Australia Tours Aktiv-Resor
 • Paro, Bhutan
 • Tiger's Nest, Bhutan
 • Nepal
 • Lumbini stupa, Nepal
 • Dochu la, Bhutan
 • Bhutan
 • Bhutan
 • Bhutan
 • Punakha Dzong

Nepalin ja Bhutanin unohtumaton yhdistelmämatka

15 päivää / 14 yötä

Ylellisellä Nepalin ja Bhutanin kiertomatkalla koet näiden syrjäisten maiden ainutlaatuisuuden laadukkailla järjestelyillä. Olemme valinneet jokaisen hotellin ja palvelun huolellisesti matkan erityispiirteet huomioon ottaen. Nepal saattaa olla pinta-alaltaan pieni, mutta maisemat ovat sitäkin suurempia ja uskomattomampia. Kahdeksan maailman neljästätoista korkeimmasta vuoresta, mukaan lukien Mount Everest, sijaitsevat Nepalissa. Maa tunnetaan henkeäsalpaavista maisemistaan sekä tietenkin legendaarisesta Himalajan vuoristosta, joka halkoo maata pohjoisesta länteen. Maan kulttuuri, muuttumattomana säilynyt elämäntapa ja ainutlaatuinen luonto takaavat unohtumattoman matkan.

Viimeinen Himalajan kuningaskunta Bhutan tuo yhteen vuoristoiset maisemat, upean arkkitehtuurin ja värikkään kulttuurin. Bhutania ympäröivät vuorten huiput ja se on täynnä erikoista arkkitehtuuria vuorten linnoituksissa ja temppeleissä. Bhutan oli pitkään suljettuna turisteilta ja vieläkin vuotuista matkailijamäärää rajoitetaan, koska halutaan säilyttää maan ainutlaatuinen luonteenpiirre ja koskematon luonto. Tämä matka on unohtumaton seikkailu, jossa jokainen yksityiskohta on loppuun asti hiottu ja pääsette läheiseen kosketukseen maiden kulttuurin kanssa. 

Päivä 1. Katmandu – Dhulikhel

Lentokentällä vastassasi on yhteistyökumppanimme edustaja. Kuljetus Dwarika’s Resort hotelliin, jossa loppupäivä on vapaata aikaa. Tapaat hotellin hyvinvointilääkärin ja pääset nauttimaan buddhalaisen lääketieteen hoidoista.

Päivä 2. Dhulikhel

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa nauttia hotellin span tarjoamista Himalajan harvinaisista hoidoista, ja rentoutua meditaation, joogan tai muiden aktiviteettien parissa. Halutessasi voit lähteä aikaisin aamulla helikopterilennolle Mount Everestin lähettyville.

Päivä 3. Dhulikhel – Pokhara

Aamiaisen jälkeen siirryt lentäen Pokharaan. Matkalla kentälle pysähdytään Bhaktapurin kaupungissa, joka on Nepalin tärkeä perintö- ja kulttuurikohde. Pokharassa majoitut keskellä Nepalin maalaismaisemaa Tiger Mountain Pokhara Lodge hotellissa täysihoidolla. Iltapäivällä voit lähteä vaellukselle läheiseen kylään tai lintubongaamaan asiantuntijan ohjauksella.

Päivä 4. Pokhara

Auringon noustessa saat teetä tarjoiltuna huoneeseesi ja voit lähteä kävelylle tai joogaan ennen aamiaista. Päivällä voit valita haluamasi ohjelman; rentoutua uima-altaalla, lähteä vierailemaan paikallisessa kylässä tai tutkia Pokharan kaupunkia.

Päivä 5. Pokhara – Chitwan

Aamiaisen jälkeen siirryt lentäen Chitwaniin. Lentokentältä on kuljetus Chitwan kansallispuistoon. Iltapäivällä lähdetään safarille viidakkoon paikallisen oppaan ohjaamana. Chitwan on loistava paikka krokotiilien, sarvikuonojen ja lintujen bongaukseen. Majoitut Meghauli Serai kohteessa majesteettisessa Rapti Villassa täysihoidolla.

Päivä 6. Chitwan

Aamulla pääset näkemään sarvikuonoja ja gaviaali-krokotiileja elefanttisafarilla. Safarin jälkeen on elefanttien leikkisä kylpyhetki, joten varaudu kastumaan! Iltapäivällä voit rauhoittua nauttimaan kuvankauniista Rapti-joesta, Himalajan siintävistä huipuista tai muista aktiviteeteista majoituksessa.

Päivä 7. Chitwan – Katmandu

Aamiaisen jälkeen siirryt lentäen Katmanduun. Lentokentältä on kuljetus Baber Mahal Vilas hotelliin. Iltapäivällä vuorossa on Patanin kaupunkikierros ja sen upeat temppelit, joita kaupungissa on 55 ja luostareita 136. Patan on yksi Nepalin suurimmista kaupungeista.

Päivä 8. Katmandu – Punakha

Aamiaisen jälkeen lennät Nepalista Bhutaniin. Lentokentältä on kuljetus hotellille. Matkalla pysähdytään Thangtong Lhakhang -sillalla, joka on alueen tunnettu monumentti, sekä Dochu La muistomerkillä, jossa sijaitsee 108 stupaa, eli buddhalaista muistomerkkiä, jotka on pystytetty kaatuneiden bhutanilaisten sotilaiden muistoksi. Majoitus puolihoidolla Dhensa Resort hotellissa.

Päivä 9. Punakha

Aikaisin aamulla suunnataan vaellukselle Bhutanin vuoristoisiin maisemiin, ja nautitaan aamiainen vaelluksella. Kohteena on kolmikerroksinen temppeli, joka rakennettiin suojelemaan maata ja sieltä avautuvat upeat maisemat laaksoon. Iltapäivällä pääset vierailemaan Punakha Dzong palatsissa, joka rakennettiin 1637. Rakennus oli pitkään maan hallinnollinen keskus. Kierros jatkuu paikalliseen luostariin ja sen majesteettiseen temppeliin, joka on yksi maan suurimmista. Pääset osallistumaan Tsheweng (siunaus) seremoniaan, jossa rukoillaan terveen elämän, toiveiden täyttymisen ja voimaantumisen puolesta.

Päivä 10. Punakha – Phobjikha

Aamiaisen jälkeen siirrytään yhteen Bhutanin kauneimmista ja syrjäisimmistä laaksoista, Phobjikhaan. Matkalla pysähdytään Chimi-temppelissä. Iltapäivällä tutustut Gangteyn luostariin, ja luontopolkuun, jolla pääset näkemään koskematonta luontoa. Päivän kruunaa osallistuminen munkkien rukoushetkeen, jossa noin 300 munkkia kokoontuu rukoilemaan joka ilta.  Majoitus puolihoidolla Gangtey Lodge hotellissa.

Päivä 11. Phobjikha

Aikaisen aamiaisen jälkeen vuorossa on upea vaellus luonnon ja pienten kylien halki, ihaillessasi maisemia saavut Gangteyn maisemapaikalle, jossa tarjoillaan herkullinen lounas. Vaellus lounaineen kestää noin 6–7 tuntia. Iltapäivällä tutustutaan laakson uhanalaisiin mustakaulakurkiin, joita arvioidaan olevan jäljellä vain noin 8000 yksilöä.

Päivä 12. Pobjikha – Paro

Aamiaisen jälkeen siirtyminen Paroon. Paro on historiallinen kaupunki täynnä pyhiä kohteita ja historiallisia rakennuksia. Parossa sijaitsee Bhutanin vanhimpia luostareita ja temppeleitä, sekä maan ainoa lentokenttä. Majoitus Zhiwa Ling Heritage hotellissa puolihoidolla.

Päivä 13. Paro

Päivä alkaa retkellä Chele La solaan, joka on yksi Bhutanin korkeimpia solia lähes 4 kilometrin korkeudessa. Maisemaa koristavat lukuisat värikkäät rukousliput. Rinteessä sijaitsee nunnaluostari, jossa tutustut 30 paikallisen nunnan elämään. Lounas nautitaan hotellissa tai paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä kohteena on kansallismuseo, yksi Paron tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Päivä 14. Paro

Aamiaisen jälkeen matkataan ”tiikerin pesään” eli Taktsang luostariin. Polku luostarille kulkee upean havumetsän halki, jossa voit nähdä paikallisten jättämiä rukouslippuja. Luostari on yksi buddhalaisuuden pyhimpiä paikkoja. Matkalla takaisin alas voit jättää oman lungdar -rukouslippusi. Vaellus kestää noin 5 tuntia. Loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua.

Päivä 15. Kotimatka

Aamulla kuljetus lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Dwarika’s Resort sijaitsee Katmandussa ja kohde on rauhan ja rentoutumisen tyyssija. Majoitus tilavassa Junior Suite huoneessa. Nauti buddhalaisen lääketieteen ja intialaisen muinaisen filosofian yhdistävistä hoidoista – majoitukseen sisältyy wellness-alueiden käyttö, joogaa, meditaatiota ja muita rentouttavia aktiviteetteja.

Tiger Mountain Pokhara Lodge sijaitsee Pokharan kylässä, jonka taustalla näkyy Himalajan vuoristo. Hotelli sijaitsee kukkulan päällä ja sieltä avautuvat uskomattomat näkymät vuoristoon, Deluxe-huoneet ovat hyvin varusteltuja. Rentoudu autenttisessa nepalilaisessa maalaismaisemassa.

Meghauli Serai on ainutlaatuinen hotelli keskellä kansallispuiston viidakkoa. Majesteettinen Rapti Villa on omalla uima-altaalla varusteltu. Rauhalliset, ylelliset villat ovat seesteinen rentoutumispaikka viidakon keskellä.

Baber Mahal Vilas on historiallinen, intiimi boutiquehotelli Katmandun laaksossa. Nauti nepalilaisesta arkkitehtuurista ja yksilöllisesti sisustetuista huoneista sekä loistavasta palvelusta. Traditional Suite huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja.

Dhensa on upea boutiquehotelli, jossa kaikkialla näkyy paikallisten artesaanien käsityö. Bhutanilainen rauhallinen elämäntyyli näkyy kaikkialla hotellin ympärillä. Sviitit sijaitsevat kuudessa eri rakennuksessa, ja niissä korostuu ylellinen rentoutuminen.  

Gangtey Lodge on monesti palkittu luksuskohde yhdessä maailman syrjäisimmistä sijainneista. Bhutanin sydämessä sijaitseva hotelli on suojassa ulkomaailmalta, ja pääset näkemään Bhutanin rikkaan ja mystisen kulttuurin ja historian. Tilavissa sviiteissä voit nauttia omasta keitaastasi, josta avautuvat upeat näkymät.

Zhiwa Ling Heritage sijaitsee Bhutanin Paro laaksossa lähellä temppeleitä ja luostareita. Hotelli kuuluu National Geographicin Unique Lodges of the World hotelleihin. Perinteinen bhutanilainen arkkitehtuuri ja upea 450 vuotta vanha temppeli yhdistyvät nykyaikaiseen varusteluun. Junior Suite huoneet ovat tilavia, omalla parvekkeella ja oleskelutilalla.

Hintaan sisältyy:

 • 14 yön majoitukset aamiaisineen ja ohjelmassa mainituilla palveluilla
 • Kansainväliset lennot Helsinki - Katmandu, Paro - Delhi -Helsinki
 • Sisäiset siirtymälennot Nepalissa sekä Nepal - Bhutan lento
 • Kaikki ohjelmassa mainitut maakuljetukset
 • Ohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut
 • Bhutanin viisumi

Hintaan ei sisälly:

 • Valinnaiset retket ja henkilökohtaiset kulut
 • Nepalin viisumi
 • Juomarahat
 • Valokuvausmaksut kohteissa

Hinta alkaen EUR 10.110 / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. (matalasesonki tammi-helmikuu, kesä-elokuu, joulukuu 23)

Hinta alkaen EUR 11.260 / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. (korkeasesonki maalis-toukokuu, syys-marraskuu 23)

Matkaan on mahdollista helposti yhdistää pysähdys Intiassa, jossa voitte esimerkiksi käydä ihailemassa ikuisen rakkauden symbolia Taj Mahalia Agrassa.

 

 

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy