Australia Tours Aktiv-Resor
 • Arenalin tulivuori, Costa Rica
 • Green-breasted Mango hummingbird, Costa Rica
 • Costa Rica
 • Tortuguero, Costa Rica
 • Aracari, Costa Rica
 • Rincon de la vieja, Costa Rica

Kahden meren Costa Rica

13 päivää / 12 yötä

Tällä 13 päivän kiertomatkalla vieraillaan useilla Costa Rican suosituimmilla nähtävyyksillä. Poasin tulivuorialueella ja sen kansallispuistossa tutustutaan kahviplantaasiin ja kahvin tuotantoon. La Pazin vesiputoukset ja ympäröivä luonto tulevat myös tutuiksi. Matkalla Tortugueron kansallispuistoon ajellaan veneellä halki kauniiden maisemien ja maan kuuluisin tulivuori Arenal sekä La Fortuna kuuluvat ohjelmaan. Täällä tehdään jännittävä retki ammattitaitoisen englantia puhuvan oppaan kanssa ja käydään puiden latvojen korkeudella, josta maisemat ovat vaikuttavia. Monteverden pilvimetsät ovat oma lukunsa ja lopuksi siirrytään Tamarindoon lekottelemaan meren rannalle. 

Päivä 1. Saapuminen
Saapuminen San Jósen lentokentälle, jossa on vastassa yhteistyökumppanimme edustaja ja kuljetus hotelliin.

Päivä 2. Doka kahviplantaasi – La Paz vesiputous
Aamiaisen jälkeen lähdetään englanniksi opastetulle retkelle upeaan luontoon. Matkalla ajellaan Alajuelan ja Juan Santamarian kautta tunnettuun Mango Parkiin. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Dokan kahviplantaasi, jota hoitaa jo järjestyksessä kolmas sukupolvi. Täällä tutustutaan kahvinviljelykseen ja kahvin valmistuksen saloihin.
Matkalla ajetaan ohi kahviplantaasien sekä kukka- ja mansikkatilojen. Seuraavana on vuorossa La Pazin vesiputous, jonne johtaa kaunis luontopolku. Vieraillaan myös perhosobservatoriossa, kolibri galleriassa, lintutalossa, sammakko näyttelyssä ja käärmetalossa. Lounaan jälkeen palataan San Joséen.

Päivä 3. San José – Tortuguero
Tortugueron kiehtova afro-karibialainen kulttuuri on sekoitus Jamaikan, Italian ja Kiinan maahanmuuttajien kulttuureista. Tunnelmaa luovat tuoksut, trooppiset rytmit ja kirkkaat värit. Paikalliset asukkaat työskentelevät banaaniplantaaseilla ja Limonin sekä Moinin satamissa. Aluetta halkovat Pacuaren, Estrellan, Revantazon ja Parisminan joet ja täällä on kuumaa ja kosteaa ympäri vuoden.  Tortuguero tunnetaan kilpikonnista, koralliriutoista ja kauniista rannoista.
Lähtö San Josesta on varhain aamulla ja matka taittuu upeissa maisemissa halki Braulio Carrillon Kansallispuiston. Rio Dantassa pysähdytään aamiaiselle, jonka jälkeen ohitetaan banaaniplantaaseja ja saavutaan laiturille, josta lähdetään parin tunnin mittaiselle veneajelulle kanaaleille. määränpäänä Mawamba Lodge, perille saavutaan sopivasti lounasaikaan.  
Iltapäivällä tehdään veneretki kansallispuistossa ja patikoidaan trooppisessa sademetsässä. Käydään myös tutustumassa Tortugueron pikkukaupunkiin. Ennen illallista voit pulahtaa uima-altaaseen tai lekotella riippukeinussa. Heinä–syyskuussa mahdollista tehdä lisämaksusta yö retki katsomaan, kun kilpikonnat laskevat munansa rantahiekkaan.

Päivä 4. Tortuguero
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Mawamba Parkiin, vieraillaan perhospuutarhassa ja nähdään iguaaneja sekä sammakko puisto.  Tutustutaan myös järjestelmään, jossa jätevedestä valmistetaan kaasua, joka johdetaan keittiöihin.  Lounaan jälkeen tehdään veneretki puiston alueella. Tortugueron kansallispuiston päätarkoitus on suojella harvinaista liemikilpikonnaa. Alueella on myös paljon lintuja. Vapaata aikaa ennen illallista.

Tärkeää huomioida
- säätila saattaa muuttaa ohjelmaa
- juomat eivät sisälly hintaan
- kilpikonnien pesimäaikaan illallinen on hieman aikaisemmin
- suositellaan tummaa (musta) vaatetusta kilpikonnien pesimäretkelle
- matkatavararajoitus on 12 kiloa / henkilö

Mitä pakata mukaan
- helposti kuivuva kevyt vaatetus, uima-asu, hyvät jalkineet, sandaalit, taskulamppu, hattu tai lippis, hyönteismyrkky, kamera ja kiikarit sekä suojakertoimet.

Päivä 5. Tortuguero – Arenal
Aamiaisen jälkeen palataan veneellä laituriin ja lähdetään uusiin seikkailuihin. Matkalla nautitaan lounas Rio Dantassa.
San Carlos tarjoaa erikoisen kauniita maisemia, metsiä, laguuneja, viljapeltoja, jokia ja kuumia lähteitä sekä pisteenä i:n päällä Costa Rican aktiivisimman tulivuoren Arenalin. Täällä on tilaa hengittää ja rauhoittua majesteetillisen luonnon helmassa.

Päivä 6. Arenal
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkeilemään roikkuville riippusilloille viidakon yläpuolelle. Retki on lintubongareiden suosikki, sillä harvassa paikassa on mahdollista päästä näin lähelle eksoottisia lajeja, joita on yli 50. Sademetsän kukat ja kasvit ovat toinen toistaan kauniimpia. Luontopolut ja sillat risteilevät laajalla alueella ja näköalat Arenalin tulivuorelle upeat. Kävelyretki on hauska ja opettavainen ja saat aidon luontokokemuksen. Retki sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.

Iltapäivällä tutustutaan tarkemmin Arenalin toimintaan. Tulivuoren huippu kohoaa 1674 metrin korkeuteen ja se on muodoltaan juuri sellainen kuin mielikuva aidosta tuolivuoresta suurimmalla osalla on. Vuoren alarinteillä tehdään noin 2 ½ tunnin mittainen patikkakierros

Mitä ottaa mukaan?
Mukavat vaatteet, pitkät housut, vaelluskengät, sadetakki, kamera ja kiikarit, aurinkovoide ja hyönteismyrkky.

Päivä 7. Arenal – Monteverde
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Monteverdeä ja kuuluisia pilvimetsiä. Monteverden historia johtaa 1950-luvulle, jolloin ryhmä amerikkalaisia kveekareita saapui seudulle perustaen maito- ja juustotiloja.  

Päivä 8. Monteverde
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle pilvimetsiin. Costa Rican luonto on yksi maailman monipuolisimmista. Suuret korkeuserot ja ilmastolliset erot mahdollistavat monen erilaisen lajin olemassaolon. Monteverden alueella pelkästään elää 3021 tunnettua lajia sisältäen peräti 755 puulajia ja maailman monipuolisin valikoima orkideoita. Lintuja on yli 500 lajia mukaan lukien kauniin värinen ketsaali ja hauska seppäkotinga. Matelijoita ja sammakkoeläimiä on niitäkin 120 lajia.
Erilaisia luontopolkuja risteilee alueella 13 kilometrin verran joista valitaan yksi. Iltapäivä on vapaata aikaa tai voit lähteä toiselle retkelle.

Päivä 9. – 12. Tamarindo Beach
Aamiaisen jälkeen siirrytään rentoutumaan Tyynen valtameren rannalle muutamaksi päiväksi.

Päivä 12. Tamarindo – San José
Aamiaisen jälkeen lähdetään paluumatkalle San Joseen.

Päivä 13. Kotimatka
Aamiaisen jälkeen kuljetus Juan Santamarian kansainväliselle lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Hinta alkaen EUR 4.195 per henkilö

Hintaan sisältyy:

 • Edestakaiset lennot Helsinki-Costa Rica turistiluokassa ja matkatavarat
 • Yksityiset lentokenttäkuljetukset
 • Jaetut kuljetukset kohteesta toiseen Costa Ricassa
 • Kaikki ateriat ja sisäänpääsy kansallispuistoon Tortuguerossa
 • Opastetut vierailut Doka Coffee Plantation, La Paz Waterfall Gardens sis. lounaat
 • Natural History -kävelyretki roikkuvilla riippusilloilla
 • Opastettu vaellus Arenalin tulivuorella
 • Opastettu vierailu Monteverden pilvimetsikköön
 • 3 yötä Studio Hotel, Standard Room
 • 2 yötä Mawamba Lodge, Standard Room
 • 2 yötä Arenal Springs Hotel, Standard Room
 • 2 yötä Trapp Family Lodge, Standard Room
 • 3 yötä Tamarindo Diria hotel, Tropical Poolside Room
 • Yöpymiset sisältävät paikalliset verot

Lisämaksusta

 • Yksityiskuljetukset

Hinnassa matkustusrajoituksia. Kysy lisätiedot ja tarkista hinta omalle matka-ajallesi toimistostamme. 
Matkan sisältö muokattavissa. Oleskelun pituus toiveittesi mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy