Australia Tours Aktiv-Resor
 • Galapagos, Ecuador
 • Iguaani
 • Olkihattuja käsityönä Ecuadorissa
 • Vuoristomaisema Ecuador
 • Perinteiset markkinat Otavalossa Ecuadorissa

Quito ja Galapagossaaret

Päiväntasaajan maa, Ecuador, on monipuolinen matkakohde. Ilmasto ja kasvillisuusvyöhykkeet vaihtelevat pienen maan alueella suuresti. Inkojen valtakuntaan kuulunut pääkaupunki Quito sijaitsee Andien keskellä yli kahden kilometrin korkeudessa. Ennen inkoja alueella asui monia sotaisia heimoja. Rannikolla elelivät Esmeralda, Manta, Huancavilca ja Puná heimot ja Sierran alueella asustivat Pastot, Carat, Panzaleot, Puruhát, Cañarit ja Paltat.

Ecuadorin ruokakulttuuri on monipuolinen. Vuoristossa syödään paljon maissia, perunaa, kvinoaa ja liharuokia kun taas rannikolla herkutellaan merenelävillä. Maista juustotäytteisiä keittobanaanipallukoita, Bolones de Verde, tai perinteistä perunasta, avokadosta ja juustosta valmistettua Locro de Papa keittoa. Ruokapöydässä on aina myös chilistä valmistettua Aji-kastiketta. Kokeile myös kuumaa Canelazo juomaa, joka valmistetaan sokeriruokolikööristä, kanelista ja sitruunasta. Tiesitkö, että Ecuador on edelleen yksi maailman suurimpia banaanien tuottajia?

Molemmin puolin päiväntasaajaa sijaitsevilla Galapagos-saarilla tuntuu aika pysähtyneen. Jättimatelijoiden ja muiden kummajaisten asuttamat saaret ovat luontokohteiden valioluokkaa. Valtaisat kilpikonnat ja värikkäät leguaanit kiipeilevät karun kauniissa laavamaastossa. Merileijonat ja hylkeet leikkivät rannalla ihmisistä välittämättä pingviinien köpötellessä ohitse. Saarilla on myös fregattilintuja, merimetsoja, albatrosseja ja sinijalkasuulia. Vanhin saarista on liki 3 miljoonan vuoden ikäinen Espanola, nuorin on merileguaanien, lentokyvyttömien merimetsojen sekä vallattomien merileijonien asuttama Fernandina. Näkymät ja tunnelmat saarilla ovat ainutlaatuisia, ehkä uskomattominta on saada kohdata maailma, jossa eläimet ja linnut eivät koe ihmistä vihollisekseen.

Olemme tehneet kaksi ehdotusta Ecuadorin matkasta. Ensimmäisessä Galapagossaariin tutustutaan risteillen ja toisessa Finch Bay Eco -hotellista käsin.

Quito ja Galapagossaarten -risteily

Päivä 1. | Saapuminen
Saapuminen Quitoon, vastaanotto ja matkalla hotelliin kuulet jo paljon tärkeää tietoa Quitosta, Ecuadorista ja matkastasi. Quito on monipuolinen kaupunkikohde, jonka kaunis siirtomaavallan aikainen arkkitehtuuri ihastuttaa, mielenkiintoiset museot, jännittävät galleriat ja putiikit odottavat vierailijoita.

Päivä 2. | Quito 
Aamiaisen jälkeen Quiton kaupunkikierros. Matkalla käydään ihastelemassa keskustan aarteita ja kaunista arkkitehtuuria. Quiton siirtomaavallanaikainen kaupunginosa on Etelä-Amerikan suurin ja parhaiten säilynyt ja se kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle. Independence Plaza, Ckatedraali, Presidentin Palatsi, Municipal Building ja Arkkipiispan Palatsi ovat myös reitin varrella. Seuraavaksi käydään La Compania de Jesus -temppelissä, joka tunnetaan kauniista sisätiloistaan ja San Franciscon luostarissa nähdään puolestaan sekä maurilaista että barokki tyyliä.
Päivän päätteeksi ajetaan 25 km päähän Equatorial Monumentille ja saavutaan maailman keskipisteeseen. Päiväntasaajalla sijaitseva Mitad del Mundo puisto ja muistomerkki ovat Quiton ylpeys. Aikaa jää myös ostoksille tai kahvihetkeen. Matkalta saa muistoksi todistuksen vierailusta päiväntasaajalla.

Päivä 3. | Quito
Päivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle.

Päivä 4. | Otavalo
Päivän ensimmäinen pysähdys on Calderónissa, joka tunnetaan taikinamassasta tehdyistä herttaisista nukkefiguureistaan, joiden aiheina käytetään ihmisiä, hedelmiä ja eläimiä. Matkan varrella ihaillaan Guayllabamban ja Cayamben kuvauksellisia solia, nähdään paikallista maaseutuelämää sekä kauniita kukkaplantaaseja. Otavalossa pidetään yhdet Etelä-Amerikan tunnetuimmista intiaanien perinnemarkkinoista, joten täällä kannattaa tehdä ostoksia. Tarjolla on ponchoja, käsitöitä, huopia, hattuja, laukkuja ja paljon muuta. Muista tinkiä! Otavalon lähellä sijaitsevassa Peguchen intiaanikylässä valmistetaan kotitekoisia käsitöitä. Kuulet ja opit mielenkiintoisia asioita intiaanien kulttuurista ja jokapäiväisestä elämästä. Lounas sisältyy hintaan.

Päivät 5. – 9. | Galapagossaaret
Risteily suuntautuu vuoroviikoin eteläisille ja läntisille saarille. Eteläisillä saarilla pääpaino on erilaisilla lintulajeilla. Läntisillä saarilla erikoisuutena ovat pingviinit ja merileijonat.

Kuljetus Quiton lentoasemalle ja lento San Cristóbalin saarelle, josta on kuljetus Coral I tai Coral II alukselle, joka toimii tukikohtana Galapagosin eteläisten saarten risteilyn ajan. Laivalla saavuttua ensin tutustuminen alukseen ja sen jälkeen lounas.
Iltapäivä vietetään San Cristobalin saarella. Ensimmäisenä käyntikohteena on Interpretation Center, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan saaren historiaan. Sen jälkeen päästään ulos luontoon ja käydään Fregattilintujen asuttamalla kukkulalla. Illallinen aluksella.

Päivä 6. | Kicker Rock & Cerro Brujo ja Punta Pitt (San Cristobal Island)
Aamiaisen jälkeen noustaan kumiveneisiin ja tutustaan Cerro Brujoon, joka on ainoa paikka maailmassa, jossa Galapagosinnaamiosuulat sekä puna- ja sinijalkasuulat pesivät samassa yhteisössä. Lounas aluksella.
Iltapäivällä noustaan maihin Punta Pittissa ja käydään ihailemassa upeita rantamaisemia Charles Darwinin jalanjäljissä, joka vieraili saarella vuonna 1835. Illallinen aluksella.

Päivä 7. | Punta Suarez ja Gardner Bay (Española Island) 
Aamiaisen jälkeen odottaa jännittävä kävelyretki, jonka aikana ihastellaan useita kauniita lintulajeja. Paikalla ovat albatrossit (huhti-tammikuu), Galapagosinnaamiosuulat ja sinijalkasuulat. Pidä silmällä myös puna-vihreä-mustia meri-iguaaneja. Laivalle palataan sopivasti lounasaikaan.
Iltapäivällä vieraillaan postikorttimaisemissa – Gardner Bayn valkoisella korallirannalla. Täällä elelee merileijonia, matkijalintuja ja peippoja. Rannalla on erinomaiset snorklausvedet. Illallinen nautitaan aluksella.

Päivä 8. | Punta Cormorant tai Champion Islet ja Post Office (Floreana Island)
Aamupäivän vierailukohteina ovat Punta Comorrant tai Champion Islet.
Cormorant Point on tunnettu kullanvihreänä hehkuvasta hiekkarannasta. Erikoisen värin saavat aikaan maan vaipasta peräisin olevat vulkaaniset kiteet, joiden koostumuksessa on mm. alumiinia, piidioksia, magnesiumia ja rautaa. 
Champion Islet on tunnettu laajasta merilintukannasta. Siellä pesii mm. sinijalkasuulia, Galapagosinnaamiosuulia, yölokkeja, haikaroita, fregattilintuja, pelikaaneja, s, frigate birds, pelicans and the beautiful ja suomutropiikkilintuja. Saarella pesii myös ainutlaatuinen Darwininmatkijalintu. Lounas aluksella.
Iltapäivällä kohteena on merimiesten postikonttorina toiminut Post Office Bay Floreanan pohjoisosassa. Posti jätettiin tynnyriin ja seuraava kävijä otti mukaansa sen postin, joka oli menossa heidän laivansa kulkusuuntaan. Nykyään matkailijat jättävä kirjeitä ja kortteja tynnyriin ja toivovat, että seuraava matkailija, jonka kotimaahan posti on menossa, kuljettaa postin perille mukanaan. Täällä on mahdollisuus nähdä mm. Darwininsirkkuja, keltakerttuleita ja microlophus-liskoja. Illallinen aluksella.

Päivä 9. | Santa Cruz ja Guayaquil tai Quito
Aamupäivällä vieraillaan kilpikonnien suojelualueella Santa Cruzin -saaren ylängöllä 45-minuutin ajomatkan päässä Ayora Portin satamasta. Täällä päästään tutustumaan jättikilpikonniin niiden luonnollisessa elinympäristössä. Lisäksi vieraillaan laavatunneleilla, jotka ovat syntyneet lukuisien tulivuorenpurkausten seurauksena. Ennen alukselle paluuta aikaa tehdä ostoksia Ayora Portissa.
Iltapäivällä noustaan maihin Baltran saarella, jossa kuljetus lentokentälle ja paluu mantereelle Guayaquiliin tai Quitoon. Majoittuminen yhdeksi yöksi lentokenttähotelliin.

Päivä 10. | Kotimatka
Aamiainen hotellissa ja iltapäivällä lento kohti Suomea.

Matkan hinta alkaen

Hinta EUR 6.886/ henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy

 • Lennot turistiluokassa Helsinki-Quito/ Guayaquil-Helsinki ja matkatavarat
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden hotellissa
 • Ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • Sisäänpääsymaksut retkikohteissa
 • Lennot Quito-Galapagos-Guayaquil/Quito
 • Galapagossaaren risteilyllä kaikki ateriat, retket, opastus, snorklaus välineet ja kuljetukset
 • Galapagossaarten kansallispuistomaksut
 • Control Card Galapagos

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaiset kulut ja juomarahat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 

Quito ja Galapagossaaret Finch Bay eco-hotellista käsin

Päivä 1. | Saapuminen
Saapuminen Quitoon, vastaanotto ja matkalla hotelliin kuulet jo paljon tärkeää tietoa Quitosta, Ecuadorista ja matkastasi. Quito on monipuolinen kaupunkikohde, jonka kaunis siirtomaavallan aikainen arkkitehtuuri ihastuttaa, mielenkiintoiset museot, jännittävät galleriat ja putiikit odottavat vierailijoita.

Päivä 2. | Quito 
Aamiaisen jälkeen Quiton kaupunkikierros. Matkalla käydään ihastelemassa keskustan aarteita ja kaunista arkkitehtuuria. Quiton siirtomaavallanaikainen kaupunginosa on Etelä-Amerikan suurin ja parhaiten säilynyt ja se kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle. Independence Plaza, Ckatedraali, Presidentin Palatsi, Municipal Building ja Arkkipiispan Palatsi ovat myös reitin varrella. Seuraavaksi käydään La Compania de Jesus -temppelissä, joka tunnetaan kauniista sisätiloistaan ja San Franciscon luostarissa nähdään puolestaan sekä maurilaista että barokki tyyliä.
Päivän päätteeksi ajetaan 25 km päähän Equatorial Monumentille ja saavutaan maailman keskipisteeseen. Päiväntasaajalla sijaitseva Mitad del Mundo puisto ja muistomerkki ovat Quiton ylpeys. Aikaa jää myös ostoksille tai kahvihetkeen. Matkalta saa muistoksi todistuksen vierailusta päiväntasaajalla.

Päivä 3. | Quito
Päivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle.

Päivä 4. | Otavalo
Päivän ensimmäinen pysähdys on Calderónissa, joka tunnetaan taikinamassasta tehdyistä herttaisista nukkefiguureistaan, joiden aiheina käytetään ihmisiä, hedelmiä ja eläimiä. Matkan varrella ihaillaan Guayllabamban ja Cayamben kuvauksellisia solia, nähdään paikallista maaseutuelämää sekä kauniita kukkaplantaaseja. Otavalossa pidetään yhdet Etelä-Amerikan tunnetuimmista intiaanien perinnemarkkinoista, joten täällä kannattaa tehdä ostoksia. Tarjolla on ponchoja, käsitöitä, huopia, hattuja, laukkuja ja paljon muuta. Muista tinkiä! Otavalon lähellä sijaitsevassa Peguchen intiaanikylässä valmistetaan kotitekoisia käsitöitä. Kuulet ja opit mielenkiintoisia asioita intiaanien kulttuurista ja jokapäiväisestä elämästä. Lounas sisältyy hintaan.

Päivät 5. – 9. | Galapagossaaret
Kuljetus Quiton lentoasemalle ja lento Galapagossaarille. Lentokentältä on kuljetus Finch Bay Eco -hotelliin, joka toimii tukikohtana Santa Cruzin saarella Galapagossaarten vierailun ajan.

Päivä 6. | Päiväristeily South Plaza Island
Aamiaisen jälkeen päiväristeily South Plaza -saarelle. Saaren turkoosit vedet muodostavat huiman kontrastin valkealle hiekalle ja mustalle laavalle. Kotoperäisen kasvillisuuden seassa kelta-harmaat maa-iguaanit värittävät maisemaa. Rannikolla nähdään myös merileijona yhdyskuntia, fregatteja ja yölokkeja. Lounas sisältyy retkeen.

Päivä 7. | Tortuga Bay ja Charles Darwinin tutkimusasema
Aamiaisen jälkeen on edessä tapahtumarikas päivä Tortuga Bayllä ja Charles Darwinin tutkimusasemalla. Tortuga Bay sijaitsee Santa Cruzin lounaaseen Puerto Ayorasta ja on saanut nimensä kuuluisista kilpikonnistaan. Valkoinen kaunis hiekkaranta on paikka, jonne kilpikonnanaaraat saapuvat laskemaan munansa. Vieraiden on kirjauduttava sisään ja ulos kansallispuiston alueelle. Aktiiviset lomailijat voivat snorklata, surffata tai tehdä kajakkiretken. Retkellä nähdään myös paljoin lintuja.
Charles Darwin Research -tutkimusasemalla tutustutaan jättikilpikonniin ja kaktusmetsään. Vierailu on mielenkiintoinen ja opettavainen. Päivään sisältyy lounas.

Päivä 8. | Finch Bay
Tänään on vapaapäivä omille löytöretkille.

Päivä 9. | Guayaquil tai Quito
Aamiainen hotellissa ja iltapäivällä kuljetus lentokentälle.  Lento mantereelle Quayaquiliin tai Quitoon ja ajoittuminen lentokenttähotelliin yhdeksi yöksi.

Päivä 10. |  Kotimatka
Aamiainen hotellissa ja iltapäivällä lento kohti Suomea.

Matkan hinta alkaen

Hinta EUR 5.342 / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy

 • Lennot turistiluokassa Helsinki-Quito/Guayaquil-Helsinki
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella neljän tähden hotellissa
 • Ohjelmassa mainitut kuljetukset, ruokailut ja retket
 • Sisäänpääsymaksut retkikohteissa
 • Lennot Quito-Galapagos-Guayaquil/Quito
 • Galapagossaarten kansallispuistomaksu
 • Control Card Galapagos

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaiset kulut ja juomarahat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy