseksi  01.10.2023 - 01.06.2024. Joulun ja uuden vuoden matkoihin mahdollinen korkeasesongista johtuva korotus.

Hinnassa huomioitu alennus gorillasafarin osalta, joka voimassa 30.05.2023 asti.

Hintaan sisältyy:

 •  Kansainväliset lennot
 •  8 yön majoitus
 •  Aamiainen päivät 1-2 ja täysihoito päivät 3-8 (aamiainen, lounas ja illallinen) 
 •  Matkaohjelman mukaiset yksityiset maakuljetukset kohteiden välillä englanninkielisen kuljettajaoppaan palveluilla
 •  Safarioppaiden palvelut, safarimaksut ja kansallispuistojen pääsymaksut
 • Yksi Gorillamaksu
 • Yksi kultamarakatti puistomaksu

Hintaan ei sisälly:

 •  Viisumi
 •  Juomat
 •  Juomarahat
 •  Henkilökohtaiset kulut
 •  Vakuutukset
Hintaopas: 
$$$$
Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy