Australia ToursAktiv-Resor

Soita ja kysy lisää:
0200 62 900 (0,66 eur/min)

Pearls of Afrika
Viktorian putoukset, Zimbabwe
Sabi Sands Private Game Reserve
Pearls of Afrika
Leopardeja
Marrakech, Selmanhotel
Muskat Shangri La

Pearls of Africa

”Pearls of Africa” Air Cruise kiertomatkan päiväohjelma.

Lähtöpäivä Kööpenhaminasta 26.3.2020

Päivä 1: Kööpenhamina – Marrakesh, lentoaika 3h40min

Matkanjohtajat toivottavat teidät tervetulleiksi Kööpenhaminan lentokentällä ja esittelevät ”yksityisen” lentokoneenne miehistön ennen lähtöä kohti Marokkoa. Saavuttuanne perille iltapäivällä, ehditte vielä nauttimaan auringonlaskusta autiomaassa lähellä Marrakeshiä ennen erikoisillallista hotellissanne. Majapaikkana on Atlas-vuoriston juurella sijaitseva palkittu Selman Palace Hotel, jossa vietetään 2 yötä.

Päivä 2: Marrakesh ja Atlas - vuoristo

Ohjelmassa on tutustumista Marrakeshin ympäristöön ja lounasvisiitti berberi-heimoon kuuluvan perheen kotona. Iltapäivällä voit valita joko keittokurssin tai hieronnan hammamissa ja illallinen nautitaan muurien ympäröimän Medinan kätköissä sijaitsevassa ravintolassa.

Päivä 3: Marrakesh – Sao Tome, lentoaika 5h20min

Herkullisen aamiaisen jälkeen siirrytään kiireettömästi lentokentälle, josta matka jatkuu Guinean lahdella sijaitsevalle Sao Tomen saarelle. Lennon aikana tarjoillaan lounas mielijuomiesi kera ja ennen kuin huomaatkaan, olet perillä Sao Tome & Principen saaristossa Länsi-Afrikan rannikon edustalla. Portugalin 1500-luvulla valtaama saaristo on ollut myös Hollannin ja Tanskan siirtomaana ja itsenäistynyt vasta 1975. Täällä majoitutaan upeaan, rannalla sijaitsevaan Pestana Sao Tome – hotelliin ja illallisten näyttämönä on tänä iltana kansallismuseona toimiva Sao Sebastiaon historiallinen linnoitus.

Päivä 4: Sao Tome – Kapkaupunki

Aamulla on aikaa tutustua maan pääkaupunkiin, josta löytyvät valtion tärkeimmät rakennukset ja joka sijaitsee Ana Chaves – lahden rannalla. Lentosafarimme seuraava unelmakohde on myyttisen Pöytävuoren juurella sijaitseva Kapkaupunki, jota monet pitävät jopa maailman kauneimpana kaupunkina. Luonto, kulttuuri ja historia yhdistyvät tässä ympäristössä, jonka tunnelma muistuttaa ystävällistä kyläyhteisöä. Kapkaupungin lähistöllä on useita must-see nähtävyyksiä kuten Hyvän toivon niemi, Simon’s Townin pingviiniyhdyskunta ja viinialueet Stellenbosch, Paarl ja Kalk Bay. Kaupungin keskustassa, esimerkiksi Herengracht – kadulla, joka on yli 13 tuhannen kilometrin päässä Amsterdamista, voi vielä nykyäänkin nähdä hollantilaisvaikutteita lähes jokaisessa kadunkulmauksessa.

Kapkaupungissa majoitutaan upeaan, Afrikan parhaaksikin arvioituun ja tyylikkäästi viimeisteltyyn Cape Grace – hotelliin. Vilkkaan Waterfrontin alueen sydämessä sijaitseva boutique-hotelli tarjoaa eleganttia ilmapiiriä ja pienimmätkin yksityiskohdat huomioivaa ensiluokkaista palvelua. Sen Signal – ravintolassa tarjotaan paikallista ja kansainvälistä keittiötä edustavia, tuoreista kausituotteista valmistettuja herkkuja ja The Cape Grace Spa hemmottelee kävijöitä perinteisillä hoitomuodoilla käyttäen paikallisista yrteistä valmistettuja tuotteita. Ystävällisen henkilökunnan ja viihtyisien huoneiden ansiosta mukavuus on aivan omaa luokkaansa ja haluaisit varmaan viipyä kauemmin kuin ohjelman sallimat 3 yötä.

Päivä 5: Franschhoek

Aamupäivän ohjelmassa on vierailu yhdellä Etelä-Afrikan tunnetuimmalla viinialueella, Franschhoekissa. Autonkuljettajan ohjaama klassikkoauto vie sinut kiertokäynnille viehättävälle Babylonstoren tilalle ja iltapäivällä saatat ehtiä toisellekin tilakäynnille. Hotelliin palattuasi voit levätä loppupäivän tai jos sää sallii, lähteä köysiradalla katsomaan mahtavalta Pöytävuorelta avautuvia näkymiä. Illallinen nautitaan jossakin Kapkaupungin huippuravintoloista.

Päivä 6: Kapin niemimaa

Aamiaisen jälkeen lähdetään helikopterilennolle ihailemaan Kapin niemimaan monimuotoisia rantoja, upeita poukamia ja jylhiä vuoristomaisemia. Lennon jälkeen voit valita jonkin viidestä vaihtoehtoisesta opastetusta retkestä tai tutkia kaupunkia omin päin. Tänään lounas tarjotaan hotellissa ja illallinen ainutlaatuisessa afrikkalaisessa ravintolassa, jossa tarjotaan paikallisia ja aasialaisia erikoisuuksia.

Päivä 7: Rovos Rail, ”Pride of Africa”, Kapkaupunki – Matjiesfontein

Seuraavat kolme päivää vietetään menneen maailman tyyliin katetussa ylellisyydessä ja ihaillaan Etelä-Afrikan luonnon uskomatonta moni-ilmeisyyttä. Pride of Africa on eteläisen pallonpuoliskon upein juna, jonka jokaisella pieteetillä entisöidyllä vaunulla on tarina. Kaikki junan 36 vaunua ovat kuitenkin yhtälailla elegantteja, mahonkipaneelein sisustettuja kaunottaria, joissa matkustajat pääsevät kokemaan siirtomaa-ajan ilmapiirin aidoimmillaan. Lounaat ja illalliset tarjoillaan kahdessa upeasti sisustetussa ravintola-vaunussa, joissa katteet ovat valkoista pellavaa, astiat hienointa posliinia ja aterimet hopeaa. Ruoka on ensiluokkaista ja keittiömestarin erikoisuuksista löytyy usein paikallista väriä ja paljon kalaa ja riistaa. Erinomaisessa viinivalikoimassa on vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja jokaiselle aterialle. Junan oleskeluvaunu, jossa voi nauttia kahvia ja cocktaileja, on sijoitettu keskelle junaa ja vaunuletkan viimeisenä seuraa suosituin kaikista, nojatuolein ja sohvin sekä avonaisella takasillalla varustettu näköalavaunu.

Rovos Railin Deluxe-hyteissä on oma kylpyhuone, mutta aidon tunnelman säilyttämiseksi TV ja radio- yhteyksiä ei tällä 2 yön junamatkalla ole käytettävissä.

Päivä 8: Rovos Rail, ”Pride of Africa”, Kimberley

Samaan aikaan kuin sinä nautit aamiaista mukavassa ravintolavaunussa, juna puksuttaa halki Karoon autiomaan vaihtelevien maisemien ja lounasaikaan saavutaan perille Kimberleyn timanttikaupunkiin. Tämä maailmanlaajuiseen tietoisuuteen noussut historiallinen kaupunki syntyi 1800-luvun lopulla The Big Hole nimisen valtavan timanttikaivoksen ympärille. Matka jatkuu illan suussa, kun salonki- ja näköalavaunuissa on tarjolla iltapäivätee.

Päivä 9: Meyerton - Sabi Sands

Herkullisen aamiaisen jälkeen juna saapuu Johannesburgin esikaupunkiin Meyertoniin, josta on järjestetty bussikuljetus lentokentälle. Seuraavaan majapaikkaan, Sabi Sands Private Game Reserveen lennetään pienemmällä koneella ja perille päästyä on aikaa sulatella lounasta omassa huoneessa tai virkistäytyä uima-altaalla. Myöhemmin iltapäivällä lähdetään safarille nelivetoisilla avoimilla Land Rovereilla. Auringonlaskun aikaan voit nauttia haluamasi drinkin ja valmistautua tarkkailemaan eläinten aktivoitumista hämärän ja lämpötilan hiljalleen laskiessa. Tämä on se hetki, jolloin kissaeläimet lähtevät metsästämään ja oppaananne toimivat puistonvartijat yrittävät parhaansa mukaan pysyä niiden perässä. Luonto on lähempänä kuin olet koskaan voinut kuvitella ja on hyvin todennäköistä, että näkemäsi villieläimet tekevät sinuun vaikutuksen.

Sabi Sands on yli 65.000 hehtaarin laajuinen yksityinen luonnonsuojelualue aivan kuuluisan Krugerin kansallispuiston kyljessä. Puistojen välillä ei ole aitoja, joten eläimet kulkevat alueella täysin vapaasti. Avoimella maastoautolla toteutettava ”game drive” on sykähdyttävä kokemus ja voit todella tuntea kuuluvasi yhteen Afrikan mahtavien luonnonvoimien kanssa metsästäessäsi kamera aseenasi ”Big Fiveä”: leijonaa, elefanttia, puhvelia, leopardia ja sarvikuonoa.

Päivä 10: Sabi Sands

Aikainen herätys ennen auringonnousua, kevyt aamiainen (kahvia, teetä ja keksejä), viltti ympärille ja menoksi. Aamusafarilla koet luonnon heräämisen uuteen päivään, kuulet lintujen laulun ja näet eläimiä aktiivisimmillaan. Ennen paluuta majapaikkaan pysähdytte nauttimaan virkistävän aamiaisen luonnon helmassa. Loput päivästä kuluu rentoutumisen merkeissä: voit lueskella kuistilla, tarkkailla eläimiä lähietäisyydeltä tai nauttia kylpylän palveluista. Iltapäivän teehetken jälkeen ovat vuorossa uudet elämykset game drivella ja illallinen nautitaan tänään nuotion ääressä tai tähtitaivaan alla, lodgen aidatussa ”bomassa”. Sabi Sands Private Game Reservessä vietetään 2 yötä ja täysihoito, kaikki kuljetukset sekä rangereiden opastamat ”Game Drivet” kuuluvat palveluun.

Päivä 11: Nelspruit – Viktorian putoukset, lentoaika 1h30min

Mikäli heräät todella aikaisin, ehdit vielä mukaan aamun game drivelle. Aamiaisen jälkeen on aika jatkaa matkaa autokuljetuksella Nelspruitiin, missä koneemme miehistöineen toivottaa meidät tervetulleeksi takaisin ja lennättää meidät Zimbabwen puolella sijaitsevalle Victoria Fallsin lentokentälle. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen meitä odottaa kuljetus ikoniseen The Victoria Falls hotelliin, jonka viihtyisissä tiloissa lepäämme loppupäivän ja jonka ravintola tarjoaa meille herkullisen illallisen.

”The grand old lady of the Falls” on yksi Afrikan vanhimmista hotelleista. Brittien aikanaan rautatietä rakentaneille työmiehille pystyttämä rakennus on 115 vuotisen hotellihistoriansa aikana majoittanut lukemattoman määrän valtiomiehiä ja julkisuuden henkilöitä. Yleiset tilat edustavat ylellistä edvardiaanista tyyliä ja kaikki huoneet on varustettu kodikkaan hienostuneesti. Hotellista lähteviä ihastuttavia kävelyteitä pitkin pääsee aivan putousten äärelle alle kymmenessä minuutissa.

Viktorian putoukset sijaitsevat osittain Zimbabwen, osittain Sambian alueella ja muodostavat yli 1700 m leveän ja enimmillään 128 m korkean vesiseinämän, jossa virtaa vuolaimmillaan 500 miljoonaa litraa vettä minuutissa. Vaikka Viktorian putoukset eivät ole mitoiltaan maailman suurimmat, ansaitsevat ne silti ehdottomasti paikkansa maailman seitsemän ihmeen joukossa. Putoukset kannattaa nähdä sekä maasta että ilmasta: tee ensin kävelyretki putouksille asiantuntevan oppaan kanssa ja lähde sitten putousten ylle ”The Flight of Angels” helikopterilennolle.

Päivä 12: Viktorian putoukset

Auringon valo ja putouksen kuohuista nouseva sumu muodostavat putouksen yläpuolelle ihastuttavan värien spektrin, joten kenenkään ei tarvitse ihmetellä, miksi jo David Livingstone aikoinaan kirjoitti ylistäviä tekstejä näkemästään. Putouksen yläpuolella Sambesi – joki virtaa vehreiden luontotyyppien halki ja iltapäivällä lähdemme rentouttavalle veneretkelle, joka päättyy auringonlaskudrinkkeihin mahtavan joen varrella. Halutessasi voit lisämaksusta valita veneretken kohteeksi Botswanan puolella sijaitsevan Choben.

Tänä iltana ohjelmassa on tavallista juhlallisemmat illalliset hotellin vaikuttavassa Livingstone Room – ravintolassa.

 

Päivä 13: Viktorian putoukset – Sansibar, lentoaika 2h55min

Kiireettömän aamiaisen jälkeen seuraa kuljetus lentokentälle ja vajaan kolmen tunnin lento Sansibarille, mihin saavutaan alkuiltapäivästä. Majoitumme saaren lounaisrannalla sijaitsevaan Residence Resortiin, jossa loppupäivä omistetaan kotiutumiselle. Sansibarin hiekkarannat ovat puhtaan valkoisia ja saarta ympäröivät koralliriutat ja Intian valtameren kirkkaat vedet sopivat ihanteellisesti sukeltajille ja snorklaajille.

Päivät 14 ja 15: Sansibar

Yksi mielenkiintoisimmista kohteista Sansibarissa on historiallinen pääkaupunki, Stone Town, jonka rakennuksissa näkyy eriaikoina saarella kauppaa käyneiden kansojen kulttuurilliset vaikutukset. Vierailet maustetehtaalla, ostat matkamuistoja vilkkailla toreilla ja vaellat vanhan kaupungin kapeilla kujilla samalla kun oppaasi kertoo saaren historiasta: aikanaan kukoistaneesta maustekaupasta ja nykyisin vaurautta tuovasta hedelmäkaupasta.

Sansibarin osuus sisältää 3 yön majoituksen, kaikki ateriat ja sovitut retket paikallisten oppaiden kanssa.

Päivä 16: Sansibar – Muscat, lentoaika 5h30min

Aamiaisen jälkeen jatketaan taas matkaa lentäen kohti Omania, jota sulttaani Qaboos bin Said Al Saidzig on hallinnut 1970 - luvulta asti. Viime aikoina turismia on alettu vahvasti edistää ja aikaisemmin hiljaisena kalastajakylänä pidetystä Muscatista on tullut merkittävä kaupallinen keskus, jota lukuisten valkoiseksi maalattujen talojen ja porttien vuoksi kutsutaan myös ”Valkoiseksi kaupungiksi”. Kaupungin iso moskeija on pakollinen vierailukohde ja historiasta kiinnostuneille maassa on satoja näkemisen arvoisia linnanraunioita ja aavikoituneita kaupunkeja.

Päivä 17: Aavikkoretki Omanissa

Tänään ohjelmassa on seikkailu hiekka-aavikolla ja matkan viimeinen illallinen valtameren rannalla. Ilmastoidut nelivetoiset maastoautot vievät teidät uskomattomiin maisemiin erämaahan, jossa teille on hiekkadyynien keskelle katettu herkullinen lounastarjoilu. Muu retkiohjelma sisältää kaupunkikierroksen Muscatissa ja käynnin parfyymitehtaalla. Illalla ryhmä kokoontuu nauttimaan yhdessäolosta ja viimeisestä illallisesta loistokkaan Al Husn Hotel Shangrila – La Barr Al Jissah Resortin omalla rannalla.

Päivä 18: Muscat – Kööpenhamina

Lentosafarimme viimeinen etappi vie takaisin lähtöpisteeseen Kööpenhaminaan. Matkalla lentokentällä vieraillaan tunnetulla Amouagen parfyymitehtaalla. Päivän ateriat tarjotaan lennon aikana yksityisessä suihkukoneessasi ja perillä Tanskassa ollaan illan jo pimennyttyä noin klo 21:00.

 

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy