Australia Tours Aktiv-Resor
  • Islanti
  • Islanti
  • Islanti
  • Islanti
  • Reykjavik, Islanti
  • Islanti

Islanti

Islannin tuliperäinen saari tunnetaan kuumista lähteistään ja upeista luontokohteistaan. Pohjoismaiseen tapaan talvet ovat pimeitä ja kesät valoisia, molemmat vuodenajat tarjoavat erilaisia kokemuksia matkailijalle. Islannin parhaat kohteet löytyvät jylhästä luonnosta – jäätiköt, tulivuoret ja kuumat lähteet tekevät saaresta ainutlaatuisen. Islannissa sijaitsevat Euroopan laajimmat jäätiköt, ja maan suurin kansallispuisto Vatnajökull kattaa 13% saaren pinta-alasta. Vatnajökull-kansallispuisto näyttää Islannin luonnon monimuotoiset maisemat: valtava jäätikkö, majesteettiset vuoret, tuliperäinen maa ja aktiiviset tulivuoret, sekä siniset järvet.

Pääkaupunki Reykjavik on maailman pienin suurkaupunki, jossa asuu noin 150 000 asukasta. Reykjavik on trendikäs pikkukaupunki, jossa on kansainvälisen suurkaupungin tunnelmaa. Kaupungissa maan nuorekkaat taide- ja kulttuurikohteet yhdistyvät muinaisiin monumentteihin ja suloiseen kalastajakylämäiseen tunnelmaan. Reykjavikissa on kukoistava ravintola- ja kahvilakulttuuri, ja tyylikkäiden ravintoloiden paikalliset riista- ja mereneläväruuat maistuvat herkullisilta.

Blue Lagoon on upean turkoosi geoterminen vesialue, jonka vesi on 70 prosenttisesti merivettä ja 30 prosenttisesti makeaa vettä. Laguuni on nimetty maailman luonnonihmeeksi. Sen vesi sisältää luonnonmineraaleja, jotka ravitsevat, parantavat ja uudistavat kehoa. Geoterminen vesi pulppuaa maan sisältä, missä se lämpenee 240 asteeseen. Matkalla maan kerrosten läpi se imee mukaansa mineraaleja, ja kohtaa maan pinnan 38 asteisena. Alueella on lukuisia palveluja laguunin lisäksi; voit rentoutua spassa, yöpyä hyvinvointiin keskittyneissä hotelleissa ja nauttia erinomaisten ravintoloiden palveluista.

FAKTAT:
Islannin lippu

Pinta-ala: 103 000 km²
Asukasluku: n. 0,3 miljoonaa
Pääkaupunki: Reykjavik
Kieli: islanti
Valuutta: Islannin kruunu (ISK)
Ilmasto: Leuto ja vaihteleva ympärivuoden, hellettä ei esiinny kesällä. Tyypillinen lämpötila kesällä +18 astetta, talvisin -15 astetta.
Aika: GMT +0
Sähkö: 230 V
Kansainvälinen suuntanumero: 354
Liikenne: oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Palvelu sisältyy loppulaskuun, juomarahaa ei odoteta.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy