Australia Tours Aktiv-Resor
 • Jurtta
 • Huskysafari
 • Suomenhevoset
 • Sajos
 • Sajos

Folke Westin matkassa Lappiin

Laatuloma Lapin luonnon lumoissa 03. -07.12. 2021. Matkaisäntänä Folke West 

Lähde mukaan Aktiv-Resorin turvalliselle pienryhmämatkalle Lapin sydämeen tutustumaan Inarin lumoavaan luontoon ja kulttuuriin. Matkaisäntänä toimii Tv:stä tuttu matkailulegenda Folke West, joka aikoinaan 1980-luvulla aloitti toimittajauransa mistäpä muualta kuin Suomen Lapista.Tätä nykyään koko maailmaa kiertänyt konkari on palannut juurilleen ja syventynyt Lapin luontoon ja kulttuuriin toimittamalla näistä kuusiosaisen Tv-sarjan.

 

                                                                                                           

Lapin huipulla sijaitsee Suomen suurin kunta arktinen Inari, joka hurmaa aidolla Lapin tunnelmalla ja monipuolisilla palveluilla. Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa, rikas paikalliskulttuuri upeissa tunturimaisemissa tarjoavat huimia matkailuelämyksiä. Vuolaasti virtava Ivalonjoki soveltuu talvella pilkkimiseen ja kelkkailuun ja kesällä  melontaan ja kalastukseen. Laaja latuverkosto kutsuu hiihtäjiä nautiskelemaan upeista tunturimaisemista ja rikkumattomasta rauhasta. Saariselällä on Suomen pohjoisin laskettelukeskus.

Kauniin ja karun Inarijärven rannalla sijaitseva Inarin kaupunki on eittämättä paikalliskulttuurin keskus. Täällä sijaitsee mielenkiintoinen saamelaismuseo Siida sekä kulttuurikeskus Sajos, jossa kokoontuvat  saamelaisten käräjät ja järjestetään konsertteja. Inarin kunnan hallinnollinen keskus on Ivalo ja sen lentokentältä on vain noin 10 minuutin ajomatka majapaikkaamme. Ihastuttava Aurora Village on  lämminhenkinen perheyritys, joka tarjoaa korkeatasoista palvelua metsän siimeksessä. Tämä 28 upeasta revontulimökistä koostuvan resortin luonnonläheinen sijainti on optimaalinen revontulien ja tähtitaivaan katseluun, sillä Ivalon valot eivät yllä sinne asti. Upeat lasikattoikkunoilla varustetut revontulimökit muodostavat ovaalin ympyrän, jonka keskellä on porojen puistoaitaus. Pääravintola Loimu tarjoaa suussa sulavia Lapin herkkuja tunnelmallisen takkatulen ääressä. Hotellin pihasta lähtee luontopolkuja, latuja ja kelkkareittejä. Takametsissä saattaa nähdä jäniksiä, kettuja, hirviä ja tietenkin poroja. Panoraamasaunan lauteilla ja ulkoporealtaalta voi ihailla Lapin maisemia ja Tynnyrisaunan jokiavanto virkistää! Täällä mieli lepää varmasti.

OHJELMA 03-07.12.2021:

Päivä 1.   03.12.2021 Lento Lappiin

Kokoontuminen Helsinki-Vantaalla , josta suuntaamme sinivalkoisin siivin kohti Ivaloa.      

Ivalossa siirrymme 15 minuutin matkan kohti majoituspaikkaamme Aurora Villagea, jossa majoitumme seuraavat neljä yötä upeissa revontulimökeissä. Lounas ja Iltapäivällä hevostalliin tutustuminen: Aurora Villagen opas vie teidät tutustumaan hotellin ohessa toimivaan hevostalliin. Tallin asukkaina on Suomen kovimpia ravihevosia, hotellin asiakkaille rekiretkiä vetäviä Suomenhevosia, sekä Aurora Villagen oma maskotti ja lasten suosikki shetlanninponi Wilson. Tallivierailulla pääset kokemaan myös perinteisen rekiajelun Suomenhevosella.

Saapumispäivän illallinen nautitaan Aurora Villagen Jurtta-ravintolassa. Aurora Villagen omistaja ja yrittäjä Juha Tuunanen toivottaa yhdessä Folken kanssa teidät tervetulleiksi. Juha pitää lyhyen esittelyn yrityksen toiminnasta, sekä tietysti revontulista. Tässä tarjoutuu mainio tilaisuus saada hyviä vinkkejä revontulien kuvaamiseen, joka on erityisesti Juhan osaamisalaa.

Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille. Nauti porealtaan lämmöstä tai pulahduksesta avannossa.

Päivä 2   04.12.2021 Poroja ja kulttuuria

Kiireetön aamiainen. Tämän päivän retki vie Saariselälle perheomisteiselle 1990 perustetulle porotilalle. Porotila tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua lämminhenkisten porotilallisten elämäntapaan sekä saamelaisuuteen. Opastetulla vierailulla saamme tietoa porotilan toiminnasta ja poroista, nautimme lyhyestä rekiretkestä lumisessa metsässä ja herkuttelemme keittolounaalla tilan pirtissä.  Vierailun päätteeksi käymme kierroksen Saariselällä ja pysähdymme ihailemaan maisemia Kaunispään huipulta.

Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille. Ilta huipentuu kolmen ruokalajin illalliseen Aurora Villagen ravintolassa.

Päivä 3.   05.12.2021 Saamelaiskulttuuria ja Lapin herkkuja

Aamiaisen jälkeen matka suuntaa kohti Inaria, jossa pääsemme syventymään luontoon ja saamelaiskulttuuriin. Siida luontokeskus ja museo on opas saamelaiskulttuuriin ja pohjoiseen luontoon. Rakennuksessa sijaitsevat Saamelaismuseon ja luontokeskuksen lisäksi Siida Shop, ravintola Sarrit ja Inarin kunnan matkailuneuvonta. Nykyisin Siida on Pohjois-Lapin suosituimpia käyntikohteita. Poikkeuksellisesta arkkitehtuuristaan tunnettu Sajos on elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli ja saamelaisten parlamenttitalo. Tämän jälkeen siirtyminen useaan kertaan palkittuun ravintola Aanaariin. Lautaselle makuelämyksiä tuovat esimerkiksi pohjoinen metsämustikka, jokivarsilla kasvava väinönputki, Inarinjärven siika, Jäämeren kuningasrapu tai lähipalkisen poro monessa muodossaan. Ei ihme, että Suomen Gastronominen seura valitsi Aanaarin ”Vuoden ravintolaksi 2020” Suomessa.

Rentoa ulkoilua omaan tahtiin ja illallinen hotellin ravintolassa. Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille

Päivä 4.   06.12.2021 Vauhdin hurmaa huskysafarilla tai moottorikelkalla

Maittava aamiainen. Tänään vapaavalintainen retkiohjelma joko moottorikelkalla tai huskysafarilla. Myös omaa aikaa hiihdellä, lumikenkäillä tai vaan nautiskella luonnonrauhasta ja kauneudesta. Sukset ja monot sekä lumikengät saatte kätevästi lainattua hotellista veloituksetta. Saunomista upeissa puitteissa halukkaille. Folke pakinoi Lapin ja saamelaisten värikkäästä historiasta vuosisatojen varrella. Ilta huipentuu taas kolmen ruokalajin maukkaaseen illalliseen. Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille.

Näemmekö yöllä revontulet?

Päivä 5.   07.12.2021 Kotiinpaluu

Maukkaan aamiaisen jälkeen lähdemme sydän monta kokemusta rikkaampana kohti Ivalon kenttää. Lento AY602 09:10-10:40 täyttyy varmasti puheensorinasta ja mietteistä puriko Lapin taika osallistujiin?

 

Kaikissa matkan järjestelyissä on otettu huomioon terveysturvallisuus, kohteissa ei ole ruuhkia ja turvamääräyksiä on helppo noudattaa.

Hinta  EUR1695.00/matkustaja jaetussa kahden hengen huoneessa.

Matka on mahdollisuus lunastaa myös ilman lentoja ja lisätä päiviä matkan loppuun. Kysy lisää sales@aktiv-resor.fi

Hinta sisältää:

 • Lennot Helsinki-Ivalo menopaluu ja ruumaan menevät matkatavarat (1 laukku per henkilö)
 • 4 yön majoitus jaetussa upeassa ja tasokkaassa Aurora Villagen revontulimökissä
 • Aamiaiset, Lounaat ja Illalliset. (illallisjuomat eivät kuulu hintaan)
 • Legendaarinen Folke West matkanjohtajana koko matkan ajan. Mitä kiehtovia tarinoita kuulemmekaan matkan aikana.
 • Kuohujuoma huoneessanne tervetulotoivotuksena
 • Kaikki mainitut retket, kuljetukset ja saunomiset.
 • Turvalliset yksityiset palvelut vain tälle ryhmälle max. 20 hlö
 • Kahvia ja teetä sekä makeisia koko päivän ravintolassa tarjolla.
 • Lumikengät, pulkat, hiihtosukset ja monot, potkukelkat, tulistelupaikat ja revontulihälytys veloituksetta käytettävissä

Varausmaksu EUR100 per henkilö 14 päivän sisällä varauksen tekemisestä. Loppumaksu 45 päivää ennen lähtöä, tämän jälkeen peruutuksesta täysimääräiset 100% kulut.

Yhden hengen huoneen lisämaksu EUR385.00. Yhteen mökkiin mahtuu kaksi aikuista ja kaksi alle 12-vuotiasta lasta. Kysy lisää.

Varausmaksua EUR100 ei palauteta matkustajan peruessa matkan varausmaksun maksamisen jälkeen. Matkustajan on huolehdittava oman matkavakuutuksen voimassaolosta ja kattavuudesta myös tämän poikkeustilanteen aikana.

Mikäli viranomaismääräyksien vuoksi matkaa ei voida toteuttaa, niin maksu palautetaan täysimääräisenä (tai matkan ajankohdan muutos).

Minimiosallistujamäärä 14 henkilöä ja maksimiosallistujamäärä 20 henkilöä.

Lisätietoja  saatavilla sales@aktiv-resor.fi . Ilmoittaudu heti, sillä paikkoja on rajoitetusti. Sitova ilmoittautuminen 01.07.2021 mennessä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Aktiv-Resor Oy, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja  ja Aktiv-Resorin lisä- ja erityisehtoja.

 

 

 

 

 

 

Hintaopas: 
$$$$
Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy