Australia Tours Aktiv-Resor

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on pääosin autiomaan peittämä valtio Arabian niemimaan koillisosassa Persianlahden rannikolla. Sen rajanaapurit ovat Oman ja Saudi-Arabia. Maa koostuu seitsemästä emiirikunnasta, ja sen pinta-ala on noin 83 600 neliökilometriä. Väkiluvuksi on arvioitu noin yhdeksän miljoonaa. Emiirikunnista löytyy myös vuoristoa, mangrovemetsää ja loputon määrä upeaa rantaviivaa koettavaksi.

Emiirikunnat ovat Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah, Abu Dhabi ja Umm Al Qaiwain ja kaikilla on omat erityispiirteensä. Kaikkien tuntema Dubai on pilvenpiirtäjiä ja isoja ostoskeskuksia, kun taas pienemmät Emiraatit ovat hyvinkin perinteisiä hiljaisia kyliä, jossa kohtaa aitoa arabikulttuuria ja koskematonta luontoa. Luonto on esimerkiksi Ras Al Khaimahissa vuoristoista, kuivaa ja karua, Ajmanissa taas on laajoja mangrovemetsäalueita ja vehreää puistikkoa.

Yhdistä matkaasi yöpyminen maagisessa aavikkoresortissa, jonka taianomainen tunnelma hurmaa taatusti. Heittäydy seikkailuun maailman pisimmän vaijeriradan vauhtiin, patikoi vuoristossa, nauti paikallisten basaarien mausteiden tuoksusta tai lähde helmenkalastusretkelle. Emiirikunnissa kaikki on mahdollista ja kohde on todella monipuolinen kokonaisuus, jossa voi halutessaan yhdistää modernin kaupungin tarjonnan perinteiseen arabialaiseen kulttuuriin ja luontoon. Aktiviivilomailijalle riittää tarjontaa ja golf-loma on erittäin suosittu juuri täällä tasokkaiden kenttien vuoksi.

 

FAKTAT:
Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnat sijaitsee Omanin ja Saudi-Arabian välissä, Omaninlahden ja Persianlahden rannalla. Sillä on myös 19 kilometriä rajaa Qatarin kanssa.Emiraatit koostuvat seitsemästä emiirikunnasta, joista tunnetuin Dubai ja muut Ajman, Ras Al Khaimah, Sharjah, Abu Dhabi, Fujairah ja Umm al-Qaiwain.

Pinta-ala: 83 600 km²
Asukasluku: n. 9,35 miljoonaa
Pääkaupunki: Abu Dhabi
Kieli: Arabian kieli
Valuutta: Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirham AED
Ilmasto: Arabiemiraattien ilmasto on pääosin kuuma ja kuiva. Kuuminta on heinä- ja elokuussa, jolloin lämpötila rannikkotasangolla nousee 48 asteeseen. Vuorilla on selvästi viileämpää. Paras aika matkustaa Arabiemiraatteihin on lokakuusta toukokuuhun. Vuorilla on selkeästi viileämpää ja hiekkamyrskyt ovat yleisiä koko maassa.
Viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia. Passin oltava voimassa 6kk maahan saapumisen jälkeen.
Aika: GMT + 4 tuntia
Sähkö: 220 V
Kansainvälinen suuntanumero: 971
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Ravintoloissa odotetaan noin 10% palvelurahaa.
Taksihinnat sovittava etukäteen.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa

 

 

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy