Australia ToursAktiv-Resor

Soita ja kysy lisää:
0200 62 900 (0,66 eur/min)

Pearls of the Orient
Pearls of the Orient
Emirates Palace
Halongbay
Petra, Jordania
Luang Prabang, Laos
Malediivit, Hurawalhi Resort
Siemreap, Kambodza

Pearls of the Orient

”Pearls of the Orient” 17 päivän Air Cruise päiväohjelma

Lähtöpäivä Lontoosta 1.11.2020

Päivä 1: Lontoo – Aqaba, lentoaika 4h35min

Tänään tapaatte muut matkan osanottajat ja nousette viihtyisään koneeseemme. Matkan aikana voitte rentoutuen nauttia mukavista istuimista ja pienimmätkin toiveenne toteuttavasta palvelusta. Aqabaan saavutaan alkuiltapäivästä ja perillä odottaa yllätyksellinen tervetuloseremonia ja ylellinen illallinen.

Luxury Hotels - ryhmään kuuluva Al Manara – hotelli sijaitsee Punaisen meren rannalla suojaisen laguunin suulla ja sen taustalla kohoaa jyhkeä vuorijono. Hotellin sisustus on poikkeuksellisen upea ja sillä on ihana yksityinen hiekkaranta. Al Manarassa viivytään 2 yötä.

Päivä 2: Petra

Aamiaisen jälkeen lähdetään autokyydillä kohti Petraa, jossa viimeinen etappi kapean kanjonin läpi täytyy taittaa jalkaisin. Paikallinen oppaamme kertoo ”ruusunpunaisen” kaupungin mielenkiintoisesta historiasta ja sen kehityksestä aikojen saatossa. Oltuaan joitakin vuosisatoja kadoksissa, Petra on löydetty uudelleen ja siitä on tullut Jordanian ykkösnähtävyys. Iltapäivällä nautitaan hotelli Al Manaran palveluista ja antimista.

Päivä 3: Aqaba – Agra, lentoaika 5h25min

Aikaisen aamiaisen jälkeen lennetään Intiaan Agran kaupunkiin. Lennon aikana tarjotaan välipaloja ja virvokkeita sekä lounas ja perille saavutaan loppuiltapäivästä. Agra on loistava esimerkki viisaiden moguli-hallitsijoiden aikakaudesta, jolloin kaupunkiin ja sen ympäristöön rakennettiin lukuisia monumentaalisia ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisia rakennuksia. Mestarillisin kaikista on tietenkin Taj Mahal, jonka ajaton kauneus ja kiehtova tarina vetoavat ihmisiin tänäkin päivänä.

Agrassa asumme loistokkaassa Oberoi Amarvilas Resortissa vain 600 metrin päässä Taj Mahalista, joka näkyy hotellin jokaisesta huoneesta. Sisustus on suunniteltu hyvällä maulla ja moguliaikakauden vaikutteet näkyvät monissa yksityiskohdissa.

Päivä 4: Taj Mahal ja Agra

Mogulihallitsija Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin vaimonsa muistomerkiksi ja sen kauneus vastaa vaativimpiakin odotuksia. Rakennus on arvostettu yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä ja sen työmaalla on ahertanut yli 20.000 miestä. Rakentaminen kesti 22 vuotta ja siinä käytetyn valkoisen marmorin louhintaan ja kuljetukseen tarvittiin 1000 elefanttia. Lounaan aikaan seuraamme perinteistä tanssi- ja musiikkiesitystä vaikuttavan Taj Mahalin siintäessä taustalla. Iltapäivällä ohjelmassa on kaupunkikierros Agrassa tai vaihtoehtoisesti voit nauttia ihanan hotellimme ylellisestä mukavuudesta ennen teemallista ”Jodha Mahal” – illallista.

Päivä 5: Agra – Hanoi, lentoaika 3h45min

Hanoi on Vietnamin poliittinen keskus, joka palveli jo Ranskan Indokiinan ja sittemmin Pohjois-Vietnamin pääkaupunkina. Hanoi on paljon rauhallisempi kuin eteläinen kilpailijansa Saigon ja leveine bulevardeineen ja siirtomaa-aikaisine mahtirakennuksineen se huokuu ranskalaista charmia. Hanoin tyylikkyyttä korostavat myös keskeiset järvet, joiden saaret, temppelit ja puistot ovat oivallisia retkikohteita. Hanoissa majoitutaan ensiluokkaiseen Sofitel Legend Metropole – hotelliin.

Päivä 6: Hanoi

Aamulla lähdet kaupunkikierrokselle, joka perehdyttää Hanoin historiaan, kulttuuriin ja elämäntapaan. Hoan Kiem – järven pohjoispuolella sijaitsee Hanoin vanhin osa, jossa kapeiden kauppakatujen nimet oli alun perin määritelty niillä myytävien tuotteiden mukaan: Paperikatu, Silkkikatu, Kenkäkatu ja niin edelleen. Järven eteläpuolella nähdään upeista siirtomaa-aikaisista rakennuksistaan tunnettu French quarter ja retken aikana vieraillaan myös Vietnamin ensimmäisessä yliopistossa, Temple of Literaturessa. Lounaan jälkeen on runsaasti aikaa tehdä ostoksia ja tutustua Hanoihin omin päin tai rentoutua hotellin tiloissa.

Päivät 7 ja 8: Halong Bay

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan kohti Halong Baytä. Matkan varrella pysähdymme kuvaukselliseen pikkukylään lounaalle ja myöhemmin iltapäivällä nousemme tasokkaaseen risteilyalukseemme, jolla teemme unohtumattoman matkan yhdelle maailman kauneimmista merialueista: Halongin lahdelle. Unescon maailmanperintölistalle oikeutettu Halong Bay koostuu tuhansista pienistä jyrkkärantaisista karstisaarista ja kelluvista kalastajakylistä, joiden elämää voimme seurata Au Co – alukseltamme. Laivan ravintola ja kansitilat on suunniteltu Feng Shui – periaatteiden mukaan ja parvekkein varustetut hytit on sisustettu kauniisti yksityiskohtia myöten. Laivan keittiö on tunnettu kyvystään valmistaa ihastuttavia ruokia ja risteily Au Colla onkin vertaansa vailla oleva kulinaarinen nautinto. Risteilyn aikana hurmaannut orientin väreistä ja mauista ja voit vierailla kalastajakylissä tai saarilla sijaitsevilla vihannesviljelmillä.

Päivä 9: Hanoi – Luang Prabang, lentoaika 40 min

Vasta 1989 turismille rajansa avannut Laosin demokraattinen kansantasavalta on ehkä parhaiten säilyttänyt omaleimaisuutensa ja tarjoaa kasvaneesta kiinnostuksesta huolimatta ihastuttavan aitoa aasialaista tunnelmaa. Vuorien ja jokien ympäröimä Luang Prabang Laosin pohjoisosassa on laolaisen kulttuurin keskus ja monet pitävät UNESCO:n maailmanperintölistalle nostettua kaupunkia Kaakkois-Aasian kauneimpana. Kuninkaallisena pääkaupunkinakin palvellut Luang Prabang on myös buddhalaisuuden keskuspaikka, joten munkinkaapuihin pukeutuneet nuoret miehet ja naiset kuuluvat oleellisina kaupungin katukuvaan.

Seuraavien päivien ajan kotinamme toimii ihastuttava rauhan tyyssija, Belmond La Residence Phou Vao. Tämä hemmotteluhotelli on rakennettu perinteitä kunnioittaen ja materiaaleissa on runsaasti tiikkiä, silkkiä ja raikasta puuvillaa. Ranskalaisvaikutteinen ravintola tarjoaa loistavia aterioita paikallisin vivahtein ja hotellin ulkoilmakylpylän hoidot tapahtuvat upean uima-altaan äärellä.

Päivä 10: Luang Prabang ja Mekong – joki

Laolaisiin perinteisiin kuuluu almujen antaminen munkeille. Tässä aamun aikaisina tunteina tapahtuvassa näytelmässä värikkäisiin kaapuihin pukeutuneet munkit vaeltavat pitkin kaupungin hiljaisia katuja ja heidän tukijansa, talojensa edustalle sijoittuneet naiset jakavat ruokaa munkeille näiden kantamiin perinteisiin lakkakulhoihin. Tämä munkkien kulkue on jokaisen koettava itse. Myöhemmin voi piipahtaa paikallisella torilla ja aamiaisen jälkeen on ohjelmassa veneretki Mekong – joella. Luang Prabang on epäilemättä Laosin hurmaavin kaupunki, jonka temppelit, siirtomaa-aikaiset rakennukset, viehättävät pikkukadut, kiinnostavat putiikit, ranskalaisvaikutteiset kahvilat ja viehättävät ruokapaikat tarjoavat jokaiselle sopivaa ajanvietettä.

Päivä 11: Luang Prabang – Siem Reap, lentoaika 1h

Aamiaisen jälkeen lähdetään lentokentälle, missä miehistömme odottaa valmiina viemään meidät uuteen maahan, Kambotzaan. Nautittuamme lounaan lennon aikana saavumme 140.000 asukkaan Siem Reapiin, joka on porttimme kuuluisille Angkor Watin ja Wat Bon temppelialueille.

Seuraaviksi pariksi yöksi majoitumme ylelliseen ja kodikkaaseen Belmond La Residence d’Angkor – hotelliin.

Päivä 12: Angkor Wat ja Angkor Thom

Ensimmäinen kohde aamupäiväretkellämme on Angkor Thomin muinainen kaupunki, jonka kahdeksan metriä korkea muuri muodostaa täydellisen neliön. Massiivisten porttien lisäksi tutustutaan Bayonin ja Ta Prohmin temppeleihin, joista jälkimmäisen tunnettuutta lisää osa elokuvassa ”Tomb Raider”. Nämä viidakon kasvien ja puunjuurien peittämät rakennelmat ovat upeita kuvissa, mutta luonnossa vielä paljon mahtavampia. Lounaan jälkeen palataan hotellille vilvoittelemaan päivän kuumimmiksi tunneiksi ja iltapäivän lopulla käydään retkellä kuuluisassa Angkor Watissa. Tämän päiväinen illallispaikka on yllätys.

Päivä 13: Siem Reap – Male, lentoaika 4h40min

Siem Reapista yksityiskoneemme vie sinut Malediiveille, keskelle Intian valtamerta. Saavuttuamme Malen kansainväliselle lentokentälle, siirrymme pienempään vesilentokoneeseen, jolla lennetään lopulliseen kohteeseen Lhaviyani – atollille. Tämä paikallislento on upea kokemus sinänsä, sillä lennon aikana näet upeita rengasriuttoja ja tajuat konkreettisesti Malediivien saariston massiivisen koon. Saarten palmurannat ja vaalea hiekka sekä niitä ympäröivä sininen meri muodostavat tosielämän paratiisin aidoimmillaan ja mahtavan luontokokemuksen täydentävät värikkäiden koralliriuttojen kalat, rauskut ja muut merenelävät.

Päivät 14 ja 15: Malediivit, Hurawalhi Island Resort

Lhaviyani – atollilla sadunomaisella omalla saarellaan sijaitseva Hurawalhi Island Resort on jännittävä ja seikkailullinen, mutta samalla rauhallinen ja rento lomanviettopaikka. Täällä voit tehdä ainutlaatuisia asioita ja nähdä hämmästyttäviä luonnonilmiöitä paikalliset olosuhteet tuntevan meribiologin opastuksella. Vain aikuisille asiakkaille pyhitetty luksusresortti on panostanut omavaraisuuteen ja kestäviin ratkaisuihin muun muassa veden kierrätyksen ja aurinkopaneeleihin perustuvan energian muodossa. Meri ja luonto ovat Hurawalhissa vahvasti esillä ja sen ekosysteemissä esiintyy merellinen lajisto saarelle munimaan saapuvista kilpikonnista sukellusreissuilla kohdattaviin mahtaviin rauskuihin.

Päivä 16: Male – Abu Dhabi, lentoaika 4h20min

De Havilland Canadan valmistama 2-moottorinen vesitaso kuljettaa meidät takaisin Maleen, mistä jatkamme omalla jetillämme Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin. Lounaan nautimme jälleen lennon aikana ja perillä Abu Dhabissa teemme kaupunkikierroksen, joka tutustuttaa meidät tähän modernia arabialaista arkkitehtuuria tuottavaan maahan ja sen uusimpiin luomuksiin.

Illallinen on erilainen ja nautinnollinen niin kuin viimeisen yhteisen illan kunniaksi pitää ollakin ja yöksi majoitutaan fantastiseen Emirates Palace – hotelliin. Tässä sensaatiomaisen sijainnin omaavassa hotellissa arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat ovat päästäneet mielikuvituksensa valloilleen ja upeasti maisemoidulla 100 hehtaarin alueella ja yli kilometrin pituisella rannalla on mahdollista kokea äärimmilleen vietyä huolenpitoa ja arabialaisen viiden tähden palvelun tuottamaa nautintoa.

Päivä 17: Abu Dhabi – Lontoo, lentoaika 7h35min

Tänään on vielä mahdollisuus nauttia huippuhotellimme ylellisyydestä tai käydä toinen toistaan upeammissa kauppakeskuksissa valitsemassa viimeiset matkamuistot ja tuliaiset. Ennen iltapäivällä lähtevää paluulentoa Lontooseen ehdit vierailla myös Ferrari – maailmassa tai Louvren taidemuseossa

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy