Australia Tours Aktiv-Resor
 • Meksiko, maya kulttuuri, Azteekit, pyramidit, Chichen Itza, Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa, cancun , Acapulco
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa
 • Meksiko. Yucatanin niemimaa

Meksiko

Harva maa maailmassa tarjoaa niin paljon kuin " loistavan sulkakäärmeen maa" Meksiko. Maa on upea ja monipuolinen yhdistelmä hiekkarantoja ja UNESCOn sukelluskohteita, kadonneita kaupunkeja, alkuperäiskulttuureja, historiaa ja luonnonihmeitä.

Mexico City on yksi maailman suurista kaupungeista ja sen nähtävyydet ovat loputtomat. Vaella sen pääkadun, Reforman, uskomattomassa ihmisvilinässä ja lumoudu  Teatro de Bellas Artesin ihmeellisistä näytöksistä. Käy ihailemassa Zocalon jättimäistä katedraalia, hämmästele azteekkipyramidia sen takana ja antaudu Diego Riveran freskojen maailmaan Hallituspalatsissa. Kaupungin Antropologinen museo on maailman paras ja vain pienen  matkan päässä keskustasta kohoavat  arvoituksellisen Teotihuacanin jättimäiset rauniokentät. Pysähdy myös Guadeloupen Neitsyen Kirkossa joka on Latinalaisen Amerikan tärkein pyhiinvaelluskohde. Illalla Mexico Cityn miljoonien valojen syttyessä pääset kuuntelemaan  mariacchien soittoa ja herkuttelemaan aidolla meksikolaisella ruoalla.

Jukatanin niemimaalla voi ihailla intiaanien loistavia kaupunkeja vuosisatojen takaa. Maya-kulttuuriin tutustuminen onnistuu parhaiten yhdistämällä rantalomaan kaupunkiosuus Meridassa, josta käsin temppeleihin tutustuminen onnistuu kätevästi. Merida on pikkukaupunkimaisen tunnelmansa säilyttänyt noin 1,5 miljoonan asukkaan kaupunki, joka tunnetaan kauniista rakennuksistaan sekä vehreistä puistoalueistaan kuten Zocalosta, jossa voi seurata paikallisten musiikkiesityksiä. Leveä ja majesteettinen Paseo de Montoje -puistokatu loistavine palatseineen on mukava paikka päiväkävelylle. Meridasta käsin on helppo lähteä tutustumaan Chichen Itzan raunioiden loputtoman laajaan alueeseen, jonka ylitse kohoaa Jaguaarin temppelipyramidin uhkaava varjo. Uxmalissa taas uljas Taikurin pyramidi hallitsee maailman kauneinta rauniokaupunkia. Merida huumaa aidolla ilmapiirillään ja Maya-kulttuuriin lumoavat kiehtovilla tarinoillaan sekä vaikuttavalla tunnelmallaan jokaisen matkailijan.

Aivan lähettyvillä on Cancun, amerikkalaisten unelma parhaimmasta mahdollisesta lomasta. Riviera Mayan alue on kuitenkin laaja ja jokaiseen makuun löytyy myös koskematonta rauhallisempaa rantakaistaletta sekä leppoisia pikkusaaria. Acapulco taas on Meksikon lomakaupungeista tyylikkäin - ja kallein. Jetset ei missään tapauksessa ole hylännyt suosikkikaupunkiaan Tyynen valtameren rannalla. Meksikossa on todella kaikkea mitä lomamatkaltasi voit vaatia.

Meksiko tarjoaa jokaiselle jotakin. Lähde seikkailulle ja anna tämän upean maan lumota sinutkin.

FAKTAT:
Meksikon lippu

Pinta-ala: 1 967 183 km²
Asukasluku: n. 127 miljoonaa
Pääkaupunki: Ciudad de Mexico (Mexico City)
Kieli: Espanja ja n. 59 eri intiaanikielen murretta
Valuutta: Meksikon Peso (1 MXN = 100 Centavos)
Ilmasto:Lämmin ja trooppinen ilmasto, ympäri vuoden noin 20-30 astetta. Meksikonlahden ympäristö ja Jukatanin niemimaa ovat aina helteiset, Tyynenmeren rannikon ilmasto ei ole niin kuuma, itse Mexico City on korkeudestaan (2200 m) johtuen aina hivenen viileä. Sateisimmat kuukaudet ovat touko-lokakuu. Hyvä aika matkustaa on marras-huhtikuu.
Viisumi: Passi voimassa 6kk matkan jälkeen. Maahan tullessa saatava maahantulokaavake on säilytettävä maasta poistumiseen asti.
Aika: GMT -6 tuntia (1.4.-27.10. -5 tuntia) Mexico Cityssä. Meksikossa on kolme eri aikavyöhykettä.
Sähkö: 110V
Kansainvälinen suuntanumero: 52
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Yleisesti odotetaan 15% juomarahaa. Erityisen hyvästä palvelusta hiukan enemmän.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Kohteet / Pohjois-Amerikka ja Karibian meri

Matkaehdotuksia Meksiko

Hotellit / Meksiko

Las Alcobas, Mexico City Las Alcobas Mexico City
Casa de Sierra Nevada, Mexico City Casa de Sierra Nevada Mexico City

Kohteet / Pohjois-Amerikka ja Karibian meri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy